ODE lui Crin Antonescu în ziarul de cultură a Clujului. Directorul de la TRIBUNA, fost coleg de şcoală cu liderul PNL

ODE lui Crin Antonescu în ziarul de cultură a Clujului. Directorul de la TRIBUNA, fost coleg de şcoală cu liderul PNL

În ultimul număr al bilunarului de cultură Tribuna, instituţie de presă fondată de Ioan Slavici şi patronată în prezent de Consiliul Judeţean Cluj, condus de liberalul Horea Uioreanu, o pagină întreagă a fost dedicată discursului lui Crin Antonescu, rostit la Cluj Napoca, cu ocazia lansării candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare.

Penibilul situaţiei este cu atât mai evident cu cât directorul de la Tribuna, filosoful jurist Mircea Arman se laudă peste tot că a fost coleg de şcoală cu liderul PNL, Crin Antonescu, iar acest lucru s-a văzut acum. Puţinii cititori pe care ziarul fondat de Ioan Slavici îi mai are, au semnalat gravul derapaj spre zona politică, care a fost înregistrată în ediţia 16-30 aprilie, când o pagină întreaga a fost dedicată discursului unui lider politic, fără nicio referire la cultură. În timpul discursului lui Crin Antonescu de la Cluj, liderul PNL a semnalat prezenţa în sala a filozofului jurist Mircea Arman, pe care l-a salutat în mod special.

După ce USL a câştigat alegerile, la Cluj, concursul pentru ocuparea postului de director al bilunarului de cultură Tribuna a fost câştigat de Mircea Arman, în detrimentul lui Ovidiu Pecican, un profesor universitar de la Universitatea Babeş Bolyai. 

În timpul mandatului de director al lui Mircea Arman, care a fost judecat de justiţia clujeană pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, au existat mai multe scandaluri la revista Tribuna, redactorii fiind nemulţumiţi de modul dictatorial de conducere a colegului lui Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Arman un "băiat de mingi"

Prezenţa lui Arman în fruntea unui ziar de cultură l-a contrariat chiar şi Nicolae Manolescu, academician şi critic literar. În revista România Literară, ediată de Uniunea Scriitorilor din România, Manolescu se întreba retoric cine este oare Mircea Arman şi care merite culturale l-au propulsat pe scaunul de redactor şef. Manolescu vorbeşte despre Arman ca fiind un "diletant, veleitar fără operă, băiat de mingi într-un partid politic"

"Nu pot totuşi să nu găsesc uluitoare aroganţa intelectuală a lui Mircea Arman, chiar şi într-o epocă „tulbure”, precum aceea actuală. Am putea-o lua sub beneficiu de inventar, dacă n-ar fi vorba de soarta unei publicaţii fondate în 1884 de Ioan Slavici şi de care şi-au legat numele, fie şi numai în decursul deceniilor postbelice, scriitori importanţi ca D.R.Popescu, Aug.Buzura, Mircea Zaciu, Victor Felea, Ion Vlad, recentul demisionat, şi alţii. Lăsată pe mâna unui diletant, veleitar fără operă şi fără conştiinţă literară, băiat de mingi într-un partid politic, „Tribuna” va deveni o revistă după chipul şi asemănarea noului ei redactor-şef. E destul să citim paginile din revistă despre Eminescu, prilejuite de 15 ianuarie: e vorba de reînvierea ipotezei stupide şi fără nici un temei documentar, lansată imediat după revoluţie, a internării la nebuni a marelui poet, din motive nu medicale, ci politice (iată-l pe Eminescu „onorat” cu titlul de cel dintâi deţinut politic român!), de către o monstruoasă coaliţie pusă la cale de însuşi Titu Maiorescu, cu sprijinul adversarilor liberali ai gazetarului. Nu e destul că ne jucăm de-a politica, ne jucăm acum şi cu istoria!", scria Nicolae Manolescu.