Editura Evenimentul si Capital

Romii din Transilvania, atac dur la premierul Grindeanu!:”Mergem cu coviltirile la Bruxelles”

Romii ameninta ca vor merge la Bruxelles
Autor: | | 9 Comentarii | 1140 Vizualizari

În loc să petreacă și să se bucure de ziua lor, romii din Transilvania amenință Guvernul Grindeanu că vor face tot posibilul ca neajunsurile lor să fie cunoscute de toată lumea, inclusiv de cei de la Bruxelles, întrucât, spun aceștia, situația etniei nu a cunoscut nicio îmbunătățire în ultima vreme,ba mai mult chiar s-a înrăutățit.

Mai mult, romii cer de îndată demisia Guvernului Grindeanu și amenință că vor face demersuri către Comisia europeană ca România să nu fie primită în Spațiul Schengen. Astfel,reprezentanții asociațiilor rome din Transilvania printre care: Asociația Romilor din Transilvania, Fundația Roma Umanitate, Fundația Sindy Humanitas, Gipsy Media , Asociația Romilor Gabori, Asociația Interetnică a Romilor din România ,Asociația Pentru Incluziune Socială a Romilor Nord Vest, Partidul Alianța Democrată a Romilor filiala jud, Cluj doresc să transmită un mesaj de felicitare tuturor romilor din Transilvania și din toată România cu ocazia zilei de 8 aprilie, Ziua Internațională a Romilor.

Romii transilvăneni atrag atenția Guvernului asupra situației deplorabile în care se regăsește majoritatea populației de etnie romă. Aceștia spun că actuali guvernanți au promis la începutul mandatului că vor implementa diverse programe de sprijinire a etniei rome, însă aceste promisiuni nu s¬-au concretizat în nici un fel.

”Dorim să vă atragem atenția asupra unora din promisiunile din Programul de Guvernare 2017-2020 referitoare la etnia rom[. Ați promis rezolvarea problemelor legate de dreptul de proprietate asupra terenurilor şi locuinţelor deţinute de romi şi implementarea unor programe de reabilitare a locuinţelor din zonele locuite de romi prin asigurarea energiei electrice, a apei potabile, a canalizării, a gazului metan, a salubrităţii. V-am votat că ne-ați promis eficientizarea măsurilor ce vizează aspecte sectoriale (accesul pe piaţa muncii, promovarea de activităţi generatoare de venit, accesul la servicii medicale, reducerea abandonului şcolar, promovarea valorilor artistice, crearea unor programe de educaţie civică, prevenirea infracţionalită . Imbunătăţirea situaţiei romilor şi continuarea politicilor de reducere a decalajelor dintre populaţia romă şi societate în ansamblu. Vom susține adoptarea Legii-cadru privind statutul minorităţilor naţionale din România şi înfiinţarea instituţiilor care fac obiectul acesului romilor la educație”, a declarat, pentru EVZ, Aurel Pascu (foto), liderul romilor din Transilvania.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X