Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Pancreatină, sau insulină?!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1778 Vizualizari

Pe 26 iulie s-au născut Carl Gustav Jung, George Bernard Shaw, Salvador Allende, Aldous Huxley, Mick Jagger, Stanley Kubrik, Andre Maurois, Roger Taylor, Sandra Bullock, Dan Condurache, Monica Ghiuţă, Cezar Baltag, iar pe 27 iulie s-au născut John Mark Deutch, Peggy Fleming, Giosue Carducci, Hans Fischer, Charles Vidor, Alexandre Dumas-fiul, Robert Marjolin, Mario del Monaco, Marcel Gafton.

În "kalendar", pe 26 iulie, tradiţional, continuă seria sărbătorilor dedicate morţii prin celebrarea timp de trei zile a lui Asklepios (Esculap), zeul medicinei, recunoscut, după cum arată unele studii şi de daci. Probabil, dacă nu cu siguranţă, prin intermediul coloniilor greceşti, colonii cu care dacii aveau legături cordiale, chiar alianţe efemere.

Este interesant că această secvenţă: moarte, tămăduire, viaţă este legată de unele ritualuri şi interdicţii privind mărul. „Fructul oprit”, „fructul cunoaşterii” mărul, participă la tainele vieţii şi ale morţii. „Trei mere pe zi şi la doctor niciodată” a spus marele Paracelsus. Să fie adevărat?

„Fericirea este compusă dintr-un corp lipsit de durere şi un suflet netulburat” – a spus Epicur. Mai este posibilă fericirea în ziua de astăzi?

Moarte, vindecare adică ameliorare, viaţă, oare ce sens aveau la strămoşii noştri, dacii? Răspunsul se găseşte adânc în sufletul nostru...

"Evenimentul Zilei" din 27 iulie 1921 a fost că la Universitatea din Toronto, foarte tânărul Frederic Banting şi Charles Best izoleză insulina, primul tratament efectiv al diabetului. Mai târziu Frederic Banting este înobilat, devine Sir şi amândoi iau Premiul Nobel pentru medicină în anul 1923. Bravo lor!

Aşa stă scris în enciclopedii şi în celebra "Book of Days", pagina 375.

Adevărul este altul, pentru că aşa cum se întâmplă de obicei, nimic nu este ceea ce pare a fi!

Insulina, sub numele de pancreanină a fost descoperită de fiziologul, marele medic român Nicolae Paulescu pe data de 16 noiembrie 1916, după treizeci de ani de căutări şi experimentări. Apoi a venit războiul.

Nicolae Paulescu face o primă mare greşeală: publică, în "Comptes Rendus Hebdomadaires des Seances et Memoires de la Societe de Biologie et de ses Filiales", la 23 iulie 1921, la Paris, descoperirea lui, rezultatul experimentelor sale de zeci de ani de zile cu pancreanina, cu lux de amănunte, în 26 de pagini.

Aţi reţinut datele, nu? Paulescu publică într-o revistă internaţională de limbă franceză ce a descoperit, cu lux de amănunte şi cu o sfântă naivitate, pe 23 iulie - iar în Canada "se descoperă" acelaşi lucru patru zile mai târziu! Doar i se schimbă numele!

Cred că "baschetbalistul" s-ar înverzi de invidie! Un plagiat pentru titlul de nobil şi un Premiu Nobel, ăsta da plagiat, nu o amărâtă de teză de doctorat!

Trebuie să fac o paranteză ca să risipesc o confuzie “patriotică” larg răspândită în rândul jurnaliştilor. România NU deţine niciun Premiu Nobel! Există numai câteva persoane, de origine română, unele cu atitudine antiromânească, laureate ale premiului inventatorului dinamitei. Atât! Şi la propunerile care se fac din România, nu o să avem niciodată un Premiu Nobel naţional! După părerea experţilor străini, în domeniu, singura propunere acceptabilă pentru un Premiu Nobel, pentru literatură, ar fi fost Ana Blandiana. După cel puţin cinci ani de propuneri succesive! Adios, companeros...

Toate protestele lui Paulescu, apoi ale României, mai recent ale fiziologului scoţian Ian Murray, încercările de reabilitare de acum câţiva ani se lovesc de un zid, de "Zidul Plângerii".

Se pare că marele medic Nicolae Paulescu a făcut la viaţa lui o "greşeală" enormă, după unele surse ar fi avut o atitudine antisionistă, se şopteşte, se zvoneşte că a spus adevărul despre evrei şi nu bancuri drăguţe făcute tot de ei! 

Am evocat spiritul unui mare medic român, un român, repet, pentru că astăzi, pe 27 iulie este ultima zi din „festivalul morţii şi al vindecării”,  zi în care în Epidaur, acum două, trei, patru mii de ani, aveau loc tămăduiri miraculoase.

Zi dedicată medicilor prin zeul lor antic, Asklepios-Esculap, se pare, adoptat şi de daci.

Unele lucruri din vechile legende se găsesc şi în istoria sfântului, măritului, marelui mucenic şi tămăduitor  Pantelimon,  a cărui zi o pomenim astăzi, 27 iulie. Ştiţi de acum că creştinismul, devenit religie imperială în secolul IV, a luat obiceiul de a adopta, de a suprapune sfinţii creştini peste zeii, semi-zeii, eroii mitologiei greco-romane sau traco-geto-dacice.

Medicii ar trebui să se aplece asupra acestor istorii vechi şi înţelepte pentru că nu este suficient să peticeşti şi să dregi corpul material şi... atât! Cum spunea în teza lui de doctorat în filozofie, (lucrarea a avut 7 (şapte) pagini, dar a schimbat o lume) absolut originală, unchiul meu, Victor Costin, doctor în medicină: "ameliorare, nu vindecare!”.

Vindecarea nu este niciodată totală, se obţine cât mai mult numai dacă eşti „medic de trei corpuri”, fizic, energetic şi spiritual.

La orice boală gravă, accident, operaţie, organismul nu se mai reface 100% cum a fost mai înainte. Încercă din greu, dar... viaţa pierde mereu procente în lupta cu entropia! Începem să murim încet, imediat după ce ne-am născut!

Astrologia a fost strâns legată de medicină, mii de ani. Până în secolul XVI titlul de doctor în medicină nu se putea lua fără examenul de astrologie. Marele Michel de Notre Dame (Nostradamus) a fost medic, doctor în medicină.

Apoi persecuţiile religioase şi un "raţionalism" obtuz au îndepărtat din universităţi alchimia, astrologia, homeopatia etc în favoarea ştiinţelor exacte chimia, astronomia, farmacia.

În prezent unii încercă să dreagă busuiocul, alţii nici nu vor să audă, rămân în prostia lor căldicică şi confortabilă. De ce să cunoşti mai mult, de ce să te complici? Doar astrologia, alchimia, homeopatia, telepatia, telekinezia sunt superstiţii de Ev Mediu!

Să vă povestesc, să vă amintesc, de o "superstiţie". Acum două sute de ani, toate Academiile şi Universităţile din lume îţi dădeau în scris că: "un obiect mai greu decât aerul nu poate să zboare prin propriile mijloace". Probabil că savanţii aceia docţi şi distraţi nu văzuseră niciodată... o pasăre. Bun, o să ziceţi că pasărea nu este un obiect! Accept, nu mă supăr!

Dar, astăzi, în fiecare secundă, pe tot globul, în văzduh zboară 23.000 de "obiecte mai grele decât aerul, prin propriile lor mijloace"! QED!

Vedeţi, tineri lupi, padawani şi hobbiţi nu trebuie să aveţi un punct de vedere, ci un orizont de vedere. Deschideţi-vă mintea, „OPEN YOUR MIND”, altfel Forţa, Natura, Dumnezeu, nu poate să fie cu voi şi cădeţi la examenul de, după caz, Lup de Foc, Cavaler Jedi, sau Stăpân al Inelelor! Până la urmă viaţa, moartea, spaţiul, timpul şi gândul nu sunt chiar aşa de diferite, când o să înţelegeţi acest lucru sunteţi foarte aproape de...

Dar acum citiţi-mi horoscopul de weekend, este intocmit ca pentru două zile libere (şi ar trebui) fără griji! Examenele de care pomeneam nu or să se întâmple mâine, chiar dacă în fiecare zi este un examen, mâine, după mâine, poate să fie o zi de vară călduroasă, poate ploioasă, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Un weekend favorabil, dar trebuie să fii mai echilibrat şi nu aşa de grăbit. Sâmbătă, ai de luat o decizie, mai complicată. Duminică, aparenţele sociale trebuie întotdeauna salvate!

Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi complicaţiile sentimentale care nu sunt absolut necesare. O sâmbătă obositoare, dar plină de realizări.

Duminică plăcută, dar cu gând de drum. Drum pe care poţi să-l faci şi la cumpărături, dacă nu pleci în croazieră!

TAUR   Eşti cam greoi, lent, aproape imposibil de urnit din loc! Şi aşa este bine, în acest weekend poţi să te odihneşti, să te relaxezi, chiar să stai fără să faci nimic! Trebuie să recuperezi!

Sâmbătă, lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina.

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate