Editura Evenimentul si Capital

Marți seara, la B1 Tv, Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea

Ion Cristoiu este director fondator EVZ.
Autor: | | 76 Comentarii | 7464 Vizualizari

Din interviul luat de Cătălin Striblea lui Traian Băsescu, la care am am dat și eu o mînă de ajutor de pe margine (nu pot să nu constat inteligența lui Cătălin Striblea de a mă lăsa să-i pun întrebări lui Traian Băsescu, fără crizele de orgoliu pe care le-ar fi făcut un alt moderator, prostălău, conștient că în ultimă instanță succesul emisiunii e succesul lui) întreaga presă a dat știrea despre Decretul deja semnat de Traian Băsescu pentru demiterea lui Florian Coldea, prim adjunctul directorului SRI.

Nu întîmplător, după întrebarea abruptă, fără loc de întors, dacă s-a gîndit un moment să-l demită pe Florian Coldea, am revenit la chestiune cu întrebarea: De ce prim-adjunctu,l și nu directorul George Maior? Nu întîmplător, pentru că știam din Jurnalul Elenei Udrea că ea îl pîrîse pe Florian Coldea la Președinte și că acesta îi spusese că-l va demite pe General. Traian Băsescu a explicat că directorul trebuia demis de Parlament, fără să-și dea seama că avansa o explicație ciudată: Cum adică îl demiți pe prim-adjunct, pentru că nu-l poți demite pe șef?


LIVE TEXTUL de la emisiunea de aseară: Traian Băsescu: ”Perspectiva e să fie dărâmat guvernul. Dacă şi preşedintele face un mic efort, Ponta nu mănâncă ouă roşii la Palatul Victoria”

Amîndouă întrebările, ca și altele, au avut menirea de a pipăi relația dintre Traian Băsescu și Florian Coldea. Contrar a ceea ce s-ar putea crede din știrea cultivată de toată lumea cu Decretul, Traian Băsescu n-a confirmat măcar o miime din acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea. Dimpotrivă, din cîte mi-am dat seama, Traian Băsescu s-a străduit să evite și a evitat orice posibilă referire critică la adresa lui Florian Coldea:

 • A minimalizat contribuția SRI la dosarele de corupție, ceea ce poate însemna o contracarare a campaniei de presă potrivit căreia DNA e Divizia Penală a SRI. În toate Spovedaniile, dar mai ales în Jurnal și în denunț, Elena Udrea îl prezintă pe Florian Coldea drept cel care face dosare penale pentru a-și atinge obiectivul – spune ea – de cucerire a Puterii în România. Reducînd rolul SRI la cel de simplu autor de informări de cîte două-trei pagini într-un Dosar de la DNA, Traian Băsescu a contrazis categoric acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.
 • Spovedaniile, Jurnalul, Denunțul Elenei Udrea vorbesc de implicarea lui Florian Coldea în campania electorală pentru Președinție.
 • Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea: „Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.

  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: Opinii EVZ

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK

  Articole salvate