Editura Evenimentul si Capital

Sebastian Papaiani şi MARELE SECRET din viaţa lui. CE A FĂCUT ACTORUL în MOMENTUL MORŢII unei persoane apropiate? S-a întâmplat în urmă cu APROAPE DOUĂ DECENII

Sebastian Papaiani si marele secret negru din viata lui
Autor: | | 2 Comentarii | 21756 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Marele actor Sebastian Papaiani a murit marţi dimineaţa, după o lungă suferinţă. Unul dintre simbolurile scenei româneşti a lăsat în urma lui multe realizări artistice de excepţie, amintiri frumoase, dar şi secrete ascunse, neştiute de mulţi din cei care l-au apreciat.

Unul dintre aceste secrete este legat de relaţia avută cu fosta soţie, actriţa Eugenia Giurgiu. Conform iongirnod.blogspot.ro, relaţiile dintre cei doi au devenit atât de reci în timp încât la moartea fostei soţii, Papaiani a preferat să meargă la o altă înmormântare. Dezvăluirea a fost făcută de fiul pe care actorul l-a avut cu fosta actriţă din Sibiu.

ULTIMA SPOVEDANIE pentru EVZ a marelui ACTOR. Sebastian Papaiani s-a stins din viaţă

 

“Mă simt vinovat pentru faptul că, deşi fusesem încredinţat tatălui, la solicitarea mea, atunci când aveam 10 ani, eu am fugit de la el şi m-am reîntors la mama. Bică (n.r. – porecla marelui actor) nu mi-a putut ierta niciodată trădarea, de aceea nu a vrut să mai ştie absolut nimic de mine.

SCENA teatrului românesc ZGUDUITĂ de MOARTEA lui Sebastian Papaiani! Mesajele ÎNDUIOŞĂTOARE ale MARILOR ACTORI care îl plâng pe "Plutonierul Căpşună"

A venit pentru câteva minute în 1987, atunci când îmi satisfăceam stagiul militar la Giurgiu. Am stat foarte puţin de vorbă, aşa ca doi străini. Când a murit mama, în anul 2000, l-am chemat la înmormântare însă a refuzat să vină, preferând să meargă la funeraliile lui Dem Rădulescu. 

Acum sunt singur, pentru că şi fiul meu, tot Sebastian Papaiani, în vârstă de 28 ani este stabilit în Germania şi nu l-am mai văzut de vreo 12 ani”, declara fiul lui Sebastian Papaiani într-un interviu acordat în 2010.

BREAKING NEWS. A murit marele actor Sebastian PapaianiSebastian Papaiani şi drumul spre celebritate

Actor român de etnie greacă după tată, Papaiani s-a născut pe 25 august 1936 în Piteşti. Copilăria şi-a petrecut-o, după cum declara actorul într-un interviu acordată ProTv Magazin “într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de ţigani, dar ţigani cu care puteai să fii prieten...”. Tatăl sau, Alecu Papaiani, grec de origine, era proprietarul unei curţi, undeva în mărginimea Piteştiului în care erau apartamente de două cămăruţe, închiriate de coşari, geambaşi, lustragii etc. Alături de prietenii lui, era fascinat de circul ce venea în cartier şi de filmele ce rulau în acei ani, iar John Wayne şi Johnny Weissmuller erau preferaţii lui. La 17 ani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de o fostă Miss România / 1936, Crina Cojocaru care îl determină să treacă peste multe obstacole şi să devină actor.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1960 şi în 1963 debutează în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un surâs în plină vara“, unde alături de tânăra şi frumoasă actriţa Florina Luican, se face remarcat de critici şi de public. Filmează an de an, atât în drame, cât şi în comedii şi rămâne pentru totdeauna de neegalat în memoria cinefililor în rolurile : Plutonier Căpşună / “B.D....”, Alecu / “Asta seară dansăm în familie “, Păcală, Pompei / “Toamna bobocilor “ şi mai ales Ieremia / “Toate pânzele sus“.

A fost căsătorit cu actriţa sibiană Eugenia Giurgiu, relaţie din care a rezulat un fiu, Sebastian (Basti) dar, când acesta avea 5 ani, actorul a lăsat familia şi scena Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu pentru a juca alături de marii actori ai teatrelor bucureştene. Când fiul său împlinea 10 ani, Papaiani a câştigat custodia acestuia, dar anii petrecuţi departe unul de celălalt şi-au spus cuvântul, cei doi nu s-au înţeles, iar băiatul a fugit în 1973/1974 la mama sa la Oradea. Cei doi s-au revăzut în 1987 când fiul era în armată şi apoi în 2000, când Basti i-a comunicat tatălui că mama sa a murit, dar relaţiile au rămas în continuare reci.

Spre apusul carierei, Papaiani a încercat şi experienţa telenovelelor, jucând în trustul Pro. În ultima parte a vieţii a locuit împreună cu soţia sa Marcela, la Gruiu, într-o casă cu grădina, plină de pomi, flori şi animale domestice, cumpărată în 2006, după ce fusese încântat de proprietatea prietenului sau de pe o stradă vecină, regretatul actor Ştefan Iordache. Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate