Editura Evenimentul si Capital

Marte are o Stea Polară? Cum se vor orienta coloniștii pe Marte. NASA, Elon Musk, chinezii și francezii. Leii vor să discute, Săgetătorii sunt avantajați │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3599 Vizualizari

Marte, colonizarea planetei Marte, a fost subiectul unor convorbiri, în săptămâna care a trecut, dintre principalii actori implicați în derularea proiectului. Stenograma convorbirilor arată că nimic nu este lăsat la voia întâmplării, chiar și amănuntul, la prima vedere, a orientării coloniștilor pe planeta Marte.

 

 

 

HOROSCOP  Pe 17 iunie s-au născut Edward I, Igor Stravinsky, James Brown, Charles Gounod, Eddie Merckx, Elena Cuza, Ilie E. Torouţiu, Victor Papilian, Sabin Bălaşa, Ion Th. Ilea, Petronela Negoşanu, Suto Andras, Romeo Alexandrescu, Micaela Eleutheriade, Virgil Ogăşeanu. Pe 18 iunie s-au născut Sir Paul McCartney, Isabella Rosselini, Miklos Horthy, Gheorghi Dimitrov, Edouard Daladier, Raffaella Cara, Ion Zubaşcu, Ştefan Preda, Ligia Macovei.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 17 iunie, sunt, de pază la frontiera creștinătății, Sfinţii: Manuil, Savel şi Ismail. Pe 18 iunie, duminică, sunt Sfinţii: Leontie, Ipatie, Teodul şi Erasm. Dezlegare la pește, în ambele zile.

 

Conjunctura astrologică indică un weekend normal, relaxant pentru unii, distractiv pentru alţii şi obositor pentru toți. Luna intră în Berbec, iar duminică seară este în opoziție cu Jupiter din Balanță. Activitate seismică.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, proiectul colonizării planetei Marte este făcut în cele mai mici detalii. Săptămâna care a trecut s-a discutat, între NASA, SpaceX, Blue Origin, plus chinezii și francezii reprezentați prin firme particulare care țin la anonimat, ei bine, s-a discutat despre modul cum o să se orienteze coloniștii pe Marte. Au o întreagă planetă de explorat! Și ar fi bine ca sistemul de orientare să fie universal, să-l poată folosi oricine.

 

Pentru că Marte nu are o Stea Polară! Pe Pământ, în emisfera boreală, în care s-a petrecut mai toată istoria, avem, noaptea, reperul Stelei Polare, care indică Nordul geografic. În prezent.

 

Toate planetele din Sistemul Solar, se învârtesc în jurul unei axe, mișcarea de rotație. Axa respectivă indică Polul Nord și Polul Sud. Axa Polului Nord al Pământului este îndreptată spre Polaris, Steaua Polară. Axa Pământului este înclinată cu circa 23 de grade, a lui Marte cu 25 de grade.

 

În emisfera australă nu există o stea care să indice Polul Sud. Acolo se poate folosi cu bune rezultate busola magnetică. Ceea ce nu se poate folosi pe Marte, planeta roșie nu are câmp magnetic, sau este extrem de slab.

 

Elon Musk, prezent la întâlnire, a spus că, în prima etapă nu o să se organizeze explorări exhaustive ale planetei Marte. O să forăm, de aceea am făcut ”The Boring Industry” și o să construim orașul subteran care să poată adăposti, în condiții de siguranță și confort, cel puțin o mie de oameni. Apoi o să lansăm sateliți geostaționari, care să ofere o rețea de orientare, de coordonate marțiene. Nu avem nevoie de eroi și de martiri ai științei, toți coloniștii trebuie să supraviețuiască, nu să plece în explorari periculoase, fără coordonate, a mai spus Elon Musk.

 

A fost contrazis de partea chineză, care a spus că Marte trebuie mai întâi explorat, apoi colonizat. Asta înseamnă că luați în calcul pierderi de vieți omenești, a spus Elon Musk. Chinezul a afirmat că nimic nu se face fără sacrificii. Poate în China, aveți de unde, aproape două miliarde, dar eu nu o să-mi las oamenii să-și pună pielea la bătaie pe Marte, a râs Elon Musk. A intervenit francezul, multicultural și a spus că nu se știe cine o să ajungă primul pe Marte, dar acolo o să fie sub jurisdicția ONU. Așa că nimic nu-l împiedică pe Elon Musk să facă mai întâi orașul subteran, iar pe chinezi să exploreze suprafața planetei zeului războiului. S-a mai discutat dacă se permite aducerea de arme letale pe Marte. Elon Musk a spus că, probabil, cu toată selecția atentă, pământenii or să ducă pe Marte viciile și păcatele lor, așa că în orașul lui subteran va fi nevoie de o forță de poliție care să mențină ordinea, dotată cu arme neletale, de imobilizare, probabil din cele cu șoc electric. Chinezul a spus că mineritul înseamnă mari cantități de explozibil și l-a întrebat pe Elon Musk cum s-a gândit să țină sub control minerii, în cazul unei revolte. Plătindu-i bine, onorabil și oferindu-le aceleași condiții de viață ca toată lumea. Pe Marte nu o să fie, măcar la început, cât timp mai trăiesc eu, deosebiri în funcție de bani, a adăugat Elon Musk. Francezul a zâmbit și a spus că este surprinzător să vadă la unul dintre cei mai de seamă capitaliști ai lumii, elemente de comunism. Te înșeli, a spus Elon Musk, sunt elemente de supraviețuire din experiența popoarelor Nordului, scandinavi, finici, laponi.  Apoi, Marte nu este decât o etapă, țelul final este centura de asteroizi, muzeul metalic și geologic al Sistemului Solar. Mineritul o să fie în spațiu... De acolo o să aducem resurse de neimaginat ca să îmbunătățim enorm calitatea vieții pe Pământ, a concluzionat Elon Musk. Ceea ce este interesant este că reprezentantul NASA îi ținea isonul lui Elon Musk, Blue Origin nu a vorbit aproape deloc, probabil nu a avut un mandat de susținut. Este clar că parteneriatul SpaceX cu NASA este mult mai strâns decât se pare.

 

Bun, stenograma convorbirii are două duzini de pagini, dar numai ceea ce este mai sus am fost autorizat să public. Am fost autorizat, sau nu? Memoria începe să-mi joace feste, mă tem că nu o să citiți cele de mai sus nicăieri în altă parte, pentru că convorbirea nu a fost făcută public. Este un proiect particular la care a asistat și o agenție federală, NASA. Punct și de la capăt, în atare condiții nu este necesară informarea publicului, pentru că nu este vorba de un proiect federal, sau de bani publici!

 

M-am gândit că, în toată bălăcăreala asta politică, o pauză nu strică. Este weekend, se pare că va ploua, cel puțin aici în Prahova submontană, trebuie să vă decuplați de la stres, pentru că, sigur că da, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                               ⃰    ⃰    ⃰

 

 

BERBEC   Sâmbătă eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerul de viaţă. Zâmbeşte şi nu da replica imediat. Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Geamăn care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la un eveniment public. Duminică mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici plimbări prin magazine. Un weekend normal!

 

TAUR    Utilizează orele de lumină pentru treburile importante. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Sâmbătă: aspecte favorabile deciziilor importante de genul - fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că programul de duminică este deja stabilit.  De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de prânz, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

 

GEMENI  Nu aştepta foarte mult mai ales de la cei cu care te întâlneşti în weekend. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie de ultimă oră te avantajează, dar verifică prin prietenii de încredere. Perioada de timp a acestui weekend este numai buna pentru inceperea unui mic concediu, sau a unei vacante. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte griji şi „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă. Sambata este o zi placuta care se poate termina intr-o petrecere, sau la ziua de naştere a unui cozodiacal. Duminică, un drum, dar cu profit. Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Așa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

 

 

RAC  Sâmbătă o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Nu o să le faci tu pe toate dar zodia are o mulţime de nativi! Fă sinteza ultimelor evenimente. Weekendul acesta este pentru armonioşii  Raci o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în aspecte bune, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti să întalneşti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:22 Un nou MESAJ DE SUSŢINERE pentru Kovesi, de la nivel înalt. VIITOR STABILIT pentru şefa DNA: „Concluzia şi acţionăm” 21:21 Kovesi şi PRIMA REACȚIE după ANUNȚUL REVOCĂRII făcut de Toader. Ce a declarat șefa DNA. Este ALERTĂ în JUSTIȚIE! 20:56 „Bâlbâiala” pe tema REVOCĂRII Codruței Kovesi, opera Monicăi Macovei! Un judecător lansează ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT 20:16 Procurorul care susține că 135 de colegi cer apărarea reputației profesionale: ”Vreau să-i dau un cap în gură! 20:08 Actrița Oana Pellea are un mesaj pentru Tudorel Toader după RAPORTUL KOVESI: „Ce păcat, domnule Toader... mare păcat...” 19:55 Viorica Dăncilă, REACȚIE după cererea de REVOCARE Laurei Kovesi. „Nu CONTEAZĂ ce CRED eu. Trebuie o LUATĂ o DECIZIE” 17:44 REVOCAREA ȘEFEI DNA. Câți români au urmărit anunțul lui Tudorel Toader 16:57 Procurorul Negulescu este „client fidel” al Inspecției Judiciare: CERCETAT de 30 de ori până acum! 15:19 RAPORTUL prin care se cere REVOCAREA șefei DNA a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției. DOCUMENTUL OFICIAL 14:37 REVOCAREA șefei DNA: „O furtună într-un pahar cu apă”. ATAC DUR la Tudorel Toader 13:29 Iohannis, SEMNAL de la Bruxelles? CONTROVERSE pe TEMA REVOCĂRII lui Kovesi. „E o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă...” 13:10 Iohannis, PRIMA REACȚIE despre REVOCAREA lui Kovesi. Președintele, ATAC DUR la Toader. „Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul...” 11:42 DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE după anunțul lui Toader! Președintele Iohannis NU POATE REFUZA revocarea șefei DNA. Cum se vor arunca ZARURILE pentru Kovesi? 10:48 Parchetul General așteaptă publicarea raportului lui Toader. Ce spune Lazăr despre REVOCAREA șefei DNA 09:42 Toader, ANUNȚ cu privire la RAPORTUL despre șefa DNA. „Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil. Remediem și...” 08:42 Monica Macovei, REACȚIE ACIDĂ la decizia lui Toader: „A încălcat separaţia puterilor în stat. Cererea de revocare a şefei DNA e ilegitimă” 23:27 Liderul Opoziției, ATAC DEVASTATOR la adresa lui Tudorel Toader: „Este avocatul penalilor” 21:16 PNL a IEȘIT la ATAC după PROPUNEREA de REVOCARE a Laurei Kovesi: „TOADER a ALES să fie de PARTEA INFRACTORILOR” 20:08 Iohannis NU SUSŢINE REVOCAREA Laurei Kovesi. MESAJ PENTRU ISTORIE de la Cotroceni: „Lipsă de claritate” 17:08 Toader a cerut procedura de REVOCARE a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi! BREAKING NEWS

Articole salvate