Editura Evenimentul si Capital

OMUL destituit de Borza în cazul MITĂ la HIDROELECTRICA devine DIRECTOR GENERAL

14-04/hidroelectrica-465x390
Autor: | | 6 Comentarii | 1336 Vizualizari

Ovidiu Agliceru, fost membru al directoratului Hidroelectrica, destituit de administratorul special al companiei de stat, Remus Borza, în octombrie anul trecut, ca urmare a scandalului „mită la Hidroelectrica”, a fost numit zilele trecute de același Remus Borza, director general al companiei de stat.

Ovidiu Agliceru a fost numit, începând cu data de 23 iunie 2014, director general al Hidroelectrica prin decizia administratorul judiciar, Euro Insol. Ovidiu Agliceru, care exercită şi funcţia de director al Direcţiei Producere Energie Electrică, îl înlocuieşte pe Mihail Stănculescu, care din motive medicale nu mai poate exercita atribuţiile funcţiei de director general, scrie în comunicatul Euro Insol.

Numai că același Ovidiu Agliceru fusese revocat din funcție de Remus Borza, alături de un alt membru al directoratului Hidro, Eugen Brădean, imediat după apariția scandalului „mită la Hidroelectrica”.

Contactat de EVZ, Remus Borza a explicat că Ovidiu Agliceru va ocupa doar interimar postul de director general al Hidroelectrica, air compania ar urma să aibă un nou director general la începutul anului viitor.

„Motivul pentru care l-am revocat din funcție a fost acela că s-a abținut dela vot, in cazul scandalului menționat. Oricum eu supraveghez tot ceea ce se întâmplă la Hidroeletrica, exercit controlul operațional”, a declarat Borza. Acesta a mai spus că la ora actuală nu există în companie un director mai pregătit să preia aceste responsabilități, luând în cacul experiența de peste 28 de ani a lui Agliceru în domeniu.

De la reintrarea companiei de stat în insolvență, acum câteva luni, când firma Euro Insol patronată de Remus Borza a redevenit administator judiciar au avut loc numeroase schimbări în echipa managerială.

Cazul „mită la Hidroelectrica”

În luna octombrie 2013, Ioan Mihăilă, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din acelaşi consiliu (denunţător în cauză), pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica să vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societăţii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj, scrie în referatul procurorilor privind acest caz.

"Cantitatea respectivă de energie urma să fie vândută pentru suma de 1,15 miliarde lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societăţii Hidroelectrica", scrie în referatul de sesizare a instanţei. Promisiunea de dare de mită a fost făcută cu ajutorul lui Eugen Brădean, membru în Directoratul Hidroelectrica. "Suma promisă cu titlu de mită urma a fi disimulată sub aparenţa unui contract de comision care ar fi fost încheiat de către o firmă off-shore şi firma achizitoare a energiei electrice", au precizat procurorii.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate