Editura Evenimentul si Capital

11 jurnaliști, printre martorii care vor vorbi Comisiei SRI despre „Statul Paralel”

Fostul ofițer (r) SRI Daniel Dragomir (stânga) și președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda. FOTO: AGERPRES
Autor: | | 0 Comentarii | 1056 Vizualizari

Președintele Comisiei de control a activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a dezvăluit, ieri, structura listei prezentată de „fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, privind cele 65 de persoane care ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.

Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestor persoane, aşa cum am reuşit să o facem noi într-o analiză a comisiei, ar fi următoarea: ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI - 11 persoane, oameni de afaceri - 13 persoane, persoane din presă - 11, persoane din Justiţie - 12, persoane din politică - 15, iar din administraţie 3 persoane, nu am putut să le catalogăm nici la Justiţie, nici la oameni de afaceri. Suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge cu domnul Dragomir elementele pe care ni le poate spune”, a declarat Manda. 

El a adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoştinţă de încălcări ale legii de către ofiţeri din SRI şi din conducerea Serviciului.

Manda a declarat, marți, că fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a prezentat la audieri probe în ceea ce priveşte mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe şi cum erau prelungite acestea.Dragomir a lăsat la comisie o listă cu 65 de persoane, pe care acesta le-a indicat pentru a fi audiate.El a indicat Comisiei SRI un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul „culoarelor media”. Jurnalistul Dan Andronic a declarat, după dezvăluirile făcute de Dragomir, că „este vorba de Valeriu Zgonea, el a fost președintele Camerei Deputaților despre care s-a vorbit. Asta este părerea mea. Este o deducție, nu o informație. Nu mi-a zis nimeni din cadrul Comisiei acest lucru. Pur și simplu, am analizat”. 

Solicitare către SRI

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a decis, în ședința de ieri, să transmită către SRI o scrisoare prin care solicită un răspuns dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă. În privința răspunsului SRI, Manda a declarat că „vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conţine acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziţia comisiei de anchetă”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate