Ponta aruncă „BOMBA” la plecarea din Guvern! Declarațiile care au uimit jurnaliști

Ponta aruncă „BOMBA” la plecarea din Guvern! Declarațiile care au uimit jurnaliști

La plecarea de la Guvern, Victor Ponta a făcut în fața jurnaliștilor o amplă analiză a programului de guvernare a lui Mihai Tudose, motivând de ce nu crede în noul prim-ministru.

Mai mult, Ponta este convins că direcția în care merge PSD acum este una greșită și va duce, la un moment dat, inevitabil la prăbușirea în gol a partidului.  „De ce NU votez noul Guvern! Programul de guvernare al Guvernului "Dragnea 2" ( avându-l că Premier pe Mihai Tudose) modifică substanţial şi grav în zona economică şi fiscală Programul de Guvernare asumat în ianuarie anul acesta de Guvernul "Dragnea 1" (avându-l că Premier pe Sorin Grindeanu) / şi contrazice fundamental Programul de Guvernare al PSD "Dragnea - Vâlcov" din Campania Electorală din 2016!!! 

Eu cred că acest Program îi va da lovitură de graţie şi va duce la prăbuşirea politică a lui Liviu Dragnea - întrebarea este dacă PSD reuşeşte să se salveze sau se va prăbuşi împreună cu "Şeful"! Şi mai ales întrebarea importantă este dacă nu se va da o lovitură României similară cu cea primită în 2009-2010!!! 

Să va explic la ce mă refer în mod concret : 

Ne puteți urmări și pe Google News

1. În Campanie Dl Dragnea a repetat obsesiv faptul că cere votul oamenilor pentru a aplică Programul de Guvernare "la virgulă" şi "exact la datele anunţate"!! Au fost prezentate în emisiuni tv tabele cu termene fixe şi măsuri individualizate.  După 6 luni Raportul făcut chiar de către domnii Dragnea şi Vâlcov spune că acesta a fost realizat în proporţie de sub 15%! 

2. Pretextul execuţiei politice a Guvernului " Grindeanu" l-a reprezentat nerealizarea Programului de Guvernare/ după ce a fost dărâmat noul Guvern "Dragnea 2 - Tudose" îl modifică fundamental din prima zi 

3. În Programul de Guvernare creşterea semnificativă de până la 100% a salariilor în domeniul bugetar a fost promisă pentru dată de 1 Iulie. Legea adoptată recent prevede însă deja o amânare pentru 2018 însă măsurile anunţate azi arată că măririle efective de salarii (dacă vor fi aplicate vreodată) vor fi "recuperate" la buget prin trecerea tuturor contribuţiilor sociale în sarcina angajatului !!! Pe hârtie vor creşte - în buzunar nu.  Sau altă varianta la fel de rea - conform proiecţiei bugetare oficiale pentru perioada 2018-2020 NU sunt surse bugetare care să acopere aceste creşteri . O să avem din nou un Traian Băsescu că în 2010 să taie??? Doamne Fereşte! 

4. Programul de Guvernare prevedea scăderea TVA la 18% începând cu 1 ianuarie 2018 - a fost azi amânată pentru 2019 ( pentru că este an electoral sau pentru că este nesustenabilă)! 

5. Programul prevedea creşterea semnificativă a investiţiilor publice începând chiar cu 2017 - conform datelor oficiale prezentate de MFP până la acest moment investiţiile sunt cu 60% mai mici decât în 2016 ( anul cu cele mai slabe investiţii după 2009) 

6. Programul prevedea o creştere exponenţială a absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune! În 6 luni din anul 2017 din cei aproape 2 MILIARDE euro prevăzuţi în buget au fost primiţi puţin mai mult de 2 MILIOANE ( 0,1 %!!!!). Prin desfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene şi includerea să în Ministerul Dezvoltării condus de doamna Sevil Shaideh capacitatea instituţională care a adus performanţă în perioada 2012-2015 a fost distrusă 

7. Programul a dat asigurări mediului de afaceri şi investiţional privind stabilitatea Codului Fiscal din 2015 şi a reglementărilor în domeniu. Prin noul proiect de impozitare diferenţiată în funcţie de cifra de afaceri (nu de profit) reprezintă o catastrofă pentru marii contribuabili şi investitori . Efectele negative se vor resimţii imediat atât în mediul de afaceri, la investiţiile private cât şi la încasări. 

Miniștri guvernului Tudose, audiați în Parlament. Petre Daea: „Sunt multe probleme în agricultură. Să nu-mi luați jugulara și mie” | LIVE TEXT

Aplicarea unui impozit pe cifra de afaceri poate duce la situaţii aberante - că exemplu : dacă EXXON investeşte 1 miliard de dolari pentru exploatarea gazului din Marea Neagră fiind evident în pierdere în primii ani îl impozităm ?!? Dacă Mercedes vrea să să facă o nouă fabrică la Sebeş cu o investiţie de 500 milioane euro îi mai cerem încă 80 noi că impozit?!? Dacă Dacia are un an în care trebuie să scadă marja de profit dar sporeşte producţia noi îl impozităm mai mult pentru asta?!?! Dacă Hidroelectrica decide să facă investiţii în reţeaua să având evident o scădere a profitului îi impozităm modernizările?!?! Un investitor român care face o mică fabrică cu o investiţie de 1 milion de euro din banii proprii îi vom lua din primul an încă 160.000 că impozit - deşi este normal să fie pe pierdere la început??? Evident că în aceste condiţii marii investitori şi contribuabili vor avea o mare problema! 

8. Conform Programului Fondul Naţional Suveran de Investiţii a fost promis că un instrument de punere în comun a resurselor pe care Statul Român încă le mai deţine în vederea finanţării unor mari proiecte de infrastructură ( care nu sunt acoperite de fondurile europene)! 

Spre deosebire de ceea ce s-a promis în Programul de Guvernare acum se doreşte practic folosirea acestui FOND că o cale netransparentă şi ilicită prin care tot ceea ce Statul Română încă mai deţine ( Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, Salrom, participaţiile încă deţinute la Romgaz, Transgaz, Electrică, Transelectrica, etc) să fie vândute către fonduri private din afară ţării, acolo unde Domnul Dragnea a făcut promisiuni cu caracter personal ! Banii încasaţi vor acoperi doar în mod temporar măsurile de creşteri de salarii şi pensii dar vor ruină economia naţională pe termen mediu şi lung . 

9. Aplicarea impozitului pe venitul global de la 1 ianuarie 2019 va aduce doar în acel an mai mulţi bani de cheltuit pentru o categorie de electorat / însă în 2020 va aduce catastrofă bugetară / ANAF nu are infrastructură necesară pentru a creşte de 10 ori numărul de contribuabili gestionaţi / bugetul central şi cele locale vor avea un gol uriaş de venituri în 2019 / oamenii obişnuiţi care vor cheltui banii în 2019 se vor trezi în 2020 că trebuie să dea dintr-o dată o suma uriaşă de bani reprezentând impozitele datorate anului anterior - dacă nu vor avea ( ceea ce este de aşteptat pentru peste 70% din ei) vor fi executaţi silit de ANAF?!? 

10. Programul de Guvernare prevedea alocarea anuală a 2% din PIB pentru cheltuielile militare . În 2017 nu se face va în realitate nicio achiziţie ( suntem deja în Semestrul 2 şi nu s-a finalizat nicio procedura). Această "economie" va acoperi alte găuri din buget dar în 2018-2020 trebuie să punem mai mulţi bani pentru a ne respectă angajamentele asumate în faţă partenerilor noştri strategici SUA şi NATO. Promisiunile neonorate şi păcăleală acestora vor afecta grav imaginea noastră în faţă Guvernelor dar şi a investitorilor care provin din aceste ţări! 

Programul de Guvernare prezentat şi asumat cu atâta îndârjire de către Liviu Dragnea în 2016 a eşuat deja - la nici 6 luni de la Alegeri (dovadă că a fost criticat şi acum schimbat chiar de către autorii săi )! Oricâtă propagandă televizată va fi pompată oamenii încet încet realizează acest lucru. Cu siguranţă îl vor sancţiona pe Liviu Dragnea - dar şi PSD va plăti un cost enorm!", scrie Victor Ponta, pe Facebook. 

Plenul reunit al Parlamentului se întrunește, joi, de la ora 15.00, pentru dezbaterea și votarea noului Cabinet Tudose. Între 8.00 și 14.00 miniștri vor fi audiați în comisiile de specialitate. Astfel, ministrul Fondurilor Europene deja a primit aviz favorabil.