Nepoata lui Emil Boc și socrul lui Rareș Bogdan vor fi audiați în dosarul de corupție de la Primăria Cluj

Nepoata lui Emil Boc și socrul lui Rareș Bogdan vor fi audiați în dosarul de corupție de la Primăria Cluj

Ancheta care a fost deschisă în cazul viceprimarului Clujului, Ana Horvath, are câteva informații prețioase legate de numele celor care vor fi chemați în fața procurorilor DNA

În ordonanța prin care procurorii DNA Cluj au plasat-o pe Ana Horvath, viceprimarul Clujului, sub control judiciar sunt enumerate o serie de nume „grele” ale unor oameni de afaceri din Cluj, de origine maghiară, dar și funcționari publici importanți de la Primăria Cluj Napoca.

FOTO: Ana Horvath

Ne puteți urmări și pe Google News

Viceprimarul Ana Horvath a intrat în concediu fără plată, iar în perioada în care este cercetată penal nu are voie să ia legătura cu persoanele enumerate de anchetatori. Pe listă se află Mihaela Boc, nepoata primarului Emil Boc, angajată la Primăria Cluj Napoca, la Direcția de Relații Externe. În perioada în care Emil Boc a fost premier, ea a lucrat la Guvern la cabinetul lui. Surse judiciare susțin că MIhaela Boc știe anumite lucruri despre activitatea infracțională a viceprimarului Ana Horvath.

FOTO: Vasile Vita

Pe lista DNA se mai află arhitectul șef al Clujului, Ligia Subțirică, directorul Direcției de Urbanism, Corina Ciuban, șeful Serviciului Autorizații de Construire, Ramona Rusescu, șeful Direcției Patrimoniu Public, Iulia Ardeuș și șeful Serviciului Siguranța Circulației, Mirela Mărincean. Toate aceste persoane vor fi citate și audiate la DNA Cluj, în acest dosar de corupție.

Afaceriști grei pe listă

În afară de funcționarii publici, pe lista celor cu care Ana Horvath are interzis la discuții de orice fel, sunt milionarii Vasile Vita (socrul lui Rareș Bogdan), patronul Vitacom, sora acestuia, Iustina Maria Vita, Adam Ambrus, unul dintre patronii Nervia, societate cu investiții importante în domeniul imobiliar, dar și Laszko Csaba, directorul general al celei mai mari fabrici de scaune din România, cu sediul la Cluj Napoca, Antares SA dar și soții Fodor Zsolt și Marta Silvia, patronii Euro GSM și investitori imobiliari.

Mită în abonamente la trei festivaluri

Procurorii DNA o acuză pe Ana Horvath că ar fi primit mită suma de 20.000 de lei de la Fodor Zsolt, pentru a interveni pe lângă angajații Primăriei Cluj Napoca, care trebuiau să emită mai multe autorizații de construire. În acest dosar au fost puși sub acuzare, până în prezent, viceprimarul Clujului, Ana Horvath, și omul de afaceri Fodor Zsolt. Șeful tinerilor UDMR-iști din Cluj, Res Konrad Gergely (foto), a bagat-o la „apă” pe Ana Horvath. Surse judiciare susțin că acesta a fost audiat de DNA Cluj, unde a recunoscut că Fodor Zsolt a fost cel care a cumpărat 60 de abonamente la festivalurile Untold, Electric Castle și Doble Rise, pentru voluntarii care au ajutat-o pe viceprimarul Ana Horvath în timpul campaniei pentru elegerile locale unde a candidat pentru funcția de primar al Clujului. Res Konrad a spus că a fost contactat de Ana Horvath, care l-a informat că va primi „pe Uniune”, o sponsorizare de la Euro GSM, firma lui Fodor Zsolt. Sponsorizarea consta în cele 60 de abonamente la concerte pentru voluntarii lui Ana Horvath. Președintele tinerilor UDMR-iști a mai spus că cei care s-au ocupat de cumpărarea a