Editura Evenimentul si Capital

Cum și-a ramificat Darius Vâlcov afacerile într-un imperiu de business care spăla bani primiți mită | EXCLUSIVITATE

Darius Vâlcov poate părăsi imobilul unde locuiește pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora
Autor: | | 21 Comentarii | 4941 Vizualizari

„Evenimentul zilei” vă prezintă societățile controlate prin intermediari de fostul ministru de Finanțe. Vâlcov este demnitarul care își trecuse în declarația de avere doar autoturismul, nu avea case sau terenuri, dar derula afaceri de sute de mii de euro. „Evenimentul zilei” vă prezintă firmele care, potrivit procurorilor, sunt controlate de Vâlcov prin intermediul unor apropiați. Conform datelor de la Registrul Comerțului, asociați sau administratori în aceste societăți sunt apropiați ai lui Darius Vâlcov.


NOI DEZVĂLUIRI DIN ”DOSARUL ALI BABA”. Darius Vâlcov a fost interceptat când discuta cu Theodor Berna. Paznicul și secretara milionarului au confirmat că senatorul venea la Tehnologica Radion

Zi decisivă, mâine, pentru fostul ministru de Finanțe, senatorul Darius Vâlcov (PSD). Plenul Senatului urmează să supună la vot cea de-a doua cerere făcută de procurori, de încuviințare a anchetării, reținerii și arestării preventive.

Comisia Juridică a Senatului a aprobat marți ambele cereri emise de DNA pe numele lui Vâlcov.

Tot miercuri, Curtea Supremă va judeca contestaţia DNA privind arestarea la domiciliu, pentru 30 de zile, a lui Vâlcov şi cere arestarea preventivă a acestuia. Senatorul este cercetat pentru trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.


PALATUL LUI ALI BABA. HOTELUL SECRET luxos în care Vâlcov a ”INVESTIT” ȘPAGA | GALERIE FOTO și VIDEO

City Hotel Slatina. Afacerea secretă a lui Darius Valcov 1
cityhotelslatina City Hotel Slatina. Afacerea secretă a lui Darius Valcov 2 City Hotel Slatina. Afacerea secretă a lui Darius Valcov 3 City Hotel Slatina. Afacerea secretă a lui Darius Valcov 4.

Datele din Registru

„Evenimentul zilei” vă prezintă firmele care, potrivit procurorilor, sunt controlate de Vâlcov prin intermediul unor apropiați.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, asociați sau administratori în aceste societăți sunt apropiați ai lui Darius Vâlcov.

Procurorii DNA susțin că aceste firme erau controlate de Vâlcov, iar unele erau finanțate din banii de mită. Așa cum este cazul hotelului din Slatina sau al galeriei de artă.

O parte din aceste firme erau abonate, la rândul lor, la contracte cu instituția de stat, așa cum este cazul firmei de contabilitate, care avea contracte cu Primăria Slatina sau cu Compania de Apă.

Ancheta în acest caz a început după ce milionarul Theodor Berna a denunțat la DNA că i-a dat 2 milioane de euro lui Vâlcov.

În schimb, firma sa, Tehnologica Radion, a câștigat mai multe contracte cu Compania de Apă. (A colaborat Ionel Stoica).


Imagini din PEȘTERA LUI ALI BABA. Comoara ascunsă de Darius Vâlcov în pereți | FOTO ȘI VIDEO

Tablourile lui Darius Valcov Sursa: B1TV Tablourile lui Darius Valcov Sursa: B1TV Tablourile lui Darius Valcov Sursa: B1TV Tablourile lui Darius Valcov Sursa: B1TV Tablourile lui Darius Valcov Sursa: B1TVCARACATIȚA INTERESELOR

CONTABILITATE

Contis Company : Contabilitate și audit financiar. Asociat unic și administrator Iuliana Strinu. Societatea ține evidența la toate firmele controlate de Vâlcov. Strinu a fost mandatar financiar al Partidului Inițiativa Națională (PIN)- la care a fost vicepreședinte Lavinia Șandru. În 2009, Strinu a fost numită cenzor la o firmă din București, Soco Dezvoltare&Management, firmă care i-a avut ca acționari pe Sorin Ovidiu Vîntu și Cozmin Gușă. Din 2010, Strinu a fost numită director economic la Compania de Apă Olt, iar la scurt timp a fost înființată Contis Company, care ține evidențele contabile ale tuturor firmelor aflate în relații comerciale cu Primăria Slatina și Compania de Apă Olt. Soțul acesteia, Marinică Strinu, este șoferul lui Darius Vâlcov. La domiciliul lui Marinică din Băstrăvățu, procurorii DNA au descoperit 20 de tablouri. Contis Consulting Company: Contabilitate și audit financiar. Asociați: Andra- Mădălina Dan (5%) și Ioana Cristina Popa (95%)- aceasta din urmă deține și funcția de administrator.


Citiți și: STENOGRAME INCREDIBILE. Cum cărau ȘPAGA complicii lui Vâlcov: ”Nu puteam să mă urc cu ei în maşină, îmi rupeau mâna! A cărat maşinuţa milioane”. BIȘNIȚARII din toată OLTENIA veneau să schimbe MITA


.

ARTĂ

Galeria Raphael: Comerț cu amănuntul cu obiecte de artă. Asociat unic și administrator: Larisa Maria Popa. Este ultima afacere în care Vâlcov urma să investească sumele de bani obținute din celelalte activități pe care le controla din umbră. În iulie 2013, Popa, fostă Miss Universe România 2011 și prezentatoare la Olt TV, a înființat Galeria Raphael. Tablourile erau cumpărate de fostul șofer al lui Vâlcov, Lucian Șușală. O mare parte din aceste tablouri au fost găsite de procurori într-o clădire de lux din centrul Capitalei, clădire deținută de un offshore din Cipru.


FOTO: Galeria RaphaelCADASTRU

Millenium Topographica SRL: Inginerie și consultanță tehnică. Asociat unic și administrator: Marinela- Elena Calotă- Sălcianu. Administrator a fost, până anul trecut, Alexandru Ștefan Motorga, candidat la Consiliul Județean Olt în 2012, pe lista PDL. Calotă- Sălcianu este soția lui Alin Calotă, șeful serviciului de Executări Silite din Primăria Slatina încă din mandatul lui Vâlcov și prieten cu fostul ministru. La casa părinților lui Alin Calotă, din Osica de Sus, a fost descoperit celebrul seif al lui Darius Vâlcov, în care erau 100.000 de dolari, peste un milion de lei, trei kilograme de aur și trei tablouri extrem de valoroase.

AVOCATURĂ

Societatea Civilă de Avocați Ciobanu și Asociații. Este formată din Irina Alexandra Ciobanu și Nicolae Bogdan Chiosan, potrivit site-ului oficial, și oferă o gamă variată de servicii. Sediul societății este în același imobil cu City Hotel. Numele lui Chiosan apare în referatul DNA, atunci când complicii lui Darius Vâlcov vorbeau de contracte. „Păi, da! Da’ nu, a zis că e scris la fiecare așa cum le-a pus ăsta, Chiosan, că el i le-a dat. Așa, cu spatele, așa. Eu am pus X unde să semnezi. Sunt întoarse unde să semnezi tu. În mod normal tre’ să întorci filele”, spunea Petre Bogdan Timofte, unul dintre complici.

TELEVIZIUNE

Enero Prod SRL: producție cinematografică și programe de televiziune. Asociați: Alexandru- Nicolae Diță (90,32%) și Marcel- Constantin Saulescu (9,68%)- care deține și funcția de administrator. Firma este cea care deține, din 2006, cea mai importantă televiziune locală din Slatina, Olt TV. Din iunie 2009, la cârma postului a fost Andra Bărbulescu- soția deputatului Daniel Bărbulescu (PSD). Seiful lui Vâlcov a fost mutat, la un moment dat, la domiciliul familiei Bărbulescu, iar deputatul a fost audiat ca martor la DNA. Olt TV a dus, din 2011, o campanie în favoarea PSD. Astfel, în 2012, CNA arăta: „În emisiunile informative ale postului Olt TV au fost prezentate predominant activități de campanie ale competitorului USL, despre care au fost difuzate 66 de știri, în timp ce activitățile altor candidați au fost mult mai puțin reflectate, fiind difuzate câte două știri despre competitorii PP-DD, PDL și FC”.


FOTO:  OLT TVHOTEL

City Hotel & Lounge SRL: Hoteluri și alte facilități de cazare. Asociat unic și administrator: Dorina Cristina Barbu. Hotelul pe care îl controla Vâlcov este situat chiar în centrul Slatinei, lângă Casa de Cultură din localitate. Procurorii DNA susțin că Vâlcov a investit o mare parte din mită în acest hotel. „City Hotel Slatina se poziționează în topul hotelurilor din județul Olt, atât din punct de vedere al imaginii,cât și al nivelului serviciilor oferite. Aici s-a reușit cu succes o îmbinare perfectă între un design modern și funcționalitățile unei facilități de cazare premium” - este una dintre reclamele unității de cazare pe postul Olt TV.

Denunțătorul și complicele, uniți de contractele publice

Firmele prin intermediul cărora Darius Vâlcov a trecut o parte din şpaga primită de la Theodor Berna sunt abonate la contracte date de Primăria Slatina. Unul dintre afaceriştii cheie din dosar este Andrei- Ovidiu Ramba (37 de ani), care controlează, alături de fratele său, Christian Virgil Ramba (35 de ani), societatea Plus Confort SRL. Cei doi sunt fiii lui Virgil Ramba, fost director general la RADET. Andrei-Ovidiu a denunțat la DNA contractele fictive, rolul jucat de Vâlcov și de oamenii săi de încredere: actualul primar al Slatinei, Minel Prina, și șoferul Lucian Șușală.


FOTO: Firmele prin intermediul cărora Darius Vâlcov a trecut o parte din şpaga primită de la Theodor BernaPlus Confort a primit mai multe contracte publice: cel mai scump, în decembrie 2010, 160 de milioane de lei, de la Primăria Slatina pentru „proiectare și execuție lucrări de construcții, finisare, reparații, renovare și restaurare clădiri”. Andrei- Ovidiu a mai luat contracte cu primăria prin intermediul societății Aceti, pe care o controlează prin intermediul firmei Rupiah SA.

Milioane de euro

O altă societate apropiată senatorului PSD este Cafmin. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută și administrată de Loredana Minodora Țiganu (40 de ani) din Drăgășani. Ea este cumnata afaceristului Cristian Tomescu, suspect în dosarul lui Vâlcov pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cafmin a primit, în ultimii 10 ani, aproximativ 20 de contracte, iar valoarea acestora ajunge la 60 de milioane de euro.

Averea i-a lăsat pe senatori cu gura căscată

Colegii fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, au fost surprinși de averea pe care acesta a reușit să o strângă în perioada în care a fost primar al Slatinei din partea PDL.

Mai ales că declarațiile de avere ale lui Vâlcov nu acoperă nici măcar 10% din valoarea tablourilor, fără a pune la socoteală lingourile de aur sau banii descoperiți de anchetatori. Colegii din Senat recunosc că, din leafa de parlamentar, nu ai cum să faci asemenea averi.


FOTO:  Toti se mira de avera lui Darius Valcov„Să vedem dacă sunt autentice”

„Pentru un om simplu este o avere inimaginabilă. Dar trebuie să vedem dacă sunt autentice, dacă sunt ale lui. Dacă se dovedește că sunt ale lui, atunci să răspundă. Din salariul de parlamentar nu ai cum să aduni o asemenea avere”, a declarat, pentru EVZ, senatoarea PC Cristiana Anghel (foto). Un fost coleg de partid al lui Vâlcov, senatorul PNL, fost PDL, Marius Pașcanu, a declarat și el că este o avere impresionantă. „Eu pornesc de la prezumția de nevinovăție, dar dacă este adevărat, și toate probele duc în această direcție și el nu a dezmințit public, sunt absolut uluit, îngrozit. Este o avere impresionantă”, a spus Pașcanu. Unii colegi nu au vrut să comenteze pe marginea acestui subiect, însă au doar cuvinte de laudă pentru Vâlcov. „Este un om cu o pregăterie excepțională. Nu m-aș fi gândit”, a spus un senator. (Larisa Bernaschi)


Noi imagini din PESTERA lui ALI BABA. Galeria completă a TABLOURILOR de LUX pe care Darius Vâlcov le-a cumpărat din ȘPAGĂ | GALERIE FOTO

Tablou Darius Vâlcov Tablou Darius Vâlcov 2 Etichetă tablou Darius Vâlcov 1 Etichetă tablou Darius Vâlcov 2 Tablou Darius Vâlcov 3


Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate