Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Dormi liniștit, Klaus Iohannis! Zăngănitul cătușelor DNA lucrează pentru tine!

Autor: | | 163 Comentarii | 12252 Vizualizari

Sîmbătă, 28 februarie 2015, Partidul Naţional Liberal de pe stil nou, altfel spus, struţocămila PDL-PNL pe stil vechi, a anunțat oficial debutul campaniei de răsturnare a Guvernului Victor Ponta. Despre legendarele campanii de răsturnare a Guvernului, care definesc România din vremea lui Carol I și a lui Ferdinand, am mai scris.

Ele constau din mitinguri prevăzute să se lase cu încăierări - anticipînd asfel manifestațiile de rupt nasuri și învinețit ochiuri ale Galeriilor de fotbal de azi, - scandaluri  în Parlament, isterizare a presei de partid, discursuri cu tunete și fulgere ale liderilor Opoziției, indiferent din cine era alcătuită Opoziția la momentul respectiv. Campania nu viza impresionarea Puterii, ci punerea de presiune pe Majestatea Sa, Regele, cel care avea prerogativa de a demite premierul după cum i se trezea și a desemna un premier cu misiunea de a organiza alegerile. Cine organiza alegerile le și cîștiga, de regulă, cu un scor profețindu-l pe cel obținut în Epoca de aur de Partidul Comunist Român, astfel că prin Înaltul Său Gest, Regele desemna deja viitorul Guvern. Liderii Opoziției știau – li se întîmplase și lor cînd fuseseră la Putere – că Regele ceda la campania de tărăboi de stradă, fie și din teama c-ar putea ajunge pînă la El.

Scrutată în datele care sînt documentele și declarațiile, Campania de răsturnare a Guvernului Ponta, anunțată de copreședintele PNL, Vasile Blaga, se deosebește net de cea anunțată cîndva de Lascăr Catargiu sau de Iuliu Maniu.

Momentul de debut a constat în prezentarea de către Cătălin Predoiu a Programului de Guvernare al PNL. A făcut asta Cătălin Predoiu, deoarece domnia sa e trecut pe hîrtii demult aruncate la coș drept premierul desemnat al PNL. După cum ne șoptesc șopîrlele care dau din coadă prin presă, în cazul premierului nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește. Cine se nimerește pe lîngă Imperatorul de la Cotroceni! Îl de-l știm nu numai noi. Potrivit Declarațiilor făcute de Alina Gorghiu și Vasile Blaga, campania debutează cu prezentarea Programului de Guvernare al PNL – și nici nu se putea altfel – pentru că Programul e punctul forte, ba chiar fortissimo al răsturnării Guvernului Ponta. Ajuns la cunoștința opiniei publice prin intermediul transmisiei în direct, dar și al talk-show-urilor dedicate, în cadrul cărora invitații din partea PNL vor citi de pe SMS-uri intervenții de proslăvire a Documentului, Programul va declanșa o amplă presiune a electoratului asupra Guvernului Ponta ca să plece pentru a lăsa loc unui Guvern al Majestății Sale, Klaus Iohannis.

De ce se va întîmpla asta?

Pentru că, în viziunea liderilor PNL, Programul e atît de bun, are atîta forță de convingere în măreția Guvernării PNL, că oamenii muncii de la orașe și sate, din supermaketuri și din bodegi, vor simți cum le bate în piept o inimă liberală imediat ce vor citi doar primele rînduri ale Programului.

Dar nu numai atît.

Vasile Blaga a anunțat că vor începe discuții cu toate partidele parlamentare, cu excepția PSD, pentru schimbarea Majorității. De ce nu s-au început pînă acum? Păi, pentru că PNL nu-și redactase Programul de Guvernare. Acum, cînd Programul a fost redactat, Vasile Blaga îl va lua cu el la discuții cu UNPR, cu PC, cu UDMR și-i va convinge pe liderii acestor partide citindu-le din Program:

”Sperăm ca programul de guvernare să fie convingător pentru potenţialii noştri parteneri politici, şi aici ne referim la Parlamentul României, cu excepţia PSD”.

Nu pot vedea cu puterea minții mele modeste felul în care se va desfășura această campanie. Îmi imaginez doar, plecînd de la declarațiile liderilor PNL, că lucrurile se vor petrece cam așa.

Vasile Blaga îl va aborda pe Gabriel Oprea, președintele UNPR.

Din cîte se știe, UNPR e partener de coaliție cu PSD. Convingerea lui Gabriel Oprea de a trece de partea PNL e unul dintre punctele cruciale ale campaniei de schimbare a Guvernului Ponta. Cînd Vasile Blaga îi va cere să plece din Coaliția de guvernare, Gabriel Oprea va întreba:

Ce cîștigă el și partidul său din această afacere? Locuri mai bune în viitorul Guvern PNL? Garanția că la scrutinul din 2016 va intra din nou în Parlament? Nici vorbă de așa ceva – va răspunde Vasile Blaga. Marele, uriașul, incomensurabilul cîștig, îl reprezintă faptul că UNPR va transpune în viață Programul de guvernare al PNL. Citește-l (aici Vasile Blaga va scoate Documentul, pus în mapă de piele special pentru Gabriel Oprea) și te vei convinge imediat că trebuie să treci de partea PNL! Înainte însă de a-l citi, se impune să te avertizez că acest Program e cel cu care Klaus Iohannis va transpune în viață Programul miracolului din 16 noiembrie 2014: România lucrului bine făcut. Precizarea n-a fost făcută întîmplător. Vasile Blaga pariază pe ce înseamnă azi Klaus Iohannis:

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate