Editura Evenimentul si Capital

Senator PSD, acuzat că îi amenință pe reprezentanții PNL că vor fi arestați

14-05/niculae-badalau-465x390
Autor: | | 10 Comentarii | 824 Vizualizari

Liberalii au reclamat nereguli în procesul de vot în mai multe județe: Giurgiu, Olt, Brăila, Satu Mare, Prahova, dar și în zone limitrofe ale Capitalei.

"PNL solicită PSD să înceteze presiunile pe care le face la adresa reprezentanților săi din județul Giurgiu. În comuna Clejani, senatorul PSD Niculae Bădălău îi amenință pe reprezentanții PNL că vor fi arestați, luați cu duba, în încercarea de a schimba reprezentanți în secțiile de votare. De asemenea, PNL a sesizat nereguli încă de la deschiderea secțiilor de votare în zonele limitrofe ale Sectorului 1, Chitila și Pajura",se arată într-un comunicat de presă al PNL.

“Începând cu ora 7.00, numeroase persoane cu domiciliul în județe limitrofe Capitalei, bine organizate în grupuri și sub supravegherea clanurilor interlope din București, au luat cu asalt secțiile de vot din sectorul 1, cu predilecție cele de la Șc Gen 181, Șc Gen 184, Șc Gen 152 , Șc Gen 178,  Liceul Constantin Brâncoveanu, Liceul Sfântul Sava. Se bănuiește că votul este dirijat în favoarea PNȚCD și PMP, formațiuni politice fără membri și structuri teritoriale , a căror singură șansă de a obține voturi este prin fraudă. Au fost sesizate organele în drept în vederea luării măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri”, a afirmat în cadrul conferinței de presă președintele interimar al PNL Sector 1, deputatul Răzvan Mironescu.

Liberalii au reclamat nereguli la vot și în alte județe:

Olt

Reprezentanții PNL din secțiile de votare din municipiul Slatina au primit mesaje pe telefonul mobil de la primarul Slatinei, Minel Prina, prin care le mulțumește că sunt alături de PSD. Lucrul acesta s-a întâmplat după ce procesul electoral începuse deja. Numerele de telefon ale președinților secțiilor de votare nu pot fi obținute decât de la Instituția Prefectului -  Județul Olt. În comuna Vișina sunt 2564 de alegători înscriși în listele electorale și, de obicei, prezența la vot este de aproximativ 50%. Anul acesta la Vișina sunt înregistrate 181 de cereri pentru urna mobilă. La alegerile europarlamentare din 2009, județul Olt a fost pe primul loc din țară la turismul electoral, situație care ar putea să se repete și la aceste alegeri. Primarul comunei Vișina, Alexandru Stănescu, tatăl președintelui Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, cel care, în urmă cu câteva zile, a agresat activiștii altui partid politic, încurajează aceste practice.

În comuna Negreni, sat Cornicești, directorii de la instituțiile publice aduc oameni la vot de la prima oră când s-au deschis secțiile de votare. Avem informații că în următoarele ore se vor aduce cetățeni la vot care vor fi plimbați dintr-o secție în alta pentru a vota.

De asemenea, în județul Olt sunt liste care nu au fost semnate de primar și secretar, iar în unele localități reprezentanții PNL au făcut sesizări legate de bannerele din jurul școlilor în care se votează, iar primarul a refuzat înlăturarea lor.

Reprezentanții PNL sunt amenințați că vor primi amendă dacă nu se duc cu urna mobilă. În plus, se aduc oameni la vot cu microbuze școlare.

Semnalăm faptul că există comune, precum Osica de Sus în care azi noapte s-au aruncat în curțile oamenilor ziare în care scria că primarii PNL au trecut de partea PSD.

Satu Mare

Primarul din Medieș a dat bannerele cu PNL jos, si cele care sunt peste 500 de metri fața de secția de votare. PNL a sesizat organele abilitate.

Prahova

În comuna Sălciile, jud. Prahova, există 119 cereri pentru urna mobilă. În această comună există 2.000 de votanți, prin urmare 10% dintre votanți nu se pot deplasa, ceea ce reprezintă o situație absurdă și ridicolă. Mai mult, cei 119 nu au o cerere însoțită de un act medical doveditor, ci au doar un tabel semnat de un medic de familie. S-au făcut sesizări la BEJ și la Poliție.

Brăila

În județul Brăila, la o secție de votare a ajuns un microbuz cu pensionari de la un azil de bătrâni. Poliția s-a autosesizat și se fac cercetări la fața locului pentru a identifica cine a organizat mobilizarea.

Buzău

La secția 423 din satul Lanuri, comuna Ziduri din județul Buzău, delegații PSD (reprezentantul partidului și rezerva sa) nu s-au prezentat niciunul. Ca urmare, PSD a adus o a treia persoană, care nu figura pe lista delegaților aprobați de primărie.

Organizația PNL din comuna Ziduri  a înaintat o contestație conform Legii 67/2004, care a fost admisă. Chiar și în asemenea condiții, delegatul PSD care nu figura pe listele inițiale s-a prezentat în secția de votare.

Timiș

PNL Timiș a depus o sesizare la BEJ Timiș și un denunț la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș cu privire la o situație apărută la Secția de votare nr. 183 de pe strada Divizia 9 Cavalerie, fostă Ialomița, din Timișoara, unde s-au prezentat un număr de alegători cu domiciliul pe străzile Albinelor și Olanda. În cadrul alegerilor de anii trecuți, cetățenii erau înscriși pe listele electorale ale secției de pe strada Divizia 9 Cavalerie.

Alegătorii s-au prezentat astăzi la secția de votare nr. 183 în vederea exercitării dreptului la vot. Aceștia au fost informați că, pentru alegerile din 25 mai 2014, străzile enunțate mai sus au fost arondate altei secții de votare, situată pe strada Lorena din Timișoara. Ca reacție la această situație, reprezentantul PSD din cadrul secției de votare nr. 183 a efectuat o discuție telefonică cu o persoană necunoscută, relatându-i cele întâmplate. Din discuție a reieșit că reprezentantul PSD va îndruma grupul de alegători către un autovehicul marca Volkswagen, de culoare neagră, având nr. de înmatricuare TM 15 EKF. Respectivul autovehicul urma să transporte respectivii alegători către secțiile de votare actuale, la care au fost arondați în acest an, și anume pe strada Lorena din Timișoara.

Reiese din aceste informații pe care le deținem că persoana sau persoanele se pot face vinovate de încălcarea prevederilor art. 43 alin (7) din Legea nr. 35/2008, conform cărora “Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării, de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai dacă prezintă actul de acreditare. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă pentru sau împotriva unui partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri conform prezentului titlu ori candidat independent sau încercarea de a influenţa opţiunea alegătorului, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare”.

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, pe evz.ro

Duminică, 25 mai, patru sute de milioane de cetăţeni europeni vor vota în alegerile pentru Parlamentul European.

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Dacă în ziua votului vă aflaţi în ţară, în localitatea de domiciliu, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi veţi fi înscris în copia listei electorale permanente.

În același timp, dacă în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE vă aflaţi în ţară, dar în altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie de votare şi veţi fi inclus pe lista electorală suplimentară. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cetăţenii români care sunt în străinătate, în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE.

Rezultate EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2014

Votul se va încheia la orele 21.00. evz.ro vă prezintă la închiderea urnelor rezultatele preliminare ale alegerilor europarlamentare.

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Urmăriți pe evz.ro desfășurarea alegerilor eurparlamentare precum și anunțarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European.Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:40 Surse: MINISTERE de FORȚĂ în noul cabinet AGITĂ SPIRITELE în PSD 14:11 Lista oficială: NOII MINIȘTRI din Guvernul Mihai Tudose. Biografiile și LUCRURILE ASCUNSE ale membrilor viitorului cabinet 13:30 LIVE TEXT - PSD și-a ales noii miniștri. SURPRIZELE pregătite de Liviu Dragnea. Numărul 2 din PSD regretă cabinetul Grindeanu - surse. Justiția, aruncată între PSD și ALDE 11:34 Lider PSD RUPE TĂCEREA: „Dragnea NU E INFAILIBIL. Nimeni nu știe dacă Tudose va conduce bine Guvernul” 06:28 LISTA NOULUI GUVERN! Ultimele negocieri din cadrul PSD au dus la definitivarea listei miniștrilor din executivul ce va fi condus de MIHAI TUDOSE 20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT

Articole salvate