MIȘCARE-SURPRIZĂ a Mihaelei Iorga Moraru. Care este PASUL URMĂTOR al fostului procuror DNA, după conflictul cu Kovesi
- Cozma Dumitru
- 29 septembrie 2017, 16:28
Fostul procuror DNA Mihaela Iorga Moraru, revocată din DNA de Laura Kovesi, se pregătește să facă o mutare decisivă în carieră.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizat de Secţia pentru judecători cu o propunere de admitere a numirii în funcţia de judecător a Mihaelei Moraru-Iorga. Decizia finală urmează să fie luată în plen, potrivit ordinii de zi a Secției pentru judecători.
Mihaela Iorga Moraru a cerut să fie numită judecător la una dintre următoarele instanțe: Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Olteniţa, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călăraşi, Judecătoria Roşiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele sau Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.
Secția pentru judecători sesizat Plenul CSM în acest sens, decizia finală urmând a fi luată în următoarele ședințe de plen.
Curtea de Apel București (CAB) a decis, miercuri, suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru, până la soluționarea procesului. Măsura nu este însă definitivă.
Reamintim că Mihaela Iorga a făcut obiectul obiectul unei anchete a procurorilor DNA. Iorga s-a apărat în tot acest timp, susţinând că acele bunuri provin de la o percheziție domiciliară realizată de DNA la un suspect, Dumitru Mădălin Ionică.
Declarații INCENDIARE la CSM: Pescariu a DENUNȚAT un fost PRIM-MINSTRU! A făcut și AUTODENUNȚ
De asemenea, procurorul revocat de Kovesi a arătat banii fuseseră dați de către un denunțător pentru organizarea unui flagrant și erau înregistrați conform procedurilor DNA. Pe de altă parte, surse din cadrul DNA susțin că descinderea a fost ilegală și că cei care au umblat în sertarele procuroarei căutau opisurile și agendele Mihaelei Iorga Moraru.