Ponta va merge, luni, în Parlament, la dezbaterea iniţiată de PNL, şi va prezenta măsuri pentru energie

Ponta va merge, luni, în Parlament, la dezbaterea iniţiată de PNL, şi va prezenta măsuri pentru energie

Premierul Victor Ponta a afirmat că va prezenta, luni, la Camera Deputaților, un pachet de măsuri în domeniul energetic.

 "Am avut încă o discuţie cu toţi cei implicaţi în aşa fel încât, luni, să prezint în Parlament, Camerei Deputaţilor, şi miercuri, în şedinţa de Guvern, să adoptăm toate actele normative necesare pentru a face un pachet de stimulare în zona energiei pentru industrie, pentru producătorii naţionali", a spus Ponta în debutul şedinţei de Guvern.

Victor Ponta a precizat, totodată, că astfel de soluţii vor permite Guvernului să implementeze ulterior măsuri precum reducerea CAS sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Premierul Victor Ponta a mai spus că preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea privind certificatele verzi anticipând că urma să piardă la CC, dar s-a făcut că nu înţelege problema preţurilor, spunând că aşteaptă acum scăderea acestora, deoarece era vorba ca preţurile să nu se dubleze, nu să scadă. "Mă bucur că preşedintele a promulgat Legea anticipând faptul că nu avea dreptate şi că urma să piardă la Curtea Constituţională. Preţul la energie va rămâne cel puţin la valoarea actuală, preşedintele s-a făcut că nu înţelege, nu era vorba de scăzut, ci era vorba să nu se dubleze preţurile, am prevenit acest lucru în ultimul moment", a mai adăugat premierul.

Ne puteți urmări și pe Google News