S-a deschis în Bucureşti o nouă policlinică care se se adresează persoanelor fără venituri și celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie.
Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a anunţat deschiderea celei de-a doua Policlinică Socială din București, în urma unei investiții de 900.000 euro.
Cel de-al doilea proiect medical social al Fundației vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri și vizează creșterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile și de calitate.
Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului, dispune de 10 cabinete medicale și de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultații pe zi pentru pacienți. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației dispune de un spațiu de 450 de metri pătrați, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, și le pune la dispoziție pacienților o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL și ortopedie.
O parte importantă din publicul noii Policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
„Conceptul de Policlinică pe care îl promovăm a apărut din nevoia unor servicii medicale de calitate și pentru pacienții cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiționat și șansa la o viață decentă celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul că actul medical este o formă de a-ți iubi semenii. În București sunt aproape 200.000 de angajați cu salariu minim pe economie și alți 38.000 de angajați cu același nivel de salarizare în localitățile din județul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduiește peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noștri”, declară Andreea Tudose, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.
Finanțarea activității Policlinicii se va realiza atât prin fonduri obținute în urma acțiunilor de fundraising (în proporție de aproximativ 70%), cât și a contribuțiilor pacienților plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susținerea costurilor operaționale ale Policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcționării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcționează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaționale ale Policlinicii.
O parte din angajații Ceainăriei vor fi selectați din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria. Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.