O femeie din Bucureşti a fost sfâşiată de câini

O femeie din Bucureşti a fost sfâşiată de câini

O femeie de 49 de ani a fost muşcată de o haită de câini în curtea fostului sediu al Administraţiei Domeniului Public din sectorul 5. Găsită în şoc hipotermic şi cu răni grave, ea a fost transportată în stare gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Potrivit medicilor, femeia va avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale. Taniusa Stachievici a fost găsită ieri dimineaţă, în jurul orei  9.30, într-o baltă de sânge. Ea a fost atacată de maidanezi după ce ar fi sărit gardul ca să fure fier vechi. În acest moment, femeia se afla la Secţia de Reanimare şi are şanse mici de supravieţuire. Medicii susţin că, în cazul în care scapă cu viaţă, va rămâne mutilată pe viaţă. Cele mai grave răni au fost cele la plămâni, umăr şi membre. Potrivit datelor oficiale, pe străzile Capitalei trăiesc aproximativ 400.000 de maidanezi.

Iniţiativă de eutanasiere a câinilor fără stăpân Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut Poliţie să investigheze contextul în care o femeie a fost atacată de câini în sectorul 5, în curtea unui fost sediu ADP.

"Sunt extrem de îngrijorat de lipsa de reacţie a autorităţilor, precum şi de faptul că, pe domeniul public, oamenii sunt sfâşiaţi de câinii fără stăpân. Ceea ce s-a întâmplat este consecinţa politicii de relocare a câinilor pe domeniul public, a cărei eficienţă faţă de bucureşteni este zero. În momentul de faţă, prezenţa numeroşilor câini fără stăpân pe domeniul public reprezintă un real pericol pentru siguranţa şi sănătatea bucureştenilor", a declarat Atănăsoaei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prefectul Capitalei a înaintat, anul trecut, către Parlament o iniţiativă legislativă care prevede, printre altele, eutanasierea câinilor fără stăpân, acţiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fără stăpân din Bucureşti. Potrivit proiectului, ar urma să fie eutanasiaţi câinii strânşi în adăposturi, bolnavi sau agresivi. Ceilalţi câini vor fi înregistraţi, microcipaţi, deparazitaţi şi daţi spre adopţie.

Propunerea legislativă mai prevede ca dacă în şapte zile de la momentul în care ajung în adăposturi câinii nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, aceştia să fie eutanasiaţi. Aproximativ 700 de bucureşteni pe lună se prezintă la spital după ce au fost atacaţi de câini fără stăpân, conform datelor statistice.