Editura Evenimentul si Capital

Senator PSD, acuzat că îi amenință pe reprezentanții PNL că vor fi arestați

14-05/niculae-badalau-465x390
Autor: | | 10 Comentarii | 830 Vizualizari

Liberalii au reclamat nereguli în procesul de vot în mai multe județe: Giurgiu, Olt, Brăila, Satu Mare, Prahova, dar și în zone limitrofe ale Capitalei.

"PNL solicită PSD să înceteze presiunile pe care le face la adresa reprezentanților săi din județul Giurgiu. În comuna Clejani, senatorul PSD Niculae Bădălău îi amenință pe reprezentanții PNL că vor fi arestați, luați cu duba, în încercarea de a schimba reprezentanți în secțiile de votare. De asemenea, PNL a sesizat nereguli încă de la deschiderea secțiilor de votare în zonele limitrofe ale Sectorului 1, Chitila și Pajura",se arată într-un comunicat de presă al PNL.

“Începând cu ora 7.00, numeroase persoane cu domiciliul în județe limitrofe Capitalei, bine organizate în grupuri și sub supravegherea clanurilor interlope din București, au luat cu asalt secțiile de vot din sectorul 1, cu predilecție cele de la Șc Gen 181, Șc Gen 184, Șc Gen 152 , Șc Gen 178,  Liceul Constantin Brâncoveanu, Liceul Sfântul Sava. Se bănuiește că votul este dirijat în favoarea PNȚCD și PMP, formațiuni politice fără membri și structuri teritoriale , a căror singură șansă de a obține voturi este prin fraudă. Au fost sesizate organele în drept în vederea luării măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri”, a afirmat în cadrul conferinței de presă președintele interimar al PNL Sector 1, deputatul Răzvan Mironescu.

Liberalii au reclamat nereguli la vot și în alte județe:

Olt

Reprezentanții PNL din secțiile de votare din municipiul Slatina au primit mesaje pe telefonul mobil de la primarul Slatinei, Minel Prina, prin care le mulțumește că sunt alături de PSD. Lucrul acesta s-a întâmplat după ce procesul electoral începuse deja. Numerele de telefon ale președinților secțiilor de votare nu pot fi obținute decât de la Instituția Prefectului -  Județul Olt. În comuna Vișina sunt 2564 de alegători înscriși în listele electorale și, de obicei, prezența la vot este de aproximativ 50%. Anul acesta la Vișina sunt înregistrate 181 de cereri pentru urna mobilă. La alegerile europarlamentare din 2009, județul Olt a fost pe primul loc din țară la turismul electoral, situație care ar putea să se repete și la aceste alegeri. Primarul comunei Vișina, Alexandru Stănescu, tatăl președintelui Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, cel care, în urmă cu câteva zile, a agresat activiștii altui partid politic, încurajează aceste practice.

În comuna Negreni, sat Cornicești, directorii de la instituțiile publice aduc oameni la vot de la prima oră când s-au deschis secțiile de votare. Avem informații că în următoarele ore se vor aduce cetățeni la vot care vor fi plimbați dintr-o secție în alta pentru a vota.

De asemenea, în județul Olt sunt liste care nu au fost semnate de primar și secretar, iar în unele localități reprezentanții PNL au făcut sesizări legate de bannerele din jurul școlilor în care se votează, iar primarul a refuzat înlăturarea lor.

Reprezentanții PNL sunt amenințați că vor primi amendă dacă nu se duc cu urna mobilă. În plus, se aduc oameni la vot cu microbuze școlare.

Semnalăm faptul că există comune, precum Osica de Sus în care azi noapte s-au aruncat în curțile oamenilor ziare în care scria că primarii PNL au trecut de partea PSD.

Satu Mare

Primarul din Medieș a dat bannerele cu PNL jos, si cele care sunt peste 500 de metri fața de secția de votare. PNL a sesizat organele abilitate.

Prahova

În comuna Sălciile, jud. Prahova, există 119 cereri pentru urna mobilă. În această comună există 2.000 de votanți, prin urmare 10% dintre votanți nu se pot deplasa, ceea ce reprezintă o situație absurdă și ridicolă. Mai mult, cei 119 nu au o cerere însoțită de un act medical doveditor, ci au doar un tabel semnat de un medic de familie. S-au făcut sesizări la BEJ și la Poliție.

Brăila

În județul Brăila, la o secție de votare a ajuns un microbuz cu pensionari de la un azil de bătrâni. Poliția s-a autosesizat și se fac cercetări la fața locului pentru a identifica cine a organizat mobilizarea.

Buzău

La secția 423 din satul Lanuri, comuna Ziduri din județul Buzău, delegații PSD (reprezentantul partidului și rezerva sa) nu s-au prezentat niciunul. Ca urmare, PSD a adus o a treia persoană, care nu figura pe lista delegaților aprobați de primărie.

Organizația PNL din comuna Ziduri  a înaintat o contestație conform Legii 67/2004, care a fost admisă. Chiar și în asemenea condiții, delegatul PSD care nu figura pe listele inițiale s-a prezentat în secția de votare.

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate