Editura Evenimentul si Capital

O parte dintre inculpații din „Mafia Cărnii”, trimiși în judecată pentru un prejudiciu de 24 milioane de lei

Autor: | | 2 Comentarii | 1935 Vizualizari

Inculpaţii din dosarul "Mafia cărnii" au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, ei fiind acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 24,6 milioane de lei, folosindu-se de evaziune fiscală, spălare de bani sau dare şi luare de mită.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată în acest dosar pe Andrei Sileanu pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, participaţie improprie sub forma instigării, la săvârşirea infracţiunii de transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii de infracţiuni. În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Sorin Seleşiu şi Bogdan-Radu Curticiu, pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, comercializarea de produse alterate şi cumpărare de influenţă.

Alți inculpați

De asemenea, în faţa judecătorilor vor ajunge şi Ana Drelciuc, Daniela Georgeta Grumăzescu, Ştefan Aldulescu, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Alte patru persoane - Răzvan-Gabriel Malciu, Nicoleta-Gabriela Sileanu, Berbecaru Nicoleta-Mariana, Andrei-Valentin Calotă (fost Băceanu) - urmează să fie judecate pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la comiterea infracţiunii spălare de bani. Procurorii l-au trimis în judecată şi pe Cristian-Mirel Ciocoiu, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, participaţie improprie sub forma instigării şi săvârşirea infracţiunii de transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii de infracţiuni.

Grup infracțional organizat

Ştefan Păun şi Cezar Lincă urmează să fie judecaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi pentru transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii de infracţiuni.

În acelaşi caz, vor fi judecaţi şi Levente Csete, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi dare de mită, Eugenia Petriţa şi Aron-Marin Panc, pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi dare de mită.

DIICOT i-au deferit justiţiei şi pe Dorin-Ioan Micle şi pe Nicolae-Marius Onica, ambii pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi luare de mită. Oana Chiriţă urmează să fie judecată pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pentru comercializare de produse alterate au fost trimişi în faţa instanţei Ioana-Doina Curticiu şi Nora-Anamaria Păcurariu. De comiterea aceleiaşi infracţiuni este acuzat şi Ionel-Călin Ghîţ, acesta urmând a fi judecat şi pentru abuz în serviciu. De asemenea, în caleaşi dosar va mai fi judecat şi Olimpiu-Mircea Lucaciu, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Alte trei firme - Michelangelo SRL, Gidacom SRL şi Medasimpex SRL - urmează fie judecate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Achiziții fictive

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT, între 2012 şi martie 2014, Andrei Sileanu, în calitate de administrator al mai multor societăţi, împreună cu Sorin Seleşiu – administrator al SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, au iniţiat un grup infracţional. Alături de Daniela-Georgeta Grumăzescu, administrator al firmei Gidacom SRL Iaşi şi de Ana Drelciuc, care era administrator al societăţii Medasimpex SRL Dumbrava Roşie Neamţ, au constituit un grup infracţional organizat pentru a comite infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani, la care au aderat şi celelalte persoane implicate în dosar.

În cadrul grupului, Sileanu avea rolul de a cumpăra bunuri intracomunitar prin intermediul societăţilor comerciale pe care le controla, urmate de livrarea acestora către societatea comercială Michelangelo SRL (principalul beneficiar al mărfurilor) care la rândul său a livrat mărfurile către SC Gidacom SRL Iaşi şi SC Medasimpex SRL Dumbrava Roşie. Livrările erau urmate de evidenţierea în contabilitatea firmelor de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale (achiziţii de carne şi produse din carne) sustrăgându-se astfel de la plata TVA-ului colectat către bugetul general consolidat al statului.

„Spălătoria” de bani

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate