Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Iisuse, mi-a răspuns Big Brother!!!

Autor: | | 0 Comentarii | 3286 Vizualizari

Pe 21 mai s-au născut: Albrecht Durer, Henri Rousseau, Andrei Saharov, Jerome K. Jerome, Tudor Arghezi, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Anda Onesa.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am o viaţă interesantă, vorba  blestemului chinezesc. Sincer să vă spun, nu credeam că Big Brother mă monitorizeză, dar am dovada că nu este deloc aşa.

După articolaşul meu de ieri în care puneam în discuţie o problemă de logică, de bun simţ, Big Brother de la Bruxelles mi-a trimis o epistola măgulitoare pentru vanitatea mea. Dar, din nefericire, sau din fericire, o viaţă întreagă de comerţ şi relaţii internaţionale m-au învăţat să citesc printre rânduri.

Scrisoarea unui funcţionar de la Comisia UE, pe care l-am întâlnit o singură dată, dar mă numeşte „dear friend” începe cu o remarcă: că am fost singurul care am semnalat „confuzia logică”. Adică, ce te bagi, bă, vezi-ţi de treaba ta! Apoi continuă cu faptul că trebuie să iau intenţiile Comisei, calitativ, nu cantitativ. Comisia doreşte să afirme dedicaţia ei în reprezentarea intereselor Europi în cadrul negocierilor TTIP în sensul că fiecare stat european va avea de câştigat. Adică, am încercat şi noi o păcăleală, dacă iese, bine, dacă nu, mai încercăm. Şi habar nu avem cum o să se termine negocierile cu americanii, dar staţi liniştiţi, suntem destul de avansaţi, noi negociem în numele vostru şi o să tragem spuza pe castanele noastre! Adică România o să fie din nou păcălită. Aşa se întâmplă când cineva îţi promite daruri. Ca pedofilii care oferă bomboane copiilor!

Gurile rele de la cafenelele din Dorobanţi spun că TTIP plus adoptarea de către România a monedei euro şi intrarea în spaţiul Schengen, va însemna sfârşitul economiei şi al statului român sub aspectul suveranităţii şi al unor principii tradiţionale. „Vai de capul nostru!” după cum ar spune George din Detroit, aka, „o să murim cu toţii!”

O să mă interesez la „americanii mei” cum văd ei TTIP. La republicanii mei din Virginia. Vă promit că o să vă fac părtaşi la informaţiile pe care o să le primesc. E vorba de banii şi viitorul nostru, nu de Ucraina, sau Islanda!   

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi astăzi este o zi de mirare. Înălţarea cade de Sfinţii Împăraţi, ceea ce se întâmplă rar, uneori la sute de ani distanţă, în timp. Cronicarul aminteşte superstiţia că: „Paştele de Buna Vestire şi Înălţarea de Sfinţii Împăraţi vestesc fapte importante şi de mirare...”

Astăzi pomenim pe Sf. Împăraţi, întocmai ca Apostolii, Constantin şi mama sa Elena. Şi sărbătorim pe cei care au nume de botez Elena şi Constantin, sau nume derivate.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat împăratul Constantin, a sa mama Elena şi episcopul Hosius de Cordoba?

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Dar de ce sunt aşa de importanţi? Şi „întocmai ca Apostolii”? Biserica este întotdeuna recunoscătoare şi ştie să şi răsplătească!

Între 20 mai şi 25 august 325 a avut loc la Niceea, la convocarea împăratului Constantin, poate cel mai important Consilu al Creştinătăţii. Pretextul invocat de împărat a fost medierea între două concepţii despre Iisus.

Carcterul împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea.

La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie.

Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional, pasionat şi cu o voinţă de fier. Uneori chiar încăpăţânat. Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator - în sensul aristotelian. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Era iubit de soldaţi şi de popor.

Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt cel Mare era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ, şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Nu cumva este chiar el însuşi un zeu? Şi dacă este zeu, nu ar trebui să fie adorat?

Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filozofi, cîţiva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni. „Mathematicus” erau numiţi astrologii în antichitate.

Unul dintre astrologi era creştin şi rudă cu Hosius din Cordova, sau Osie din Cordoba, cum se spune pe la noi. Nu există şi nu exista nici o contradicţie între cele două calităţi, de creştin şi astrolog. Da, „cititorii în stele” cei condamnaţi în Vechiul Testament, erau numiţi preoţii babilonieni. Este evidentă ostilitatea evreilor faţă de babilonienii care îi luaseră în robie. Această ostilitate s-a transmis şi „neamurilor” odată cu iudeo-creştinismul.

Ei bine, astrologul lui Constantin îi atrage atenţia împăratului că semnul lui zodiacal, Peştii, este acelaşi cu semnul de recunoştere al creştinilor şi că ruda lui, episcopul Hosius de Cordoba ar ştii să desluşească multe taine.

Hosius era un bărbat impunător, calm, blând şi foarte inteligent. Mai mult, era un erudit şi un om încântător. Constantin a fost impresionat. Mai impresionată a fost mama sa, Elena, care se şi converteşte.

Apoi, totul este istorie şi pilde, exemple, pentru credincioşi. Cert este că după Edictul de la Milan, prin care se interzicea discriminarea şi persecutarea creştinilor, pasul politic următor a fost la Niceea, etapă prin care creştinismul devenea religie de stat, imperială, de fapt.

 

La Niceea timp de trei luni, mai precis, trei zodii, cei prezenţi au adaptat dogma creştină la nevoile imperiului. Au fost înlăturate din scrierile sfinte toate condamnările celor bogaţi, sau ale romanilor, s-a stabilit canonul, s-a stabilit formula de calcul a Sf. Paşti, s-a precizat că îngerii nu pot fi adoraţi, s-a condamnat automutilarea în scop ritual, s-a stabilit că Iisus nu este evreu, ci este din aceiaşi substanţă cu Dumnezeu, s-a consfinţit şi precizat definitiv Sfânta Treime.

Practic, Noul Testament a fost stabilit în formă definitivă la Niceea! Scrierile sfinte rămase în afara aprobării consiliului şi care sunt foarte multe, s-au numit apocrife. După Consiliu, împăratul a comandat cincizeci de Biblii, ca să doteze edilii principalele oraşe cu noua învăţătură şi să rămână mărturie a celor stabilite.

Dintr-o minoritate de circa 9% prigonită şi martirizată Constantin a făcut din creştinism o religie de stat. În următorii treizeci de ani, numărul creştinilor în imperiu a crescut la 62%.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ

Articole salvate