Editura Evenimentul si Capital

Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD: "Mi-am lansat deja candidatura la Novaci, la Bengeşti". Candidatura premierului a fost votată în unanimitate | VIDEO / GALERIE FOTO

14-07/ponta7-465x390
Autor: | | 100 Comentarii | 1961 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Aproape 5.000 de persoane sunt prezente astăzi, la Sala Polivalentă din Craiova, unde premierul Victor Ponta îşi lansează candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă. Consiliul Naţional al PSD a început în absenţa premierului şi a vicepremierului Liviu Dragnea. Cei doi au ajuns la Sala Polivalentă din Craiova la o oră de la debutul evenimentului.

UPDATE 20.00. Candidatura lui Victor Ponta pentru alegerile prezidenţiale din toamnă a fost votată în unanimitate.

UPDATE 19.10. Victor Ponta a luat cuvântul la Consiliul Naţional al PSD.

Vedeţi discursul complet al lui Victor Ponta:

Cele mai importante declaraţii ale premierului:

"Eu mi-am lansat deja candidatura puţin mai devreme la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care reprezintă de fapt România adevarată. Mi-am lansat candidatura fără să ştiu, fără să mă pregătesc", şi-a început Ponta discursul.

"Am convingerea că în noiembrie o să câştigăm, dar mai am şi convingerea că aşa va arăta şi mandatul meu de preşedinte, cum a arătat şi azi: cu probleme, cu necazuri".

"Vă cer sprijinul pentru acest proiect national. Cred că este un proiect naţional de care România are nevoie după 10 ani de ură, de dezbinare".

"Îmi doresc infinit mai mult decât să fiu preşedintele României, să fiu preşedintele românilor".

"Nu-mi imaginez o viaţă în altă parte decât România. Cred că obligaţia noastră e să-i facem pe cei mai mulţi români că pot să aibă aici o şansă egală".

"Sunt conştient că avem multe lucruri de făcut. Avem nevoie de drumuri, de şcoli şi de spitale".

"Vreau să mergeţi să le spuneţi oamenilor că am făcut foarte multe schimbări, chiar şi politice".

"Vreaz să vă garantez că sunt acel candidati care vrea să schimbe tot ce a fost rău în aceşti 10 ani. Sunt acel candidat care vrea să fie un preşedintele românilor, nu un nume pe biroul Palatului Cotroceni"

"Am reuşit, şi de asta sunt cel mai mândru, să redeschidem spitale şi să avem finalizate 300 de şcoli, începute în 2007 şi lăsate în paragină".

"În această seară, mă întorc la Novaci. Vreau să fiu sigur că sunt ajutaţi şi vreau să fiu sigur că ştiu că sunt alături de ei".

"Trebuie să le redăm românilor libertatea"

"Suntem un model de succes pentru vecinii noştri, pentru Serbia, pentru Ucraina, pentru Georgia, dar şi pentru fraţii noştri de peste Prut. Şi nu cu lucruri goale, ci cu lucruri concrete".

"Obiectivul fundamental al României şi al mandatului meu este de a face cât mai repede integrarea Republicii Moldova".

"Nu cred că un candidat la funcţia preşedinte are vreo problemă că nu este ortodox sau nu este de etnie română. Nu vreau să mi se spună că e un defect faptul că sunt român şi ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta".

"Niciun om politic nu mai poate şi nu mai trebuie să fie lăsat să stăpânească justiţia, să o folosească împotriva adversarilor politici. Cred că adevărat că nimeni nu este mai presus de lege. Aşa am fost crescut în facultate, că justiţia trebuie să-i pedepsească pe cei vinovaţi şi să-i apere pe cei loviţi".

"Vreau să fiu un preşedinte util societăţii".

"Nu cred că preşedintele trebuie să aibă multă putere. Vă anunţ de pe acum că voi sprijini modificarea Constituţiei aşa cum a propus-o USL în 2012, care să stabilească atribuţiile instituţiilor".

"Putem să intrăm în bătălia din noiembrie cu inima liniştită. Următorii cinci ani sunt fundamentali. În 2018, se împlinesc 100 de ani de la Unire. În 2019, România va avea preşedinţia Uniunii Europene".

"Vreau să le mulţumesc lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, care nu sunt azi aici".

"Am foarte mare încredere că PSD va fi acel partid al celor mai mulţi oameni, care vine la putere în cele mai grele momente".

"Am răspunsul la întrebarea De ce vreau să fiu preşedinte. Nu vă cer sprijinul pentru o funcţie. Vreau să mă sprijiniţi pentru un proiect naţional, un proiect care să ne faţă o ţară puternică".

UPDATE 19.00. Victor Ponta a ajuns la Sala Polivalentă din Craiova, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, chiar în timpul discursului susţinut de senatorul PSD Ecaterina Andronescu. Imediat după sosirea celor doi, Lia Olguţa Vasilescu i-a dat cuvântul lui Liviu Dragnea.

UPDATE 18.15. Consiliul Naţional al PSD a început fără prezenţa lui Victor Ponta şi a lui Liviu Dragnea, care se află în zonele inundate. Cei doi lideri ai formaţiunii sunt aşteptaţi să ajungă la Consiliul Naţional în scurt timp, relatează Agerpres.

Consiliul Naţional al PSD a început sub sloganul "România puternică - schimbare până la capăt". Participanţii la eveniment au primit un material electoral prin care premierul promite "un model diferit de lider şi de preşedinte", precizând că îşi doreşte să fie un "garant al corectitudinii' şi un 'preşedinte util României şi cetăţenilor ei".

Dacă premierul va ajunge astăzi la Sala Polivalentă din Craiova, va fi pentru prima oară când când o lansare de candidat este organizată în afara Capitalei. Despre lansarea candidaturii, vicepreşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că va fi una austeră. „Lansarea este una austeră. Va fi totul foarte solemn. Noi am propus un program al artiştilor Operei Române însă nu au dorit. Va fi fără fast, fără baloane, fără bannere. Este dorinţa lor (a conducerii centrale - n.r.), însă vom avea ceva surprize”, a precizat primarul Craiovei, pentru EVZ.

Pe de altă parte, Victor Ponta a organizat astăzi un Comandamentul de ugenţă la Craiova, în care a fost discutată situaţia din judeţele Gorj şi Vâlcea, zone unde a fost decretat cod roşu de inundaţii. Din acest motiv, prezenţa premierului la lansarea propriei candidaturi este pusă sub semnul întrebării.

Premierul va ajunge astăzi în judeţul Gorj cu un elicopter şi urmează să meargă în localităţile afectate de inundaţii. Se vehiculează faptul că lansarea candidaturii va începe cu întârziere.

CONSILIUL NAŢIONAL AL PSD. LIVE VIDEO:
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate