ÎMPUȘCĂTURI LA FRONTIERĂ. Polițiștii AU CAPTURAT un TIR plin cu ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ - VIDEO

ÎMPUȘCĂTURI LA FRONTIERĂ. Polițiștii AU CAPTURAT un TIR plin cu ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ - VIDEO

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 51.000 pachete cu ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina și Rusia. Cele mai multe au fost găsite într-un TIR al cărui șofer a parcat, cu tupeu, autocamionul lângă graniță, pentru a încărca marfa. Alți doi contrabandiști au fost prinși după ce polițiștii au tras două focuri în aer.

O captură impresionantă de țigări a fost făcută azi dimineaţă, în jurul orei 04.00. O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau, prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, colete voluminoase. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a depistat, la aproximativ șase metri de malul râului Tisa, un TIR marca Volvo, înmatriculat în judeţul Bihor, aparţinând unei companii de distibuţie din România. Microbuzul era condus de un cetăţean român, Flaviu N., în vârstă de 22 ani, domiciliat în județul Maramureş, angajat al companiei.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, în interiorul acesteia au fost descoperite 41 de colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări.  S-a luat măsura conducerii maşinii împreună cu şoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina.

De asemenea, la cercetarea terenului, lucrătorii noştri au mai descoperit pe malul râului Tisa alte 27 de colete cu ţigări, pe care cărăușii nu apucaseră să le încarce în TIR. În urma inventarierii, polițiștii au numărat 48.097 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi rusă, în valoare de 431.000 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Prinși de câinele polițist

Duminică, în jurul orei 13.00, tot poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care se deplasau pe calea ferată, transportând colete voluminoase. Polițiștii i-au somat prin voce pe contrabandiști, moment în care bărbaţii au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii.  Pentru a-i prinde, poliţiştii de frontieră au două focuri de avertisment în plan vertical. În sprijinul patrulei poliţiştilor de frontieră aflaţi în misiunes-a dus și o echipă operativă, însoţită de un câine de urmă. Câinele polițist a dat de urma a doi dintre fugari. În plus, la cercetarea terenului au fost descoperite şase colete ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 lei. Cei doi români prinși, cu vârste de 28 respectiv 32 de ani, sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale. <iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/VDqQOOV1pJY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>