Editura Evenimentul si Capital

Ion Cristoiu: "Gîndul de Breaking news. Robert Turcescu face un joc operativ?!"

Ion Cristoiu
Autor: | | 31 Comentarii | 11311 Vizualizari

Vestea că Robert Turcescu a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare, după propriile mărturii, este de necrezut pentru Ion Cristoiu, care îl cunoaşte pe moderatorul tv de la începuturile sale în televiziune şi presă. Fondatorul ziarului Evenimentul Zilei a explicat pe blogul personal motivele pentru care prezentatorul de la B1 tv a făcut această dezvăluire.


Citeşte şi: Robert Turcescu a publicat DOCUMENTELE de pe blog. A RECUNOSCUT că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare. "Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să vă faceți meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu"


Ion Cristoiu:  "Cînd Rareș Bogdan m-a sunat pe la prînz pentru a mă întreba ce se întîmplă cu Robert Turcescu, am izbucnit în rîs aflînd pricina telefonului: Robert Turcescu scrisese pe blogul său c-a fost ofițer sub acoperire. Am rîs, pentru că ofițerii sub acoperire, dacă vor să se retragă, dispar din viața publică, nu scriu pe blog.

Rareș Bogdan a insistat însă să mă uit pe blog și să-l sun pentru a-i spune ce cred. M-am uitat pe blog.

Toți cei care se îndoiesc de adevărul momentului creat de Robert Turcescu invocă falsitatea documentelor reproduse. Un livret militar de rezervist, în condițiile în care și dacă ar fi lucrat la DIA, Robert Turcescu n-ar fi  avut drept legitimație livretul de rezervist.

Ca să nu mai spun că ofițerul acoperit nu merge la casieria unității pentru a primi bani salariul împreună cu fluturașul, din simplul motiv că s-ar trăda față de casieră!

Pe mine însă m-a șocat textul lui Robert Turcescu. Robert Turcescu lucrează în televiziune, dacă nu mă înșel, din 2004. Am făcut multe emisiuni împreună. Nu mi s-a părut o clipă un exaltat.

Dimpotrivă, chiar și prin raportare la mine, care mai am momente de pasiune în public,  Robert Turcescu mi s-a părut totdeauna un lucid, un ins care-și stăpînește emoțiile, și, ca orice ziarist profesionist, greu de impresionat cu ceva. Textul de pe blog dezvăluia un exaltat, un om într-o criză sufletească, un descumpănit în urma unei întîmplări dramatice, un apucat.

Am căzut de acord cu Rareș Bogdan că e un truc publicitar pentru emisiunea tocmai anunțată cu Sorina Matei,  de duminică seara.

Convins de asta, nu m-am așezat în fața televizorului, pentru a urmări emisiunea.

Bogdan Iacob, de la Inpolitics, m-a sunat pentru a-mi spune să mă uit la Robert Turcescu, pentru că el se confesează c-ar fi  fost ofițer acoperit"

Textul integral îl puteţi găsi pe blogul lui Ion Cristoiu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate