Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Iisuse, mi-a răspuns Big Brother!!!

Autor: | | 0 Comentarii | 3281 Vizualizari

Pe 21 mai s-au născut: Albrecht Durer, Henri Rousseau, Andrei Saharov, Jerome K. Jerome, Tudor Arghezi, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Anda Onesa.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am o viaţă interesantă, vorba  blestemului chinezesc. Sincer să vă spun, nu credeam că Big Brother mă monitorizeză, dar am dovada că nu este deloc aşa.

După articolaşul meu de ieri în care puneam în discuţie o problemă de logică, de bun simţ, Big Brother de la Bruxelles mi-a trimis o epistola măgulitoare pentru vanitatea mea. Dar, din nefericire, sau din fericire, o viaţă întreagă de comerţ şi relaţii internaţionale m-au învăţat să citesc printre rânduri.

Scrisoarea unui funcţionar de la Comisia UE, pe care l-am întâlnit o singură dată, dar mă numeşte „dear friend” începe cu o remarcă: că am fost singurul care am semnalat „confuzia logică”. Adică, ce te bagi, bă, vezi-ţi de treaba ta! Apoi continuă cu faptul că trebuie să iau intenţiile Comisei, calitativ, nu cantitativ. Comisia doreşte să afirme dedicaţia ei în reprezentarea intereselor Europi în cadrul negocierilor TTIP în sensul că fiecare stat european va avea de câştigat. Adică, am încercat şi noi o păcăleală, dacă iese, bine, dacă nu, mai încercăm. Şi habar nu avem cum o să se termine negocierile cu americanii, dar staţi liniştiţi, suntem destul de avansaţi, noi negociem în numele vostru şi o să tragem spuza pe castanele noastre! Adică România o să fie din nou păcălită. Aşa se întâmplă când cineva îţi promite daruri. Ca pedofilii care oferă bomboane copiilor!

Gurile rele de la cafenelele din Dorobanţi spun că TTIP plus adoptarea de către România a monedei euro şi intrarea în spaţiul Schengen, va însemna sfârşitul economiei şi al statului român sub aspectul suveranităţii şi al unor principii tradiţionale. „Vai de capul nostru!” după cum ar spune George din Detroit, aka, „o să murim cu toţii!”

O să mă interesez la „americanii mei” cum văd ei TTIP. La republicanii mei din Virginia. Vă promit că o să vă fac părtaşi la informaţiile pe care o să le primesc. E vorba de banii şi viitorul nostru, nu de Ucraina, sau Islanda!   

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi astăzi este o zi de mirare. Înălţarea cade de Sfinţii Împăraţi, ceea ce se întâmplă rar, uneori la sute de ani distanţă, în timp. Cronicarul aminteşte superstiţia că: „Paştele de Buna Vestire şi Înălţarea de Sfinţii Împăraţi vestesc fapte importante şi de mirare...”

Astăzi pomenim pe Sf. Împăraţi, întocmai ca Apostolii, Constantin şi mama sa Elena. Şi sărbătorim pe cei care au nume de botez Elena şi Constantin, sau nume derivate.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat împăratul Constantin, a sa mama Elena şi episcopul Hosius de Cordoba?

Dar de ce sunt aşa de importanţi? Şi „întocmai ca Apostolii”? Biserica este întotdeuna recunoscătoare şi ştie să şi răsplătească!

Între 20 mai şi 25 august 325 a avut loc la Niceea, la convocarea împăratului Constantin, poate cel mai important Consilu al Creştinătăţii. Pretextul invocat de împărat a fost medierea între două concepţii despre Iisus.

Carcterul împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea.

La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie.

Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional, pasionat şi cu o voinţă de fier. Uneori chiar încăpăţânat. Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator - în sensul aristotelian. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Era iubit de soldaţi şi de popor.

Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt cel Mare era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ, şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Nu cumva este chiar el însuşi un zeu? Şi dacă este zeu, nu ar trebui să fie adorat?

Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filozofi, cîţiva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni. „Mathematicus” erau numiţi astrologii în antichitate.

Unul dintre astrologi era creştin şi rudă cu Hosius din Cordova, sau Osie din Cordoba, cum se spune pe la noi. Nu există şi nu exista nici o contradicţie între cele două calităţi, de creştin şi astrolog. Da, „cititorii în stele” cei condamnaţi în Vechiul Testament, erau numiţi preoţii babilonieni. Este evidentă ostilitatea evreilor faţă de babilonienii care îi luaseră în robie. Această ostilitate s-a transmis şi „neamurilor” odată cu iudeo-creştinismul.

Ei bine, astrologul lui Constantin îi atrage atenţia împăratului că semnul lui zodiacal, Peştii, este acelaşi cu semnul de recunoştere al creştinilor şi că ruda lui, episcopul Hosius de Cordoba ar ştii să desluşească multe taine.

Hosius era un bărbat impunător, calm, blând şi foarte inteligent. Mai mult, era un erudit şi un om încântător. Constantin a fost impresionat. Mai impresionată a fost mama sa, Elena, care se şi converteşte.

Apoi, totul este istorie şi pilde, exemple, pentru credincioşi. Cert este că după Edictul de la Milan, prin care se interzicea discriminarea şi persecutarea creştinilor, pasul politic următor a fost la Niceea, etapă prin care creştinismul devenea religie de stat, imperială, de fapt.

La Niceea timp de trei luni, mai precis, trei zodii, cei prezenţi au adaptat dogma creştină la nevoile imperiului. Au fost înlăturate din scrierile sfinte toate condamnările celor bogaţi, sau ale romanilor, s-a stabilit canonul, s-a stabilit formula de calcul a Sf. Paşti, s-a precizat că îngerii nu pot fi adoraţi, s-a condamnat automutilarea în scop ritual, s-a stabilit că Iisus nu este evreu, ci este din aceiaşi substanţă cu Dumnezeu, s-a consfinţit şi precizat definitiv Sfânta Treime.

Practic, Noul Testament a fost stabilit în formă definitivă la Niceea! Scrierile sfinte rămase în afara aprobării consiliului şi care sunt foarte multe, s-au numit apocrife. După Consiliu, împăratul a comandat cincizeci de Biblii, ca să doteze edilii principalele oraşe cu noua învăţătură şi să rămână mărturie a celor stabilite.

Dintr-o minoritate de circa 9% prigonită şi martirizată Constantin a făcut din creştinism o religie de stat. În următorii treizeci de ani, numărul creştinilor în imperiu a crescut la 62%.

Cum să nu sanctifici şi să nu-i numeşti „aidoma cu Apostolii” pe Constantin şi a sa mamă, Elena!

Urându-vă tuturor La Mulţi Ani! - nu doar Elenelor şi Constantinilor, lor, însă, în primul rând, vă dau întâlnire mâine, pentru că după cum deja ştiţi, mâine este o altă zi!

BERBEC  Astăzi, Mercur, chiar retrograd, iţi poate aduce o oportunitate. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii, aşa încât decizia să fie corectă.

Astăzi, dupa onomastica Elenelor şi Costicilor, Berbecuţele pot incepe cura de slăbire iar Berbecii incep perioada de economie, aşa că mai toata lumea din zodie trece la salte verzi asezonate cu iaurt. Sau numai iaurt. Aşa se cumpăra Trabantul pe timpuri! Sănătatea este bună, dar o vizita la un laborator de analize să vezi ce mai fac trigliceridele şi colesterolul, nu ar fi o idee rea.  Nu te mai grăbi atât că nu dau turcii! Sau dau? 

TAUR  Nu da şi nu lua bani cu imprumut, ziua de astăzi nu este pentru activităţi financiare. Este praznic împărătesc, nu uita să-i feliciţi pe cei care îşi serbează ziua numelui de botez.

Cu carisma la maximum, produci o atracţie dezastruoasă, captivantă şi devastatoare printre membrii sexului opus, după preferinţă, aşa că cel puţin în domeniul sentimental astăzi ar trebui să depăşeşti norma. Sănătatea este buna, dar nativele de vârsta înţelepciunii, senioarele, ar face bine să vada ce este cu tiroida lor. Perioada zilei de astăzi este benefica pentru tratamente medicale de tot felul, chiar intervenţii chirurgicale. 

GEMENI  O zi în care te intereseză jocul social, strategiile şi procedurile, care te pot ajuta. Pentru un procent din zodie este ziua de naştere, sau ziua onomastică, aşa că ai şi ce sărbători!

Nevoia imperioasă să fi în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea, te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Astăzi descopera-ti talentele, abilităţile dar şi limitările şi defectele. Ideile noi îţi merg la suflet, mai ales în cursul dimineţii. Pe seară trebuie să respecţi o anumită ordine, nu pune carul înaintea boilor, cum spune vorba veche românească.

RAC   Dispoziţia ta sufletească e dintre cele mai bune. Azi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor celor din jurul tău. Laşi impresia că vrei să fii sfătuit, sprijinit, de perechea ta!

Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Nimic nu te poate întrista sau perturba. Astăzi nu trebuie să faci confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde îţi desfăşori activitatea. Fă-ţi o legendă, o imagine care să corespundă preferintelor anturajului şi o să ai toate avantajele. O strategie de relaţii publice este mult mai de folos decât vorbe, bârfe şi intrigi de doi bani. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur!

LEU  Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor sau rudelor, impunând date şi planuri. Ii poti controla pe cei din jur şi fără să le faci program! O zi plăcută, de Sf. Împăraţi.

Astazi te cuprinde o dorinţa nestavilita de nou şi proaspăt. Care se va manifesta şi în regimul alimentar şi în abordarea cu mult curaj a unor proiecte noi. Dar şi printr-un maxim emoţional care te face să vrei să cunoşti şi alţi parteneri sau partenere. Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri. Mai bine cască îndelung, râde şi vorbeşte frumos – vei găsi imediat pe cineva care să te ia în braţe! Iti poti controla anturajul si fără să-ţi arăţi colţii şi să ragi la ei!

FECIOARĂ   Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Rezolva cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o vorbă bună pot rezolva multe. Distracţie cu Elene şi Costici!

Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Nu încerca să te bati cu toată lumea în acelaşi timp. Foloseste cu isteţime resursele pe care le ai. Rezolva cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva mai multe decât ameninţările şi învinuirile.  Da-i Cezarului ce este al Cezarului! Şi după ce-i dai, nu-i scote sufletul amintindu-i la fiecare zece minute! 

BALANŢĂ   Realizări mici însă pline de bucurii. Astăzi fii la obiect, scurt, clar. Nu uita să feliciţi pe cei pe care îi cunoşti şi îi cheamă Elena sau Constantin, sau nume derivate. Nu pleca la drum.

Posibile schimbări şi veşti plăcute. Fii la obiect în ceea ce vrei sa spui. Greutaţile se inmulţesc cand ne apropiem de ţintă, aşa că trebuie să dai dovadă de tenacitate. Tenisunea din jurul tău nu te afectează. Nici vremea capricioasă. Chiar aplanezi discuţiile aprinse dintre prietenii sau colegii tăi. În general astăzi te simţi bine în pielea ta şi consideri că meriţi mai mult de la viaţă. Poate că da, poate că nu, dar  este bine să ai o părere bună despre propria persoană. Nu foarte bună şi nu astăzi!

SCORPION  Cheltuielile şi veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tău personal. Trebuie să ieie măsuri! Dar eşti invitat la onomastica unei Elene, aşa că ziua se poate termina plăcut şi distractiv!

Cheltuielile si veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tau personal – in perioada asta cheltuiesti, nu gluma! Cel ce mănâncă grâul verde, la recoltă flamânzeşte, spune o vorbă veche, nu mai ştiu din ce parte a globului! Astăzi dai dovadă de un optimism bine temperat pentru că ceva important, fie în domeniul meseriei sau al profesiei, fie în domeniul sentimental, pare că se produce în zilele următoare. Ai, deci, veşti bune!

SĂGETĂTOR   O schimbare este necesară pentru că o mică sau mai mare nerealizare te pune pe gânduri. Nu te grăbi! Astăzi fă, însă, o pauză şi sărbătoreşte pe cei care au nume de botez împărăteşti!

O nerealizare care te pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului – trebuie să te descurci singur.  Spiritul de întreprinzător care te carcacterizează te face să iei o decizie care este relativ nepopulară printre colegii de serviciu sau de şcoala. Pedepsirea geniului sporeşte faima sa! Acum să nu crezi că ai fi vreun Einstein!

CAPRICORN  Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căuţi perfecţiunea. Fii mai ordonat, organizat şi realist! Nu uita să feliciţi pe cei care au ziua onomastică!

Caracteristica zodiei care conferă nativilor înclinaţia să dorească să ajute, să fie într-un climat de siguranţă, plăcut şi rafinat, vă fac foarte populari printre prieteni şi rude, mai ales pentru pregătirea unor petreceri. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încezi să căuţi perfecţiunea. Oricum, ori nu există, ori nu serveşte la nimic! O femeie urâtă nu poate inspira decat o iubire nebună, spune iarăşi o vorbă înţeleaptă! Aşa că mai bine machiază-te sau rade-te, după gen, caz şi preferinţe ca să arăţi bine şi să nu înnebuneşti oamenii degeaba.

VĂRSĂTOR  Îţi plac utopiile tehnologice, dar nu te mai gândi ce cadouri scumpe să-i faci celui drag, ci mai curând să fii aproape de el, să-l înţelegi şi să-l ajuţi, să-i faci viaţa mai plăcută!

Apoi se pare că vrei să te indragosteşti din nou, poate de cine eşti deja îndrăgostit. Logică de Vărsător, nu încercaţi să înţelegeţi. Care stare te face sa dai curs oricaror tâmpenii, academic spus, utopii benefice in dauna aberaţiilor logice. Un curcubeu care stă jumatate de ora pe cer nu mai este privit de nimeni, aşa că trebuie să creezi mereu evenimente în viaţa sentimentală!

PEŞTI  Fericiţi fie făcătorii de pace! Azi poţi să mediezi între două colege care s-au certat, dar nu se mai ştie din ce. După ce o să salvezi tot ce se poate salva, o să te gândeşti şi la tine!

După aceea o să aplanezi un vechi conflict de familie. O să-i împaci doi unchi care nu şi-au vorbit de douăzeci de ani. O să înceapă să-şi spună vorbe grele, dar tu ţi-ai îndeplinit misiunea. O prietenă disperată că una i-a suflat iubitul o să-ţi plângă pe umăr. După ce o să salvezi tot ce se poate salva o să te gândeşti şi la sufleţelul tău. Se profilează o cină cu şampanie şi caviar şi cearceafuri de mătase. Poate te cheamă Elena. Sau Constantin! Un cuvânt sau un semn din partea unui om bun este mai preţios decat o mie de scrisori din partea altora, aşa că fii tu acel om bun. Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă lucruri bune!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:20 Propunerea lui Mihai Tudose, posibilă DIVERSIUNE a PSD, consideră Dan Andronic 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni 10:03 SURSE - Premierul PSD: Mihai Tudose pleacă favorit. Fifor a ieșit din cărți. 7 candidați au intrat în joc. PSD își alege candidatul de prim-ministru | LIVE TEXT 07:09 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 21:43 Informație-ȘOC despre viitorul premier al României! MIHAI TUDOSE, ultimul nume vehiculat pentru postul de PRIM-MINISTRU. A fost acuzat de PLAGIAT! 07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate