Editura Evenimentul si Capital

Băsescu: Blatul PNL-PSD este real. USL-ul nu s-a desprins

Traian Basescu
Autor: | | 6 Comentarii | 4226 Vizualizari

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost invitat la TVR 1, unde a spus că România nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori, a ironizat alegerile din PSD şi a criticat Germania şi Franţa pentru că au acceptat anexarea Ucrainei. În ceea ce priveşte criza refugiaţilor, Băsescu a susţinut că România trebuie să-şi revizuiască poziţia şi să respingă orice cotă de imigranţi.

Cele mai importante declarații ale lui Traian Băsescu. 

Despre alegerile de la PSD

 • Trebuie văzut câţi dintre cei care au votat erau cu domiciuliul în cimitire, câţi copii... Era rău dacă nu era aproape de cei 500.000 pe care PSD-ul...
 • Sistemul este folosit şi de partidele americane. Nu am auzit de asemenea scrutine când ai un singur candidat.
 • Avea 99%, ca şi predecesorul lui de dinainte de revoluţie.
 • În rândul analiştilor cred că o să apară întrebarea: cât de credibilă este susţinerea luptei anticorupţie atâta vreme cât acest partid alege în frunte un om condamnat pentru fraudă electorală? A fost un gest extrem de riscant.
 • (PSD) Va fi mult mai puţin credibil. Ponta a demisionat din motive legate de justiţie şi nu este încă în situaţia de a fi fost condamnat, Dragnea care este condamnat în primă instanţă a devenit preşedinte de partid.
 • Dragnea a vut nevoie de o super consolidare pentru a-i legitima următoarele acţiuni. Îl ştiu alunecos, chiar dacă e băiat isteţ...dacă i se va întinde mâna unor negocieri o va face. Ultima moţiune nu a făcut decât să confirme o majoritate a actualei coaliţii.

Băsescu, "Blatul PNL-PSD este real"

 • Singura problemă ar fi UNPR. În raport cu atitudinea pe care o văd la Oprea, cel puţin până acum n-a dat semne că ar da să o facă. Oprea trebuie să uite interesul naţional. Ştie foarte bine efectul extern: a menţine un premier trimis în judecată. Nu pot să pun semnul egal între Ponta şi interesul naţional. Nici între Iohannis...nici între mine...Slavă domnului că nu am făcut nimic care să nu fie în interesul naţional.
 • Dacă Oprea crede că membrii de partid se fac cum a primit el stelele de general. Exclus milionul de membri.
 • Ce s-ar fi întâmplat dacă PNL nu depunea moţiune? Trebuia să îmbrace mai larg.
 • Şi aşa sunt acuzaţii de blat cu PSD, ceea ce e e real. Uitaţi-vă la alegerea primarilor, cum şuntează votul prin corespondenţă. Au votat împotriva legii propuse de Tomac. Uitaţi-vă la primăria Capitalei. Consiliul a votat un primar interimar UNPR. ce argumente mai mari vreţi? De fapt, USL-ul nu s-a desprins. Pentru ei, diaspora este nisip mişcător. De aceea îi păcălesc pe românii din străinătate că vor avea vot prin corespondenţă. Eu zic că încă se mai poate.

Deficitul bugetar

 • Am pronosticat deja că riscăm ca în 2018 să revenim la situaţia din 2009 - 2010, mai ales că avem deflaţie, deci veniturile cresc.
 • Câtă vreme deficitul la fondul de pensii se apropie de 20 miliarde lei, cât de sustenabil credeţi că este să ridici şi salariul pe economi şii salariile medicilor.
 • De vineri vorbesc cu oamenii, am primit azi telefon de la o doamnă care de câţiva ani face tratament pentru cancer. Medicamentul doamnei nu a mai fost gratuit, 500 de lei la o pensie de 1300 lei. Am primit telefoane de la persoane cu handicap cu pensie 30-40 lei. Eu aş fi privit la sărăcia profundă.

România e condusă de procurori nu de politicieni

 • Văd că aproape nu este zi de la Dumnezeu ca şefi de parchete, judecători, să nu atace politicieni. Ceva nu este în regulă. Puterile sunt egale.
 • Am văzut cum ne ceartă procurori pentru foşti miniştri. Dar, frate, nu te poţi abţine? Că tot pe mâna ta ajung. Impresia mea este că ţara nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori, de magistraţi. Eu nu spun că nu ne poate critica, dar nu fă propagandă.
 • Constat că din punct de vedere al viziunii nu am atenţionat că în paralel trebuie respectate drepturile cu sfinţenie. Cel mai vinovat om, prins în flagrant luând mită, are dreptul la anchetă şi proces corect.

Traian Băsescu, despre criza refugiaților: “Dezavuez total abordarea cu cotele, legată de refugiaţi. Merkel are responsabilitatea ei”

 • Dezavuez total abordarea cu cotele, legată de refugiaţi. Cine i-a chemat să-i primească. Doamna Merkel are responsabilitatea ei. Anunţul ei public că pot veni a fost catastrofal. România să corecteze şi să spună: nu, nu primim refugiaţi. Eu nu mă uit la Ungaria, eu mă uit la România. Nu mă interesează că propagandistic cineva mă pune în pachet cu Ungaria, Cehia şi Slovacia. Această poveste a cotelor nu există în tratatele UE. Am 23 de milioane de şomeri în UE. Nu am în Europa resursă pentru piaţa muncii? Nu vreau să spun o răutate şi nici nu vreau să-mi compromit relaţiile cu doamna Merkel, dar nu exclud pentru că se afla pe lista scurtă a celor care puteau primi premiul Nobel pentru pace.
 • Soluţiile să fie tratată în Siria. dacă le-ai spus: copiii mei, veniţi în Europa, lasă-i să se stabilească unde vor. Soluţia: încheierea prin orice mijloace a războiului din Siria. Din toată Africa se iese prin Libia.

Despre războiul din Siria și Rusia: "UE nu este pregătită să facă faţă unui conflict cu Rusia"

 • În Siria avem Statul isamic, extremiştii, avem Consiliul Naţional, mai moderată, dar mai taie un cap de creştin, avem statul sirian, avem kurzii. Avem un ghiveci. SUA cu o poziţie, Turcia cu altă poziţie, avem Arabia saudită, Iranul şi Hezbolahul. Şi avem Rusia, care a venit cu soluţia: problema nr 1 este situaţia din Siria. Găsesc o formulă să cooperez cu armata siriană. Eu spun acest lucru de 3 ani. Rezultatul a fost inacţiune şi bombardamente.
 • UE nu este pregătită să facă faţă unui conflict cu Rusia. Juncker nu făcea aceste afirmaţii fără acord de la Paris şi Berlin. Dacă eram în funcţie dădeam comunicat oficial. Categoric, da (preşdinţia trebuia să reacţioneze). S-a cedat la o cucerire teritorială făcută acum câteva luni. Condiţiile din Ucraina vor fi translatate Transnistriei. I se va întâmpla Republicii Moldova. Nimeni nu mai spune nimic de Crimeea. Siria e Siria, Ucraina e Europa. Eu văd că Ucraina e sacrificată de dragul relaţiei cu Rusia. România nu mai are centura pe care o avea cu Ucraina. Cum vor acţiona aliaţii noştri când se vor întâmpla lucruri mai rele?Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate