Relaţia dintre părintele SEXOLOGIEI moderne, FBI şi HOOVER . Ce sfaturi SEXUALE dădea Kinsey

Relaţia dintre părintele SEXOLOGIEI moderne, FBI şi HOOVER . Ce sfaturi SEXUALE dădea Kinsey

Alfred Kinsey este socotit părintele sexologiei modern, dar este mai puţin ştiut că, de la începutul cercetărilor în domeniul sexualităţii umane, el s-a adresat FBI.

Kinsey a devenit faimos după ce a publicat în 1948, în Statele Unite, "Comportamentul sexual al masculului uman". Este cea mai vândută carte ştiinţifică. "Comportamentul sexual al femelei umane" l-a publicat în 1953. Modul cum a abordat subiectul a creat controverse care durează şi astăzi şi a atras atenţia FBI.

 

Kinsey îşi realiza cercetările pe baza unei metode statistice, el si colaboratorii săi au realizat peste 30.000 de interviuri. În 1942, se adresa FBI pantru a obţine informaţii cu privire la delictele sexuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

"9 iulie 1942. Domnilor,

Am dori un abonament la publicaţia anuală "Buletinul Referitor la Infracţiunile Comise în Statele Unite". Suntem angajaţi într-o serie de cercetări în laboratoarele noastre, pe baza unei burse oferite de Consiliul Naţional de Cercetare, ce implică utilizarea unor informaţii referitoare la anumite infracţiuni. Ca urmare, puteţi să ne comunicaţi pretul unui astfel de abonament? De asemenea, am dori şi un set complet al acestor publicaţii pe ultimii zece ani. Este posibilă achiziţionarea volumelor complete ţi pentru anii trecuţi? La ce preţ? Alfred C. Kinsey Profesor de Zoologie".

 

Răspunsul i-a venit chiar din partea directorului FBI, Edgar J. Hoover: "Draga profesore Kinsey, Scrisoarea dumneavoastră din 9 iulie 1942, adresată Imprimeriei Naţionale, a fost trimisă Biroului, iar eu doresc să vă informez că la ora actuală nu putem să vă punem la dispoziţie <<Buletinele Referitoare la Infracţiunile Comise în Statele Unite>>. Din cauza reducerii cantităţii de dosare, distributia acestora a fost limitată la câţiva funcţionari. Totuşi, pentru informaţia dumneavoastră, <<Buletinul Referitor la Infracţiunile Comise în Statele Unite>> este trimis la ora actuală bibliotecii Universităţii Indiana şi vă sugerez să încercaţi să intraţi în posesia copiilor prin intermediul acesteia. Cu sinceritate, John Edgar Hoover".

Arhiva FBI consemnează faptul că directorul FBI Edgar J. Hoover a dorit în 1950 să ia contact cu profesorul Kinsey. Corespondenţa purtata nu dă nicio indicaţie asupra subiectului acestei întâlniri, ci doar asupra insistenţei lui Hoover. Pe 11 ianuarie 1950, directorul FBI avea pe birou un memoriu în care se arăta: "Am discutat cu (sters din documentul oficial) despre profesorul Kinsey şi ne-am întrebat dacă ar fi o idee bună să-l abordam pe Kinsey şi dacă el ar fi de acord. (sters din documentul oficial). Noi nu am făcut niciun fel aranjamente în acest sens. (sters din documentul oficial) a mai declarat că a înţeles că Dr. Kinsey a fost destul de critic la adresa Biroului, acuzându-l de infracţiuni, homosexualitate şi alte chestiuni în cadrul unui discurs rostit în faţa Asociaţiei Consilierilor Maritali la Hotelul Park Central din New York din 29 Decembrie. Kinsey petrece foarte mult timp în est, deşi cartierul său general e în Indiana. Îl putem aborda în doua moduri:

1. Să se întâlnească cu agentul de caz în Indiana.

2. Să îi scriem o scrisoare în care să-i cerem să ne anunţe când va reveni în New York sau dacă are de gând să ajunga în Washingtion".

Hoover avea să-i adreseze lui Kinsey o scrisoare personală: "Dragă d-le Kinsey, Pe baza unor informaţii pe care le-am primit, (sters din documentul oficial), dacă programul vă permite, aş dori să-l trimit pe unul din asistenţii mei să se întâlnească cu dumneavoastră cu ocazia urmatoarei vizite la New York. Daca îmi puteţi spune când veţi mai ajunge în New York, precum şi ora care vă convine, îl voi trimite pe dl. L.B. Nichols, unul din directorii adjuncţi, să se întâlnească cu dumneavoastră. Cu sinceritate, J. Edgar Hoover"

Kinsey nu a fost foarte grabit să ia contact cu agenţii FBI: "Draga d-le Hoover, Vă multumesc pentru scrisoarea din 17 ianuarie. Mi-ar face plăcere să mă întâlnesc cu dl. Nichols data viitoare când voi fi în New York. Nu am planuri în privinţa călătoriilor viitoare, dar pot să vă ţin la curent. Dacă unul din oamenii dumneavoastră se poate întâlni cu mine aici, în Bloomington, mi-ar face plăcere să vorbesc cu el. Alfred C. Kinsey, Profesor de Zoologie".

 

Un articol publicat în Indianapolis Star pe 25 februarie 1955 avea să pună în mişcare mecanismul FBI - în 8 martie o notă afirma că: "Nota informativă ataşată unui articol ce a apărut în ziarul menţionat din data de 25 februarie 1955. (sters din documentul oficial). Trebuie să aflaţi prin intermediul surselor din interiorul ziarului pe ce se bazează declaraţia din articol care vorbeşte despre faptul că eu am semnat o scrisoare pe care Dr. Kinsey o foloseste pentru a vizita zone neautorizate".

Un alt raport din 11 martie 1955 arăta: "Nota din 08.03.1955 referitoare la articolul scris de Farmer în ziarul Indianapolis Star din 26.02.1955, spunea că directorul a semnat o scrisoare care îi permitea Dr-ului Alfred A. Kinsey să pătrundă în "zone neautorizate", în scopul cercetărilor pe care le face. (sters din documentul oficial). Cele menţionate mai sus sunt trimise Biroului şi nu va fi luată nicio măsură până nu se vor primi indicaţii din partea acestuia. În eventualitatea în care Biroul doreşte să urmarescă această chestiune, cerem ca Biroul din Indianapolis să afle dacă Dr. Kinsey a primit sau nu o astfel de scrisoare din partea Biroului, din moment ce nota din 08.03.1955 nu spunea clar ca o asemenea scrisoare nu a fost trimisă".

Pe 17 martie 1955 intervenea însuşi Hoover: "Trebuie să trimiteţi un agent experimentat care să ia legătura cu (sters din documentul oficial) cât mai repede, încercând sa afle pe ce se bazează afirmaţia conform căreia eu am semnat o scrisoare ce îi permite Dr-lui Alfred Kinsey să pătrundă în "zone neautorizate". Pentru informaţia dumneavoastra, nu i-am furnizat niciodată lui Kinsey o asemenea scrisoare, iar (sters din documentul oficial) ar trebui informat despre acest lucru. Semnarea unei asemenea scrisori nu ţine de autoritatea mea. Trimiteţi rezultatele interviului legat de problema menţionată mai sus până în data de 30 martie 1955".

Afirmatia din presa pare sa nu se fi bazat pe un fapt real - cert este ca FBI avea informatori în redacţia Indianapolis Star.

Studiile legate de sex ale lui Kinsey au fost finanţate, între anii 1941 şi 1949, de Fundatia Rockefeller cu 414.000 de dolari. Ca urmare a acestor studii subvenţionate, cartea lui Kinsey "Comportamentul Sexual al Femeii", a putut şoca publicul american cu o serie de "revelaţii" surprinzătoare. O parte din ele cuprind urmatoarele teorii:

(1) relaţiile sexuale dintre preadolescenţi şi adulţi (violul nu este exclus) "pot contribui în mod favorabil la evoluţia lor socială şi sexuală ulterioară";

(2) "...experientele sexuale de dinainte de căsătorie ... pot contribui la dezvoltarea capacităţilor emoţionale. Şi aici, ca şi în alte domenii, învăţarea la o vârstă fragedă poate fi mai eficace decat învăţarea la orice altă vârstă, după căsătorie";

(3) şi experienţele sexuale de dinainte de căsătorie "oferă femeii posibilitatea de a se adapta din punct de vedere emoţional la diferite tipuri de bărbaţi ... am vazut casatorii distruse din cauza esecului partenerilor de a realiza inainte de casatorie ca nu sunt compatibili din punct de vedere emotional sau sexual".

Aceste observaţii erau erau în asemenea măsură împotriva moralităţii, încât un articol din revista "Harper's Magazine" a afirmat că"nu sunt credibile şi este impresionantă măsura în care ele au fost susţinute de agenţiile stiinţifice". Printre agenţiile amintite de autorul articolului se număra Divizia Medicală a Fundaţiei Rockefeller şi Universitatea din Indiana.