Ipoteză șoc: Serviciile au provocat eșecul negocierilor PSD-UDMR

Ipoteză șoc: Serviciile au provocat eșecul negocierilor PSD-UDMR

Liviu Dragnea a dat intenționat greș în discuțiile cu Kelemen Hunor, după intervenția serviciilor secrete, susține analistul politic Stelian Tănase

Atunci când au văzut de ce este în stare acest Liviu Dragnea, oameni din servicii i-au pus niște dosare pe masă și i-au arătat că aruncă România întro situație fără precedent. În realitate, Liviu Dragnea a riscat nepermis echilibrul naţional, peste noapte, purtând negocieri nepermise în defavoarea majorităţii societăţii româneşti”, a comentat Stelian Tănase pentru EVZ.

FOTO; Mirel Palada

Ne puteți urmări și pe Google News

„PSD riscă apocalipsa”

Sociologul Mirel Palada crede că toate scenariile privitoare la moţiune de cenzură sunt încă în cărţi, după eşecul negocierilor PSD-UDMR. „Fie PSD a strâns voturile necesare, fie se va petrece scenariul apocaliptic pentru PSD, potrivit căruia nici n-a reușit să își asigure voturile necesare, și nici nu a fost în stare să atragă susținerea UDMR”, a spus Palada.

Nici sociologul Alfred Bulai nu vede cu ochi buni scandalul din PSD. „Imaginea este foarte proastă. Dacă a supraviețuit bine problemelor din ianuarie acum deja la 6 luni, după alegeri, lucrurile nu mai stau la fel”, a explicat Bulai, adăugând că președintele Iohannis va juca cum vrea în fața PSD și a lui Dragnea.

FOTO; Stelian Tănase

CCR, arma din mâna lui Grindeanu

Premierul a invocat nerespectarea de către Liviu Dragnea a articolului 92 din regulamentul activităților Parlamentului care spune că textul moțiunii trebuia trimis Guvernului, înaintea depunerii și citirii în plenul reunit. Pe motive procedurale, Grindeanu ar putea ataca moțiunea la CCR. „Orice hotărâre a Parlamentului poate fi atacată la Curte. Moțiunea este o hotărâre care este publicată în Monitorul Oficial”, a spus, pentru EVZ, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean. În schimb, constituționalistul Gheorghe Iancu a explicat că CCR nu are atribuții în acest sens: „Moțiunea este alt act al Parlamentului față de hotărâre. Parlamentul emite legi, regulamente, hotărâri și moțiuni. Moțiunea nu se aprobă prin ceva. Este ea în sine un act.”