Editura Evenimentul si Capital

LEGĂTURA NICUȘOR DAN - AEDIFICIA CARPAȚI, SUBIECT DE CONTROVERSE. UPDATE. SEBASTIAN BODU: Am auzit că asociația lui Nicușor Dan CERE BANI celor care renovează clădiri în zone istorice, sub șantajul unor acțiuni în justiție.

Sebastian Bodu, atac dur la Nicușor Dan
Autor: | | 17 Comentarii | 3358 Vizualizari

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, este acuzat că a dat în judecată Universitatea Bucureşti pentru a apăra interesele unui sponsor de campanie, patronul Aedificia Carpaţi.Firma de construcții este condusă de omul de afaceri Petre Badea. Președintele Senatului Universității București, sociologul Marian Preda, a scris, pe Facebook, că Nicușor Dan a dat în judecată această universitate, încercând să blocheze construirea unor cămine. Scopul: apărarea intereselor firmei Edificia Carpați. A urmat o reacție a lui Mircea Kivu, o nouă replică a lui Marian Preda. Dar lucrurile nu s-au oprit aici.

Președintele Senatului Universității București, sociologul Marian Preda, a scris, pe Facebook, că Nicușor Dan a dat în judecată această universitate, încercând să blocheze construirea unor cămine. Scopul: apărarea intereselor firmei Edificia Carpați. A urmat o reacție a lui Mircea Kivu, o nouă replică a lui Marian Preda și un atac surprinzător al lui Sebastian Bodu.

Articolul integral cu miza reală din spatele acestor atacuri îl puteți citi AICI.

MIRCEA KIVU:  "Pentru că Marian Preda mi-a amintit numele în atacul pe care-l întreprinde astăzi împotriva prietenului meu Nicușor Dan, mă simt dator să spun ce ştiu eu despre această poveste. În 2011, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul deschisese un proces împotriva Facultăţii de Sociologie, care intenţiona să înceapă construirea unui nou sediu în perimetrul protejat al monumentului istoric (clasa A) Azilul şi capela Elena Doamna de lângă Palatul Cotroceni (Şos. Panduri). Într-adevăr, înainte de campania din 2012, eu făcând parte din echipa de campanie (fără a fi şeful acesteia), am fost contactat de Marian Preda, care m-a rugat să-i înlesnesc o discuţie cu Nicuşor, sugerând că l-ar putea susţine în campanie dacă ar renunţa la proces. Am discutat despre asta, Nicuşor mi-a argumentat că, întrucât procesul nu are drept obiect un interes personal al său, nu i s-ar părea onest să negocieze o cauză în care, de fapt, ASB apără interesul public. I-am transmis asta lui Marian Preda şi asta a fost tot.  Înţeleg că Marian Preda apăra atunci interesele facultăţii al cărei decan era, deşi la începutul procesului ASB indicase alte amplasamente posibile, aflate în proprietatea Universităţii, pentru sediul facultăţii.  Dar atacul de azi devine josnic prin insinuarea că Nicuşor Dan ar fi apărat atunci interesele firmei Aedificia Carpaţi, şi nu patrimoniul Bucureştiului . Susţinerea unei asemenea motivaţii ar trebui probată, altfel e o pură calomnie. Alegaţii de genul “gurile rele mi-au spus”, făcute în timpul unei campanii electorale, nu mi se par deloc inocente."

‪MARIAN PREDA: "#‎Mircea‬ Kivu, inteleg pozitia partizana, dar cum poti afirma ca i-am propus un targ lui Nicusor Dan? Ce sustinere in campanie sa-i ofer eu lui? La discutia noastra a mai fost prezenta o persoana, cunostinta comuna, pe atunci prodecana a Facultatii. O rog sa confirme public discutia si continutul ei. Este o deturnare a discutiei de la intrebarile principale: de ce a vrut Salvati Bucurestiul sa anuleze autorizatiile de constructie si sa darame constructiile Facultatii si de ce ND nu a venit sa vada personal cladirile si sa ne explice si noua ce probleme au."

Sebastian Bodu a intervenit în această polemică cu o acuzație extrem de dură. Nici mai mult, nici mai puțin decât o acuzație de șantaj. 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate