Editura Evenimentul si Capital

Manualele pentru clasele mici, întârziate de Ministerul Educației

13-04/11_abecedar_AdiP-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 152 Vizualizari

Deși câștigătorii noilor manuale școlare pentru clasele I și a II-a ar fi trebui anunțați luni, Ministerul Educației întârzie să o facă.

Federatia Editorilor din Romania avertizeaza intr-un comunicat ca va ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor si pentru expedierea acestora in teritoriu. Federatia Editorilor din Romania (FER) precizeaza ca, la inceputul verii, a contestat in instanta termenul de 28 iulie stabilit pentru anuntarea castigatorilor licitatiei. Printr-o actiune demarata la inceputul lunii iunie 2014 la Curtea de Apel Bucuresti, "am cerut reesalonarea graficului licitatiei in urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile", anunta Federatia. Curtea de Apel Bucuresti a respins insa actiunea editorilor, pe 2 iulie 2014, iar vechiul calendar a fost menţinut. Amanarile succesive din cadrul licitatiei pun "sub semnul intrebarii existenta manualelor pe bancile scolilor, la 15 septembrie", avertizeaza Federatia Editorilor din Romania.

Calendarul promis de Ministerul Educației

28 AUGUST Comunicarea rezultatelor finale în urma procedurii de licitație pentru proiectele de manuale școlare pentru clasele I și a II-a. Aprobarea, prin ordin al ministrului Educației Naționale, a manualelor școlare pentru clasele I și a II-a.

4 – 15 AUGUST Încheierea acordurilor cadru cu câștigătorii licitației de manuale școlare pentru clasele I și a II-a. Derularea procesului de consultare, de către cadrele didactice, a manualelor aprobate și comunicarea către inspectoratele școlare a listei manualelor școlare selectate pentru a fi utilizate în clasele I și a II-a.

18 – 22 AUGUST Centralizarea, de către inspectoratele școlare, a comenzilor și încheierea contractelor de furnizare a manualelor școlare pentru clasele I și a II-a.

22 AUGUST – 10 SEPTEMBRIE Realizarea tirajului de manuale școlare pentru clasele I și a II-a.

11 – 15 SEPTEMBRIE Livrarea tirajului de manuale școlare pentru clasele I și a II-a către inspectoratele școlare și către unitățile de învățământ.

Cărți tipărite în două volume

 

Mult așteptatele manuale care au și componentă digitală (respectiv CD atașat) ar trebui să intre în școli din această toamnă, promiteau oficialii din Ministerul Educației Naționale (MEN). Deocamdată, au parte de cărți realizate după o nouă programă doar elevii din clasa I și a II-a, iar, de anul viitor, ar trebui să intre la tipar și manualele pentru clasele a III-a și a IV-a. Noile cărți vor fi tipărite în două volume, pentru ca elevii să care un ghiozdan mai ușor, iar dascălii vor putea alege din 5-6 modele de manuale aprobate de Ministerul Educației, toate realizate după aceeași programă.

Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate