Pâinea noastră cea de toate zilele? Mai degrabă boli groaznice. Ce pericole ascunde cel mai căutat aliment în România
- Maria Anghel
- 27 aprilie 2017, 09:15
Pâinea ar trebui scoasă din alimentația zilnică. Însă, un român consumă anual în jur de 97 kg de pâine. În Europa, suntem lideri din acest punct de vedere. Însă, iată cât de nociv este acest aliment.
E atât de firesc să mănânci pâine, încât ideea că aceast aliment nu este deloc sănătos și că te poate îmbolnăvi extrem de grav poate stârni tot felul de reacții, de la neîncredere la iritare maximă.
Pâinea albă e nocivă dintr-o grămadă de motive. Nu numai pâinea albă nu este sănătoasă, chiar și cea din făină integrală este dăunătoare organismului. Și la pâinea din secară ar trebui să renunți pentru că și ea te poată îmbolnăvi.
Spre deosebire de cea integrală, pâinea albă este extrem de săracă în nutrienți și crește intr-o mai mare măsură nivelul zahărului în sânge.
Glutenul, o proteină din cereale, este responsabil pentru majoritatea efectelor negative.
The New England Journal of Medicine a publicat o lista cu 55 de boli care pot fi provocate de consumul de gluten. Printre acestea, se regăsesc și osteoporoza, boala de colon iritabil, boli inflamatorii intestinale, anemie, diverse tipuri de cancer, artrita reumatoidă, lupusul, scleroza multiplă și toate bolile autoimune.
Conform aceleiași surse, consumul de gluten este legat de boli neurologice, inclusiv anxietate, depresii severe, schizofrenie, demență, migrene, epilepsie și neuropatie.
Și mai există și alte motive pentru care ar trebui să nu mai incluzi în alimentația ta niciun fel de pâine.
Excestul de greutate, oboseala și somnolența frecventă, depresii severe, gândire înțețoșată, balonare, hipertensiune arterială și creșterea trigliceridelor sunt alte efecte nefaste ale consumului de pâine, scrie fiibarbat.ro.