Editura Evenimentul si Capital

MINCIUNĂ DEMONTATĂ. Dragnea e condamnat pentru fapte asimilate infracțiunilor de corupție. Prezenţa BARONULUI la şefia PSD încalcă flagrant REZOLUŢIA de la Sinaia

Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Gabriel Oprea s-au întâlnit la şedinţa PSD
Autor: | | 43 Comentarii | 4653 Vizualizari

PSD a lansat reguli de integritate pe care le-a încălcat la mai puţin de jumătate de an, pentru ca Liviu Dragnea să poată prelua frâiele partidului. Astăzi, Liviu Dragnea prezintă strategia pe care a gândit-o pentru PSD, nestingherit de faptul că se află la şefia partidului cu încălcarea criteriilor de integritate stabilite acum numai câteva luni tot de conducerea partidului. Situaţia a fost justificată sumar de reprezentanţii PSD prin faptul că sentinţa de condamnare pe care o are Dragnea nu ar viza fapte de corupţie. Este vorba de o minciuna sfruntată, pe care EVZ o demontează simplu.


DETALII DESPRE DISCUŢIILE DE ASTĂZI: Ședință PSD: Codul Fiscal, pe ordinea de zi. Victor Ponta și Gabriel Oprea participă la discuţii 

Revenirea în forță în funcții de conducere în Partidul Social Democrat a unor politicieni de tipul Dragnea, condamnat în primă instanță, pentru săvârșirea de infracțiuni asimilate corupției, pune România pe harta țărilor în care DEMOCRAȚIA și MORALITATEA SUNT ÎN REGRES. El a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art 13 din Legea 78/2000 privind combaterea corupției.

Discuțiile lansate în spațiul public din mediul politic prin care se încearcă acreditarea ideii că Liviu Dragnea poate ocupa funcții în partid deoarece ar fi fost condamnat doar pentru că a chemat lumea să voteze la referendumul din 2012 privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu, sunt menite să prostească lumea. Reamintim că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru fapte prevăzute de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

"(1) In intelesul prezentei legi, sunt infractiuni de coruptie infractiunile prevazute la art. 254-257 din Codul penal, la art. 61 si 82 din prezenta lege, precum si infractiunile prevazute in legi speciale, ca modalitati specifice ale infractiunilor prevazute la art. 254-257 din Codul penal, si la art. 61 si 82 din prezenta lege. 

(2) In intelesul prezentei legi, sunt infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie infractiunile prevazute la art. 10-13

(3) Prevederile prezentei legi sunt aplicabile si infractiunilor mentionate la art. 17, care sunt in legatura directa cu infractiunile de coruptie sau cu cele asimilate acestora.  (4) Dispozitiile prezentei legi sunt aplicabile si infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene prevazute la art. 181-185, prin sanctionarea carora se asigura protectia fondurilor si a resurselor Comunitatilor Europene", se arată în Legea amintită mai sus, supranumită Legea Anticorupție.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea 78/2000, care e prevăzută cu pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani. Lui i se reproșează faptul că și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcția de conducere din partid în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte folooase necuvenite. 

Dragnea a fost trimis în judecată în 7 octombrie 2013. Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. 

Liviu Dragnea a fost condamnat la UN AN de închisoare cu SUSPENDARE în dosarul "Referendumul fraudat"

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. 

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale", arată DNA. 

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/ primarii/ activiștii de partid, mai preciza DNA. 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate