Editura Evenimentul si Capital

SCANDAL ÎN PNL. Filialele liberale FIERB din cauza negocierilor cu PDL. Ce invocă liderii locali

14-05/negocieripnl-pdl-5-nd_1-465x390
Autor: | | 79 Comentarii | 5751 Vizualizari

Filialele PNL au intrat în fierbere după ce conducerea partidului a decis fuziunea cu PDL. În timp ce în anumite județe liberalii sunt îngrijorați că s-ar pierde identitatea partidului și cer ca fuziunea să aibă loc sub numele PNL, în altele ei sunt suspicioși față de ideea unei colaborări cu democrat-liberalii lui Blaga.

BUCUREȘTI. Deputatul liberal Ludovic Orban  s-a declarat nemulțumit de faptul că Antonescu și conducerea interimară a PNL s-au apucat să negocieze o fuziune cu PDL. Înr-un interviu pentru ziare.com, Orban a spus că nimeni din PNL nu are acum legitimitatea să angajeze partidul în negocieri: "Nu poți să pui un inginer care a construit o clădire căzuta la cutremur să construiască un Pentagon. PNL trebuie să își aleagă o conducere legitimă". Orban îl acuză pe Crin Antonescu ca s-a grăbit să accepte lucruri de neacceptat fără un mandat legitim. "Dacă se ajunge la fuziune, partidul trebuie să se numească PNL. PNL are o istorie de 139 de ani, este partidul care s-a identificat cu toată istoria modernă a României, este singurul partid istoric din Europa de azi și niciun liberal nu va accepta desființarea lui. Cred ca mulți democrași se vor simți onorați să facă parte din PNL, unii au și făcut parte.Dar aceste lucruri trebuie explicate înainte, altfel riscăm să ducem la un proces de unificare care să nu cuprindă toate forțele din PNL si PDL", a avertizat Orban.

 

CLUJ. Senatorul PNL Marius Nicoară, vicepreşedinte la nivel naţional şi fost preşedinte al PNL Cluj, a declarat, pentru Agerpres, că personal acceptă fuziunea cu PDL, dar cu păstrarea numelui PNL. El a spus că liberalii clujeni se vor pronunţa sâmbătă asupra mai multor chestiuni survenite după arestarea preşedintelui PNL Cluj, Horea Uioreanu, inclusiv în ce priveşte fuziunea cu PDL."Nu înseamnă că nu se poate face o fuziune dacă reuşim să găsim o formulă să păstrăm numele partidului. Personal sunt, în principiu, în favoarea unei idei de fuziune, dar cu ideea păstrării tradiţiei şi simbolurilor liberale", a menţionat Marius Nicoară.

OLT. Preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, se pronunţă pentru o fuziune cu PDL în vederea creării unui partid de dreapta puternic, "sub stindardul PNL". "Sunt pentru unificarea Dreptei, pentru crearea unui partid mare pe eşichierul de dreapta, sub stindardul PNL, de istoria căruia se leagă marile realizări ale României. Eu sunt de acord cu o fuziune, cu crearea unui partid de dreapta puternic", a declarat pentru Agerprs, deputatul Gigel Ştirbu. Acesta a menţionat că vineri a discutat cu primarii liberali din judeţ despre o eventuală fuziune a partidului cu PDL şi aceştia au fost acord în mod unanim cu realizarea unei asemenea fuziuni.

TELEORMAN. Vicepreşedintele PNL Dan Popescu a declarat, pentru Agerpres, că, printr-o fuziune cu PDL, PNL îşi va pierde identitatea şi că, personal, a fost împotriva acestei măsuri şi în urmă cu opt ani, când s-a luat în calcul o altă fuziune. "A mai fost în 2006, când era Alianţa D.A., o încercare de fuziune PNL-PD, la care, personal, m-am opus". Acesta a subliniat importanţa păstrării denumirii partidului pentru alegători. "Eu, de 24 de ani, merg sub denumirea, sigla şi doctrina asta, liberală. Contează şi pentru votanţi să ştie că există Partidul Naţional Liberal. Nu putem să uităm că este partidul care a înfăptuit Romania Modernă. Nu am nimic cu nimeni. Eu ţin cu pacea. M-am înţeles bine şi cu PSD şi cu PDL, nu am nimic cu niciunul din colegii noştri, nici chiar cu PPDD-ul dar nu se compară cu vechimea şi tradiţia de 139 de ani ale Partidului Naţional Liberal şi ce a făcut PNL şi înaintaşii liberali pentru ţară", a completat Dan Popescu.

BIHOR. Senatorul liberal Cristian Bodea consideră că fuziunea PNL cu PDL este o mişcare necesară, de realizat cât mai curând, reuniţi într-un singur partid care să se numească Partidul Liberal. "Când vine vorba de fuziune se pune, desigur, întrebarea care nume rămâne, dacă e nevoie de altul, dacă cele două branduri mai sunt viabile, rămâne de văzut în ce măsură se vor înţelege. Dar amândouă partidele se numesc, în primul rând, liberale. Pe lângă că unul este naţional, iar celălalt este democrat. Acum, toţi suntem naţionali şi democraţi. Nu are rost să ne mai ţinem de sintagme puţin anacronice. Partidul Liberal ar fi o denumire de compromis şi foarte potrivită. E adevărat că PDL are o istorie ca denumire, rămâne de văzut dacă dl. Blaga şi colegii lui vor putea trece peste orgoliul unui partid făcut de Băsescu şi vor dori să înceapă o construcţie pornind de la o bază cu rădăcini istorice şi serioase".

MUREȘ. Vicepreşedintele interimar al PNL, Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a declarat că este convenabilă o alianţă cu PDL, întrucât este singura variantă în care dreapta politică poate să bată stânga şi că el ar prefera ca în cele din urmă să aibă loc o fuziune între cele două formaţiuni sub denumirea de Partidul Naţional Liberal. "Categoric prefer fuziunea, evident sub numele neschimbat de PNL. Nu e o chestiune de formă, nu, se poate şi absorbţie, şi fuziunea prin comasare, iar denumirea PNL să rămână nealterată. PDL cred că o să fie de acord, sigur că da, nu cred că se va împiedica cineva de chestiuni de metodă, este important scopul creării noului partid de dreapta (...) Îmi convine alianţa cu PDL pentru că este singura variantă în care dreapta politică poate să bată, în viitoarele alegeri, stânga politicii româneşti. O fuziune cu PMP, Forţa Civică - o să vedem dacă va fi cazul'" a arătat Ciprian Dobre.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate