Editura Evenimentul si Capital

Marea iubire dintre Ion Dichiseanu și Sara Montiel a fost SABOTATĂ de Securitatea lui Ceaușescu

Sara Montiel și Ion Dichiseanu, o iubire de legendă
Autor: | | 7 Comentarii | 8061 Vizualizari

Despre povestea lor de dragoste a vorbit toată România, dar și toată lumea. Și nu numai în timpul când cei doi au fost împreună. A rămas o iubire de legendă, care emoționează și fascinează și astăzi.

„Era desprinsă parcă din picturile din Capela Sixtină, fără a avea însă formele pline ale modelelor epocii, din picturile lui Rafael. Nu era nici slabă, nici grasă, ci exact atât cât să fie foarte senzuală şi extrem de feminină. Era de statură mijlocie, avea pielea catifelată... Sigur, asta am descoperit ulterior...”

Sara Montiel și Ion Dichiseanu. O DIVĂ și un foarte talentat actor român, tânăr, iubitor de femei. Dar Sara avea să fie un fel de pecete a iubirii. A rămas în inima sa pentru toată viața. Iar acum, marele actor Ion Dichiseanu a „îndrăznit” să spună povestea de iubire. O poveste de iubire pe care niciun scenairu de film nu o poate egala.

Cartea poartă titlul „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”și a apărut la Editura Polirom. Volumul va fi lansat pe 10 aprilie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38),  în prezența autorului emoționantelor și „vijelioaselor” mărturisiri. Pentru că povestea lor de iubire nu a pus pe jar doar inimile celor doi îndrăgostiți, ci toți agenții securității din România și de peste hotare! De altfel, după cum mărturisește chiar Ion Dichiseanu, securitatea a contribuit clar la distrugerea relației lor.  Cum să le convină agenților că atunci când Ion Dichiseanu și Sara Montiel ieșeau la o plimbare, străzile deveneau mări de oameni!?

Magia

S-au cunsocut într-o seară, în Liban, La Beirut, la un festival internațional de film. Iată cum descrie maestrul Ion Dichiseanu clipa când a descoperit-o în carne și oase pe diva absolută.

 „(...) Nu ştiam mai nimic despre ea personal, ca om. O văzusem, desigur, în filme. Îmi plăcuse enorm în Carmen la de Ronda, dar cui nu‑i plăcuse?! Era una dintre cele mai populare actriţe, era extrem de frumoasă şi de talentată, deopotrivă ca actriţă şi cântăreaţă. Ar fi fost imposibil să nu‑ţi placă, era o Divă! Când am văzut‑o însă în carne şi oase, efectul a fost devastator, iar prin mintea mea se perindau cu o repeziciune uimitoare secvenţe din filmele în care jucase. Văzusem un film sau două cu ea, nu mai multe, pentru că şi eu făceam atâtea filme, că nu mai aveam timp să mă duc să văd altele... Dar acest „fenomen” de femeie, asemenea altor dive ale momentului, precum Marilyn Monroe, Sophia Loren şi Elizabeth Taylor, mă fascinase. (...) Pe mine mă obseda însă imaginea ei. Fizic, îmi plăcea totul la ea. Oricât aş fi încercat să‑i găsesc vreun defect, nu reuşeam. Şi apoi, când eşti vrăjit, nu mai vezi nimic... ”.

Venirea în țară a Saritei. Iubirea... nebună, nebună, nebună!

Erau anii `60 ai veacului trecut. Apoi Sara a venit în România. A fost ca și cum Soarele ar fi coborât pe pământ. A distrus echilibrul tuturor, a bucurat inimile multora. Știți unde s-au iubit pentru prima oară Sara Montiel și Ion Dichiseanu?

Iată câteva fragmente din mărturisirile maestrului Ion Dichiseanu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate