Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o plângere la DNA împotriva unor magistraţi pe care-i acuză că amână confiscarea averii lui Voiculescu

Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o plângere la DNA împotriva unor magistraţi pe care-i acuză că amână confiscarea averii lui Voiculescu

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a făcut o plângere la DNA împotriva preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei şi a unor inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare pe care îi acuză de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul.

Judecătoarea arată în plângerea penală depusă la DNA că Inspecţia Judiciară ar fi avut intenţia de a tergiversa confiscarea averii lui Dan Voiculescu. Aceasta susţine că totul a început sub forma unor impedimente în procesul punerii în executare a ordinului de indisponibilizare, în vederea confiscării sumelor de bani din decizia de condamnare a afaceristului român.

Camelia Bogdan Inspecţia Judiciară a deschis prima cercetare disciplinară împotriva sa şi a celuilalt membru din complet, Mihai Alexandru Mihalcea, pe 4 februarie, după ce au solicitat emiterea unor adrese către ANAF – DGITL Sector 1 Bucureşti şi către Tribunalul Bucureşti pentru a se comunica stadiul executării deciziei penale şi comunicarea CNP-ului şefului ANAF pentru a se aprecia asupra unei eventuale aplicări a unei amenzi judiciare faţă de acesta, arată Adevărul.

Completul voia să afle mai multe date privind măsura confiscării tuturor bunurilor mobile şi imobile, precum şi a sumelor din conturi, a activelor şi acţiunilor aparţinând sunor societăţi din Cipru, după ce autorităţile cipriote au informat Biroul Executări Penale că pentru  identificarea şi indisponibilizarea conturilor bancare este necesară transmiterea unei comisii rogatorii internaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătoarea Camelia Bogdan a insistat ca Tribunalul București să pună în executare ordinul de confiscare prin emiterea unei comisii rogatorii, însp Tribunalul Bucureşti a sesizat Inspecţia Judiciară. 

Modalitatea “în care au acţionat şi acţionează şi la momentul actual preşedintele Tribunalului Bucureşti, pe de o parte, dar şi Inspecţia Judiciară, pe de altă parte, prin activităţi concurente are un efectul continuu, de tergiversare. În fapt, efectul acestor activităţi este acela de blocare temporară a executării măsurii dispuse prin Decizia 888/A/08.08.2014, iar prin acest efect se aduce grave prejudicii interesului naţional, având în vedere valoarea deosebit de ridicată a produsului infracţional de recuperat”, a susținut judecătoarea.