Iohannis: Salarizarea cadrelor didactice trebuie să aibă la bază performanțele școlare

Iohannis: Salarizarea cadrelor didactice trebuie să aibă la bază performanțele școlare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la în comuna băcăuană Motoşeni, că salarizarea cadrelor didactice ar trebui să ţină cont de performanţele privind abandonul şi promovabilitatea din unitatea de învăţământ. 

Şeful statului a făcut aceste precizări la festivitatea de absolvire a claselor a opta din cadrul Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Nechita", din Motoşeni, unde rata de promovabilitate este de sută la sută şi nu se înregistrează nici un abandon. 

"Alături de echipa UNICEF implementaţi proiectul "Incluziune socială prin servicii integrate la nivel comunitar", un demers care şi-a demonstrat eficacitatea prin colaborarea între autorităţile care pot ajuta copii să rămână în şcoală şi părinţii care au înţeles importanţa educaţiei şcolare. Este un model care merită extins la nivel naţional. Vă felicit pe toţi, profesori, elevi, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale pentru îndârjirea cu care aţi participat pentru a creşte participarea la educaţie a copiilor din comunitatea dumneavoastră, arătându-le că viitorul lor depinde de forţele şi de potenţialul propriu. Cu o rată de cuprindere de sută la sută şi zero, repet zero abandon şcolar aţii demonstrat că se poate şi că omul sfinţeşte locul. Cred că astfel de reuşite ar trebui să reprezinte şi ele un criteriu de performanţă în evaluarea şi salarizarea cadrelor didactice. Asigurarea unei educaţii de calitate, indiferent de mediul de provenienţă, este esenţială pentru a reduce abandonul şcolar. În tot acest demers, şcoala prin toate cadrele didactice joacă un rol decisiv. Şcoala trebuie să ofere un mediu sigur şi motivant pentru elevi, un proces educaţional în care ei sunt dornici să se implice, în care participă cu bucurie şi nu cu teamă, în care primează respectul şi aprecierea între ei şi dascălii lor', a spus preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres. 

La rândul său, Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, a declarat că şcoala din Motoşeni face parte din modelul UNICEF de implicare în creşterea educaţiei. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îi mulţumesc preşedintelui României pentru că face din educaţie o prioritate naţională. UNICEF contribuie şi sprijină în mod direct prin modelul din care face parte şcoala din Motoşeni. Ameliorăm calitatea educaţiei prin creşterea capacităţii directorilor şi cadrelor didactice. Încurajăm parteneriatul dintre elevi, părinţi şi profesori inclusiv prin consiliere şi educaţie parentală. Întărim colaborarea dintre şcoală şi comunitate. Acest model contribuie la creşterea participării şcolare şi calităţii educaţiei pentru pentru toţi copiii din România. Ne bucurăm că şcoala din Motoşeni face parte din modelul nostru. Toţi partenerii lucrează împreună pentru o educaţie de calitate'; a spus Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România. 

Klaus Iohannis a participat, vineri, la festivitatea de închidere a anului şcolar a claselor a opta din cadrul Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Nechita" din comuna Motoşeni, judeţul Bacău. Unitatea şcolară este parte a pachetului UNICEF "Educaţie Incluzivă de Calitate". 

La finalul ceremoniei, preşedintele Klaus Iohannis a premiat absolvenţii claselor a opta. 

Alături de preşedintele României au fost şi Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor din judeţul Bacău.