Paradisul ASCUNS al României! Singurul LOC unde turiștii pot înota cu DELFINII - Galerie Foto IREALĂ

Paradisul ASCUNS al României! Singurul LOC unde turiștii pot înota cu DELFINII - Galerie Foto IREALĂ

În ultimii ani turiștii au luat cu asalt plajele din Grecia, Turcia sau Spania goniți de prețurile piperate practicate în România. Totuși, există în țara noatră un paradis pe care puțină lume îl cunoaște.

Gura Portiței este tărâm de basm unde merg să campeze doar cei care cunosc cu adevărat locul. Înoată înconjuraţi de delfini, adorm la gura mării şi se trezesc cu zâmbetul pe buze, pentru că doar acolo simt cu adevărat că pot lăsa toate grijile în urmă. Turiștii revin an de an în același loc, pentru a se deconecta total de viața agitată pe care o duc atunci când nu sunt în vacanță. 

Puțină istorie...

Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării. Inițial un sat pescăresc, Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (și liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani. Accesul se face de regulă cu vaporașul, de la Jurilovca, Tulcea; cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă, fie de la Vadu, Constanța, pe la Periboina, fie de la Sfântu Gheorghe, Tulcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Denumirea era legată de comunicarea existentă inițial între lacul Golovița și Marea Neagră, închisă în anii 70, ceea ce a transformat Golovița într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare. Lacul comunică la nord cu lacul Razim (liber) iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezintă o parte a rezervației biosferei Delta Dunării din România. 

Cum se ajunge acolo?

Din miniportul din Jurilovca poţi lua vaporaşul, o rapidă sau o ambarcaţiune mai lentă. O călătorie de la Jurilovca la Gura Portiţei, zonă care face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cu rapida, se face într-un sfert de oră, iar cu o ambarcaţiune mai lentă faci şi o oră, scrie Omofon.com

Foto Credit Guraportitei.ro