Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu a fost ALES preşedinte PMP. Fostul şef al statului: "Turcii vor să construiască la București o moschee, iar noi la Istanbul doar o capelă. Iohannis ne-a arătat că are o CĂCIULĂ cu care putem să îl facem şi MUFTIU"

Autor: | | 7 Comentarii | 2296 Vizualizari

Partidul Mişcarea Populară (PMP) și-a ales astăzi, la Palatul Parlamentului, noua conducere în cadrul unui Congres extraordinar. Reuniunea a avut loc urmare a deciziei Curții de Apel Bucureşti, care a respins cererea de înscriere a formaţiunii Mişcarea Populară în Registrul Partidelor, invalidând astfel actualii lideri. PMP este singurul partid care a votat în cadrul unui congres unirea Basarabiei cu România, a subliniat Traian Băsescu, după ce le-a cerut participanților la eveniment ca "un exerciţiu" să-şi exprime opţiunea prin vot deschis pe acest subiect. Totodată, Băsescu a spus că, dacă Turcia vrea moschee la Bucureşti, trebuie să ofere României un loc pentru o catedrală în Istanbul.

UPDATE 14.00 .  Traian Băsescu a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Alături de Băsescu din noua echipă de conducere a PMP mai fac parte Eugen Tomac, preşedinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, şi doi prim-vicepreşedinţi - Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu. 

UPDATE. 12.30 Traian Băsescu:

 • Nu pot să nu mă gândesc la unioniştii care astăzi la Chişinău organizează activităţi pentru a marca împlinirea a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 • Chiar dacă în programul nostru politic a mai fost votat o dată, eu aş face un exerciţiu care mi se pare interesant chiar dacă nu suntem neapărat într-o normă de reprezentare strictă, doar 480 de persoane avem drept de vot astăzi ca urmare a normei stabilite.
 • Deja, la ce văd în sală, s-au depăşit demult cei 2.200 de participanţi .
 • Exerciţiul pe care l-aş face ar fi următorul: Să vă întreb, pentru că avem nevoie de confirmare, dacă unirea României cu Republica Moldova este un obiectiv pe care-l acceptaţi.
 • Cine este pentru? Mulţumesc. Împotrivă? Întoarceţi camerele (de filmat - n.r.) să vedeţi că nu este nimeni împotrivă.
 • Suntem singurul partid din România care într-un congres a dat un asemenea vot  

​Moschee la București, catedrală la Istanbul   

 • Nu aş vrea să supun la vot dacă să facem o moschee pentru pelerinaj.
 • Iohannis ne-a arătat la Ziua Unirii, la Iaşi, că are o căciulă cu care putem să îl facem şi muftiu la moschee. Autorizaţie de construire (trebuie-n.r.) semnată de un primar, sper să fie unul al nostru, care să facă ce trebuie, aici discutăm de o moschee, ceea ce însemnă pelerinaj.
 • Ce a oferit Erdongan în schimb? O capelă. O capelă putem avea fiecare la noi acasă.
 • Dacă vrea să construiască o moschee, României trebuie să i se dea teren pentru o catedrală, nu pentru un mic loc de rugăciune, care să devină şi loc pentru pelerinaj, adică o adevărată poveste
 • Această problemă este din timpul preşedintelui Iliescu, niciun preşedinte până la Iohannis nu a spus da, construiţi o moschee, că eu o să fac o capelă  

PMP, partid de câștigători

 • Am auzit în unele organizaţii spunând: o să ne batem pentru locul II, o să ne batem pentru locul III.
 • Suntem un partid de câştigători, iar mentalitatea cu care intrăm în competiţie trebuie să fie a învingătorului.
 • Vă cer la toate organizaţiile să vă fixaţi ca obiectiv câştigarea alegerilor locale. Trebuie să plecaţi în această competiţie cu ideea că voi sunteţi câştigători
 • Fac apel la dumneavoastră ca programul pe care-l veţi susţine în campanie, cu care vă veţi duce în faţa electoratului să fie realist şi corect.
 • Să reflecte ceea ce puteţi face şi mai ales să reflecte obligaţiile din Constituţie pe care administraţia locală le are faţă de electorat, faţă de cetăţeni, faţă de comunitate.
 • Aş vrea ca fiecare candidat la funcţia de primar sau consilier să aibă asupra lui această cărticică (Constituţia României - n.r.)

Traian Băsescu a precizat, înainte de începerea Congresului, că în urma deciziei justiţiei, partidul trebuie să îşi realeagă conducerea şi să modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova.

''La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (...) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată'', a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP,  ședință care a avut loc înainte de Congres.

Traian Băsescu a precizat că în cadrul CEX PMP va ''reproduce conducerea MP la PMP''. PMP va trebui să îşi modifice şi programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova, prevăzut în programul MP.

Traian Băsescu a afirmat că delagaţii cu drept de vot vor avea la dispoziţie buletinul de vot pentru a valida conducerea şi ''pixul cu care pot tăia pe oricine nu doresc în conducerea PMP''.

''Va fi un congres scurt, concentrat pentru că avem treabă în campanie, iar alţii chiar sunt în plină sărbătoare. Documentele pe care le aprobăm astăzi vor fi înaintate Tribunalului pentru că asta ne cere legea'', a mai anunţat Băsescu.

Decizia organizării unui Congres extraordinar al Partidului Mişcarea Populară (PMP) a intervenit după ce, pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins înregistrarea Mişcării Populare (MP) în Registrul partidelor politice. 

În aceeaşi zi, liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat că membrii MP vor activa sub sigla şi denumirea PMP (Partidul Mişcarea Populară) în urma deciziei CAB şi că, în atare condiţii, nu vor exista probleme de depunere a listelor de candidaţi la alegerile locale.   
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate