Editura Evenimentul si Capital

Pachetul de legi privind achiziţiile publice va ajunge la Parlament

Autor: | | 0 Comentarii | 192 Vizualizari

Guvernul va aproba marţi pachetul de legi privind achiziţiile publice şi le va transmite Parlamentului spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă.

"Avem cele patru legi care reglementează în baza Directivei europene sistemul de achiziţii publice: achiziţiile publice, achiziţiile sectoriale, concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii şi remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică. Sunt patru legi extrem de importante, o schimbare legislativă fundamentală, poate nu ca şi Codul fiscal, dar foarte aproape. Le trimitem la Parlament în procedură de urgenţă şi Parlamentul le va dezbate, le va aproba, preşedintele sigur promulgă şi avem de anul viitor un sistem european, modern, care să ne ajute să deblocăm uriaşa problemă a lucrărilor de infrastructură", a spus premierul în şedinţa Executivului şi a dat ca exemplu de "caz tipic de problemă de sistem în achiziţii publice în infrastructură" autostrada Sibiu-Orăştie. 
 
De asemenea, premierul a anunţat că în cadrul şedinţei va fi adoptată şi ordonanţa de urgenţă referitoare la măsurile fiscale care urmează să fie aplicate de la 1 ianuarie 2016 - reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, reducerea TVA la 9% pentru apa menajeră şi apa industrială, schimbarea regimului microîntreprinderilor prin creşterea plafonului, precum şi impozitarea în trepte a microîntreprinderilor - niciun angajat 3% impozit, un angajat 2%, doi sau mai mulţi angajaţi, 1%, potrivit Agerpres. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate