Editura Evenimentul si Capital

Hotărârea de Guvern din 2013 care a DINAMITAT PSD în 2017. Apar avizele lui Dragnea, Chițoiu și Cazanciuc. Explicația juridică

Autor: | | 25 Comentarii | 21135 Vizualizari

La sfârșitul unei zile dinamitate de audierile și comunicatele DNA, cred că e cazul să apară și Hotărârea de Guvern pentru care se cere anchetarea unui ministru în funcție și un vicepremier este pus sub învinuire pentru fapte de când era secretar de stat.

E un document interesant și pentru că deja a început dezbaterea – ca și în cazul OUG 13 – dacă procurorii pot ancheta adoptarea unui act normativ de către puterea executivă.

Citește HG 943 din 27 noiembrie 2013 AICI

Aici lucrurile sunt departe de a fi tranșate și probabil ăsta este motivul pentru care nu sunt învinuiți cei care au adoptat HG, ci inițiatorii și tehnicienii care au pus-o în aplicare. Publicarea documentelor – despre care toată lumea vorbește fără să le știe – nu e menită să facă lumină, nici juridică, nici politică, ci doar să adunăm date pentru momentul când vom emite analize.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

Prima Hotărâre de Guvern

 

Mărturisesc, nu dau atenție hotărârilor de acest gen când sunt adoptate, pentru că în fiecare săptămână apar astfel de acte normative care trec active sau imobile de la o structură la alta. Cea care stârnește acum un scandal e din noiembrie 2013.

E vorba de Hotărârea de Guvern 943, adoptată de Cabinetul Victor Ponta pe 27 noiembrie 2013. Surprinzător, la semnături apar și miniștrii Daniel Chițoiu și Robert Cazanciuc, dar explicația este că ei s-au opus – ca miniștrii ai Finanțelor, respectiv, Justiției – la forma inițială a HG, prin care lacul Belina trebuia trecut direct de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman. Potrivit comunicatului DNA, trecerea nu s-a mai făcut direct, ci a fost nevoie de încă o hotărâre, 848/2013, din 6 noiembrie 2013, prin care s-a mandatat Administraţia Naţională „Apele Române”, să înscrie în cartea funciară dreptul de proprietate al statului asupra bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Iată textul din nota de fundamentare a HG 848/2013 care face referire la Lacul Belina: ” De asemenea, pentru bunurile imobile “bh Dunărea insula Belina DAAV” (MF 106257) şi „bh Dunăre braţ Pavel” (MF 106258) se impune schimbarea codului de clasificaţie din 8.03.01 aferent “Apelor de suprafaţă cu albiile lor minore cu lungimi mai mari de 5 km şi cu bazine hidrografice ce depăşesc suprafaţa de 10 kmp”, cum este menţionat în prezent în anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006, cu modificările şi completările ulterioare, în codul de clasificaţie 8.03.02 corespunzător “Insulelor, braţelor şi ostroavelor aferente apelor de suprafaţă”, în conformitate cu prevederile anexei nr. 2 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1718/2011 pentru aprobarea precizărilor privind întocmirea şi actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Totodată, corelat cu schimbarea codurilor de clasificaţie pentru cele două bunuri imobile menţionate anterior se corectează denumirile acestora prin eliminarea sintagmei “bh Dunăre” luând în considerare faptul că bunul imobil “B.H. Dunăre” din judeţul Teleorman figurează separat în anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006, cu modificările și completările ulterioare, la numărul MF 63765 “BH Dunare aferent DAAV”.  ”

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 22:15 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 22:06 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice

Articole salvate