Editura Evenimentul si Capital

LOCUL pe care DUMNEZEU l-a lăsat românilor! Puterile MAGICE și VINDECĂTOARE ale Peșterii Polovragi - Galerie Foto

17-09/slide-242751-14991-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 7347 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Peștera Polovragi se găsește în Munții Căpățâna, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România.

De câteva sute de ani, despre acest loc se spune că odată ce ai intrat în interior, viața ta se va schimba total, pentru că apa și aerul de acolo au puteri de vindecare. 

Localnicii povestesc cu mândrie că apa ar veni direct de la Zalmoxis, fiind considerat de mulți autori români ca zeul suprem din panteonul geto-dacic. ”Apa de aici e cea mai sănătoasă!”, susțin oamenii locului.

Pornind de la Mănăstirea Polovragi, cea care străjuiește ca o barieră capătul străzii principale aferentă comunei, îndrăznim să urcăm în chei, inițial de-a lungul Pădurii Polovragi, arie naturală protejată pentru castanul comestibil și vegetația de tip mediteranean. Ieșind din dreptul pădurii, malul abrupt din dreapta – Muntele Căpățânii și străjerul din stânga – Muntele Parâng, vestesc intrarea în Cheile Oltețului. Drumul forestier, de utilitate publică, urcă lin, paralel cu râul Olteț, care, din abisul albiei sale, desparte cei doi munți frați, săpând încă veritabile chei, cu pereți verticali, pe lungimea totală de 3 kilometri.

Peștera găzduiește o colonie de hibernare de aproximativ 300 de lilieci de peșteră din Ordinul Microchiroptera, Genul Rhynophus, numit popular liliacul cu potcoavă, grație formei de potcoavă a pliului ce le înconjoară nasul.

Sursa Wikipedia

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate