Orice PLOAIE mai puternică INUNDĂ Capitala. Oamenii sunt DISPERAȚI, iar Gabriela FIREA cere măsuri din partea APA NOVA. Doar 11 INCIDENTE semnalate la gurile de CANALE, din totalul de 40.000 aflate în BUCUREȘTI

Orice PLOAIE mai puternică INUNDĂ Capitala. Oamenii sunt DISPERAȚI, iar Gabriela FIREA cere măsuri din partea APA NOVA. Doar 11 INCIDENTE semnalate la gurile de CANALE, din totalul de 40.000 aflate în BUCUREȘTI

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat Comandamentul pentru situații de urgență, în urma ploilor abundente care au inundat Capitala în după-amiaza zilei de 29 aprilie. În urma acestei întâlniri, Firea a solicitat Apa Nova să curețe canalizarea Capitalei.

"Am solicitat operatorului Apa Nova București o acțiune de curățare preventivă a rețelei de canalizare, care va crește capacitatea de absorbție a apei în cazul unor căderi masive de apă, într-un interval scurt de timp, așa cum s-a întâmplat astăzi: 40,5 litri pe metru pătrat, în 45 de minute", a precizat edilul, într-o conferință de presă, potrivit agerpres.

Directorul general adjunct Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că miercuri, în urma precipitațiilor din Capitală, până la ora 17,30 au fost semnalate 11 incidente la gurile de scurgere. Trebuie spus că în întreg Bucureștiul sunt 40.000 de guri de scurgere. Nu se știe dacă oamenii au încetat să mai sune și să anunțe aceste tipuri de incidente, văzând că nimic nu se rezolvă de-a lungul timpului, iar Capitala se inundă la fiecare ploaie mai mare.

"Am avut de-a face cu un fenomen pluviometric excepțional, în special pe partea de nord a orașului, un fenomen care are o repetabilitate de unu la 20 de ani. (...) Vom analiza, prin inspecțiile ulterioare pe care le vom face, dacă nu sunt și alte probleme în zonele în care s-au înregistrat probleme", a precizat reprezentantul Apa Nova.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Avem un program care vizează o monitorizare și o curățare mai atentă a rețelei de canalizare și — discutam cu unul dintre colegii mei mai devreme — vom veni către Municipalitate cu o propunere ca în anumite zone ale orașului să realizăm bazine de retenție de mari dimensiuni, care să crească capacitatea de preluare a apei de ploaie, care să fie descărcată ulterior, la timp neploios, în sistemul de canalizare", a spus Epsică Chiru.

Acesta a atenționat populația, pentru a nu mai arunca orice lucru la canalizare, deoarece, în fiecare an, sunt scoși 20.000 de metri cubi de materiale care nu ar trebui să se afle acolo.

Primarul general Gabriela Firea a precizat că în urma ploilor abundente de miercuri s-au înregistrat circa 130 de apeluri la Serviciul de urgență 112 și 75 de sesizări la Dispeceratul Poliției locale, prin care au fost semnalate 68 de străzi inundate, multiple subsoluri de blocuri și case inundate, trei spitale inundate la subsol (CF 2, Panduri, Filantropia), inundații la Gara de Nord, Pasajul Jiului; cinci intersecții semaforizate blocate din cauza lipsei de tensiune, doi copaci căzuți (str. Pangrati, str. Roma).