Editura Evenimentul si Capital

SCENA BALCONULUI S-A REPETAT. Care-i asemănarea dintre Ceaușescu și Dragnea! Va reuşi manevra?

captura: realitatea
Autor: | | 13 Comentarii | 3714 Vizualizari


Vezi galeria foto:

La aproximativ o săptămână de la protestele din stradă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit ca să liniştească spiritele împreună cu premierul uns de el, Sorin Grindeanu. Asta după ce sute de mii de oameni protestează de mai bine de o săptămână, în toată ţara, vizavi de modificarea pe şest a Codurilor de Procedură Penală

La aproximativ o săptămână de la protestele din stradă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit ca să liniştească spiritele. După ce a spus că nu a mai văzut asemenea manifestări de la Revoluţi, premierul uns de Dragnea, Sorin Grindeanu, a anunţat majorări salariale: "Avem 41 de măsuri pe care trebuie să le adoptăm în primul trimestru. În acest moment mai avem 12 astfel încăt etapa primului trimestru sa fie îndeplinită, adică tot ce am promis oamenilor. Salariul minim a crescut la 1450 lei".

Nicolae Ceauşescu - la adunarea populaţiei din Capitală în Piaţă Palatului Republicii, 21 decembrie 1989, la câteva zile de la izbucnirea protestelor care au dus la Revoluţia din 1989. Elena Ceuşescu către Nicolae: "Vorbeşte-le!". Cineva din spate: "Asta-i o provocare!". Ceauşescu îşi recăpăta vocea: "Astăzi, am luat o importantă hotărâre privind nivelul de trăi al populaţiei. Vom majoră retribuţia cu 200 de lei".

Ce a mai promis Ceauşescu în disperare protestanţiilor:

  • Tot de la 1 ianuarie, vom majoră alocaţiile pentru copii, între 30-50 de lei. În raport cu numărul de copii şi de retribuţia oamenilor muncii - ceea ce constituie un ajutor puternic, pentru circa 4.400.000 de copii ai patriei noastre.
  • De asemenea, se vor introduce indemnizaţii de naştere, de l.000 de lei, pentru toate femeile, cu începere de la primul copil, iar, în continuare, pentru femeile care nasc doi sau mai mulţi copii indemnizaţia la naştere va fi de 2.000 de lei pentru fiecare copil - ceea ce constituie, de asemenea, un puternic stimulent, de ajutor pentru mamele, pentru femeile patriei noastre.
  • Am hotărât majorăm pensiile minime de la 800 la 900 lei. Am hotărât, totodată, pensia de urmaş fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500 de lei la 800 de lei. Vom asigura, în acest fel, condiţii bune, corespunzătoare de muncă şi viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre.
  • Aceste măsuri demonstrează cu putere - pe măsură dezvoltării economiei - facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trăi, material şi spiritual al poporului, potrivit hotărârilor Congresului partidului.
Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate