Editura Evenimentul si Capital

Raportul lui Damian Draghici privind o dimensiune UE în educaţie a fost ADOPTAT de Comisia de la Bruxelles

Damian Draghici
Autor: | | 0 Comentarii | 1205 Vizualizari

Raportul europarlamentarului Damian Drăghici PRIVIND propunerea unei dimensiuni UE în educaţie a fost adoptat cu o largă majoritate de către membrii Comisiei pentru Cultură şi Educaţie din Parlamentul European.

"Iniţiativa unui astfel de raport s-a bazat pe convingerea că educaţia trebuie să urmărească în principal pregătirea cetăţenilor pentru viață și o cetățenie activă în Uniunea Europeană, mai ales în contextul actual în care efectele sociale și politice ale crizei economice şi financiare fac să fie puse la îndoială instituțiile și valorile comune ale Uniunii, inclusiv ideea unei identități europene", se arată în comunicatul de presă remis redacţiei.

Raportul se referă la o dimensiune UE în educaţie, abordată ca o componentă esenţială a dimensiunii europeane în educaţie.

"Educaţia la toate nivelurile şi în toate formele ar trebui să asigure tuturor cetăţenilor o mai bună înțelegere a modului în care funcționează UE și să le permită acestora să reflecte în mod critic la temele europene, inclusiv la valorile pe care se bazează integrarea europeană", a declarat Drăghici.

Raportul insistă şi asupra rolului important al programelor europene precum Erasmus+, Europa Cetățenilor sau Europa Creativă, programe care ar trebui să fie mult mai bine utilizate, pentru a finanța și a promova mobilitatea, schimbul de bune practici, înțelegerea și dialogul.

"Cred cu tărie, iar acest lucru l-am inclus şi în raport, că este obligatoriu să creştem investiţiile în educaţie şi să asigurăm un acces egal tuturor elevilor la o educaţie 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate