Povestea uimitoare a bărbatului care a devenit un GENIU după o lovitură la cap

Povestea uimitoare a bărbatului care a devenit un GENIU după o lovitură la cap

Un american are una dintre cele mai rare afecţiuni din lume.

În anul 2002, Jason Padgett a fost implicat într-un conflict, la ieşirea dintr-un bar de karaoke. Noaptea aceea i-a schimbat viaţa în mod radical.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani renunţase la studii şi îşi pierdea nopţile prin baruri. Singurele sale preocupări erau cursele de maşini, fitnessul şi băutura. În timpul încăierarii, a fost lovit la cap şi a rămas inconştient mai multe minute. După ce s-a trezit, întreaga sa perspectivă asupra vieţii se schimbase. Mai mult, bărbatul părea mai inteligent şi începuse să fie interesat de matematică.

În următorii ani, Jason a studiat intens geometria şi fizica, fiind fascinat de formele geometrice, pe care le putea reda în detaliu. Doctorii nu i-au dat nicio explicaţie pentru transformarea sa. Răspunsul a venit pe neaşteptate, într-o zi când se uita la un documentar realizat de BBC. Protagonistul filmului era Daniel Tammet, un tânăr londonez, care a început să arate abilităţi extraordinare în domeniul muzicii şi în matematică. Uimirea celor din jurul său a fost cu atât mai mare cu cât tânărul avea o formă de autism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jason Padgett s-a regăsit în povestea bărbatului pe care îl vedea la televizor.

"Asta e! Asta se întâmplă şi cu mine!", a exclamat uşurat şi a decis să ia legătura cu un psihiatru expert în această problemă.

Doctorul Darold Treffert i-a confirmat faptul că sindromul savantului poate să apară, extrem de rar, după un traumatism la cap şi este mai comun la bărbaţi decât la femei. Cei cu această condiţie pot dovedi talente extraordinare în domenii diverse, de la artă, la ştiinţe exacte.  

"Cazul lui Jason Padgett este extrem de rar. Încă nu înţelegem mecanismul exact prin care apar astfel de abilităţi. Diferite părţi ale creierului sunt interconectate şi este posibil ca inhibarea uneia, ca urmare a unui traumatism, să stimuleze activitatea în alte zone. Acest lucru poate avea rezultate surprinzătoare", a explicat Luke Griggs, de la asociaţia "Headway".