Editura Evenimentul si Capital

O deputată lansează operațiunea națională „Stârpiți ambrozia!”

Deputații s-ar putea trezi pe masă cu o inițiativă legislativă care să prevadă „obligativitatea combaterii ierbii pârloagelor”
Autor: | | 5 Comentarii | 3375 Vizualizari

Pentru că fiica ei, dar și multe alte persoane fac rinită alergică de la „iarba pârloagelor”, Florica Cherecheș a lansat o dezbatere privind necesitatea unui proiect de lege care să prevadă combaterea ei

Ambrozia era hrana zeilor, despre care se credea că dă tinerețe și nemurire veșnică. Ca dovadă că patria noastră este un Olimp decăzut, o plantă ce poartă acest nume crește în zilele noastre pe marginea șanțului. Deputata PNL Florica Cherecheș s-a gândit că ar fi bine să se inițieze un proiect de lege pentru „obligativitatea combaterii Ambroziei”, considerată foarte dăunătoare.


FOTO: Florica Cherecheș vrea ca planta să fie extirpată la nivel naționalCa să facă lucrurile ca la carte, deputata a întrebat ministerele Mediului și Sănătății despre oportunitatea unui astfel de act normativ. „Am primit sesizări la cabinetul parlamentar, din partea mai multor cetățeni, cu privire la impactul unei specii de plantă, Ambrosia artemisiifolia (iarba pârloagelor), asupra stării de sănătate a oamenilor. Concret, Ambrosia se găsește de-a lungul șoselelor, a căilor ferate și pe terenurile necultivate. Caracterul nociv al speciei fiind cauzat de afecțiunile alergice pe care le provoacă în perioada înfloririi”, a explicat Cherecheș.


FOTO: Ambrozia crește pe marginea drumurilorDezamăgită de răspunsurile miniștrilor

Ea a mai arătat că simptomatologia determină scăderea capacității de muncă și absenteism, persoanele bolnave necesitând concediu medical. „Scăderea numărului de îmbolnăviri poate fi obținută prin scăderea cantității de polen, prin înlăturarea plantei ambrozia, mecanic sau chimic. Este cunoscut faptul că polenul poate parcurge între 300-500 km, de aceea intervențiile de limitare a răspândirii plantei trebuie să fie aplicate la nivel național”, propune deputata PNL.Contactată de EVZ, Florica Cherecheș a spus că această plantă provoacă alergii grave. „Și fiica mea are probleme în perioada în care e înflorită planta, face rinită alergică. Sunt foarte mulți care suferă, am primit foarte multe sesizări”, a spus deputata, nemulțumită de răspunsurile primite de la miniștrii Sănătății și Mediului. „Am fost dezamăgită de răspunsul lor. Mă așteptam să fie ei cei care să cunoască problema și să ia măsuri”, a spus Cherecheș. Prin urmare, deputata va discuta cu colegii din Comisia de Sănătate despre oportunitatea unui proiect. Potrivit acesteia, o soluție ar fi ca „administrația locală, poliția locală, să identifice terenurile în care crește planta și să ceară proprietarilor să o stârpească”.

„Există alergii agresive”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate