Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP ”Tocilarii” conduc lumea, cine are carte, are parte! Taurii sunt obsedați de lucrurile încurcate, Capricornii nu trebuie să ia hotărâri importante │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9029 Vizualizari

HOROSCOP Warren Buffett, 86 miliarde de $, profetul din Omaha, a declarat că și în ziua de astăzi citește cel puțin 600 de pagini pe zi - alocă cititului 80% din timpul lui. Bill Gates, poate cel mai bogat om de pe glob, citește 50 de cărți pe an, dar strict nonfiction.

 

HOROSCOP  Pe 19 iulie s-au născut Samuel Colt, Herbert Marcuse, Edgar Degas, Charles Mayo, A.J. Cronin, Ramin Djawadi, Thomas John Sargent, Ilie Năstase, Maria-Luiza Cristescu, Diana Mocanu.

HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Macrina, sora lui Vasile cel Mare, Die și aflarea moaștelor lui Serafim de Sarov.

 

HOROSCOP  19 iulie este o zi foarte complicată din punct de vedere astrologic, peste realitatea cotidiană suprapunându-se greutatea tradiţiei. Este, în ”Kalendar” Circovul lui Sf. Ilie, Palielele. Obiceiul era ca, la miezul nopţii, fetele mari să umble dezbrăcate prin lanul de cânepă, la lumina Lunii.

 

Aşa aveau să viseze cu cine se măritau. Se pare că nici cânepă nu mai avem, cât despre fete - ele se dezbracă cât pot, mai tot timpul, doar s-o găsi cineva care să le ia!

 

Le înţeleg, parcă este după un război necruţător. Mai multe milioane de tineri bărbaţi lipsesc de pe piaţa dragostei în România. Este penurie! Sunt la dracu' cu cărţi, Doamne iartă-mă, în toată Europa şi chiar prin toată lumea, ca să câştige câţiva bănuţi şi rezolvă problemele fetelor de pe acolo! Greu plătim greşelile celor care ne conduc! Şi se mai miră nu ştiu ce institut că mergem spre dispariţie, ca naţie!

 

HOROSCOP  Dar, acum două, trei, poate chiar cinci mii de ani reprezentanţii triburilor se strângeau din nou. Se pregăteau de ritualurile zilei marelui Dabatopeios, "dibaciul", iscusitul, neîntrecutul. Cel care a adus focul, un Prometeu agatârs-cabir-traco-geto-dacic şi cel care făureşte armele, corespondentul lui Hefaistos din mitologia grecească.

 

 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

”Evenimentul Zilei” din 19 iulie 1848 - Notă circulară a Ministerului de Externe al Rusiei prin care erau blamate tendinţele românilor de a se uni ”într-un stat daco-român independent”; dezavuarea s-a materializat prin intervenţia armată în Moldova (la 28 iunie, trupele ruse au ocupat oraşul Iaşi) şi apoi în Ţara Românească (la 15 septembrie trupele ruse au trecut Milcovul) – Sursă RADOR.

 

Prezența celor trei imperii, rus, austriac și turcesc se mai face simțită în România și astăzi. Lumea este îngrijorată, speriată, am primit multă corespondență. Soluția, pe care am spus-o mereu: armele și o armată performantă! Ați văzut ce au făcut mândrii polonezi? Au strâns din dinți, mulți ani, au adunat bani și au cumpărat cele mai bune arme din lume. Poate au cea mai bună armată din Europa, la ora actuală. După cum vedeți, apartenența la NATO nu mai este o garanție, Donald Trump a spus-o clar. Lumea se atomizează, fiecare țară intră pe curs independent, urmărindu-și interesele. Și noi ce avem, tratate? Vulgar, pe înțelesul pegrei, nu sunt bune nici de șters la...

 

HOROSCOP  Dar astăzi îl pomenim de Samuel Colt, născut în Connecticut pe 19 iulie 1814. Un băiat năzdrăvan, Samuel, curios și gata să experimenteze. La vârsta de 12 ani descoperă ”Compendium of Knowledge” o enciclopedie științifică, o copie ieftină americană după prestigioasa ”Encyclopaedia Britannica”. Adolescentul Colt este hipnotizat de știință și la 4 iulie 1829 anunță că va provoca, de ”Independence Day” o mare explozie subacvatică, însoțită de focuri de artificii. Explozia i-a reușit peste așteptări umplându-i pe cei prezenți de apă și noroi. Fără artificii, au explodat și ele tot subacvatic! Ca să-i linișteasă sângele fierbinte tatăl lui Samuel îl îmbarcă pe o navă. Acolo află de la marinari de problemele armelor de foc care se încărcau pe țeavă, greoaie și încete. Samuel este fascinat de cârma navei, de roata care guverna direcția, care se poate fixa în diferite poziții convenabile. Ideea îi vine imediat, în capul lui înfierbântat de inventator și acolo, pe navă, cioplește din lemn primul revolver cu cinci focuri, primul Colt. Căpitanul este plăcut impresionat și îi spune tânărului mus să debarce, când ajunge la țărm și să-și patenteze invenția, după părerea lui o să schimbe fața Americii!

 

Îl patentează în anul 1836. Restul este istorie.

 

De ce sunt americanii liberi? Pentru că au arme, conform celui de al II-lea Amendament la Constituție. Poporul care nu are acces liber la arme nu poate să se apere. Uneori contra propriului guvern, corupt și dictatorial. Un exemplu. Idiotul de Lyndon Johnson, ajuns președinte dintr-o întâmplare, ca prostie și atitudine antiamericană poate fi întrecut doar de Barack Hussein Obama, dorea să promulge o lege, fără consultarea Congresului, folosindu-se de prerogativele de război, prin care toți tinerii din State erau recrutați în armată, în mod obligatoriu. A trimis draftul, spre știință, la FBI, CIA și alte prescurtări de trei litere. Peste două zile, în biroul oval, intră neanunțat, trântind ușa, Edgar Hoover, celebrul șef al FBI. Edgar era furios ca un urs grizzly, dar se stăpânea cât putea. L-a întrebat pe ”președintele” Johnson, poate cel mai slab din istorie, ce are de gând cu acea lege, a recrutării obligatorii. Johnson, care nu era foarte prost, era doar tâmpit, l-a întrebat pe Hoover dacă are obiecții. Masivul șef al FBI a zâmbit. ”Eu nu am. Dar poporul american o să aibă. Domnule președinte, cu tot respectul, nu puteți impune legi dictatoriale unui popor care are 400 de milioane de arme!”

 

HOROSCOP  În Europa se continuă privilegiile nobililor feudali, care doar ei puteau să aibă arme. Guvernele sunt urmașele nedorite ai acestor medievali care iau prizonieri popoarele proprii. Nicio armă cu aer comprimat nu poți să-ți cumperi la liber în România, care este la liber peste tot în Europa. Nu mă luați cu protecția și terorismul. După cum vedeți, teroriștii au arme suficiente ca să facă masacre. Profetul a spus: ”Orice se va transforma în mâna mea în armă ca să-i ucid pe necredincioși”. Avioane, camioane, orice! Problema este că ni se refuză dreptul elementar la apărare, în numele unei civilizații deja aruncată în aer. Fetițe și băieți, vă place sau nu, am intrat în altă etapă a istoriei, care de fapt a fost mereu aceiași: dreptul celui mai tare, celui mai bine înarmat!

În armată fiind, am fost instruit să știu diferența dintre revolver și pistol. Dar și acum le încurc, când zic pistol, când revolver. Bun, Coltul este un revolver! Când eram adolescent, elevul campionului olimpic Ion Tripșa și am luat titlul republican la pistol viteză, juniori I, nu îmi făceam astfel de probleme. La început am folosit un pistol modificat, cu crosă ergonomică, un Steyr, care îi aparținuse lui Nelu Tripșa. Apoi, tata a vorbit la… dar este o altă poveste, poate o să v-o spun odată și odată!  

HOROSCOP  Dragi lupi, pdawani și hobbiți după cum raportează Sandra Wu, lumea este a ”tocilarilor” a celor care citesc și învață mult.

 

Înainte de al Doilea război mondial doi băieți s-au anagajat la o băcănie din Omaha, statul Nebraska. Cel mai în vârstă dintre ei creștea și vindea hamsteri ca să se întrețină, familia lui fusese greu lovită de Marea Depresie. Cel mai mic, nepotul proprietarului băcăniei, vindea ”cheving gum” și Coca-Cola din ușă în ușă. Câștigau 2$ pe zi. Un dolar era destinat cumpărării de cărți. Nu comicsuri, sau fanzine, cărți. Citeau și 1.000 de pagini pe zi. Cei doi se numeau Charlie Munger și Warren Buffett. Câteva decenii mai târziu, ”Berkshire Hathaway” corporația celor doi, valora 20 de miliarde de $.

HOROSCOP  Charlie Munger, cu o avere declarată de 1,5 miliarde $, dar dacă se mai caută bine în buzunare ajunge la 5 miliarde, a spus, versel și zâmbitor, din scaunul cu rotile elecric, o comandă specială produsă la Tesla - ce vreți la 94 de ani te deplasezi mai greu, dar nu și Charlie, care fuge de colo-colo în scaunul lui, Tesla Special: “I constantly see people rise in life who are not the smartest, sometimes not even the most diligent, but they are learning machines. They go to bed every night a little wiser than they were when they got up and boy does that help, particularly when you have a long run ahead of you.”  Am dat citatul în americană, care odată se apropia de limba engleză, ca să înțelegeți exact și complet, traducerea poate cauza sensului, iar de o adaptare nu m-am simțit în stare.

Warren Buffett, profetul din Omaha, Doamne ce-mi place omul acesta, a declarat că și în ziua de astăzi citește  cel puțin 600 de pagini pe zi - alocă cititului 80% din timpul lui. Are 86 de miliarde $ și îl sprijină, din umbră, și cu multe miliarde pe Elon Musk.

Elon Musk a mărturisit că cititul cărților de SF și de fantezie i-au luat tot timpul din copilărie și adolescență. Se petrecea în Africa de Sud, unde era terorizat la școlă de niște negri repetenți. Cititul a fost catharsisul lui, dar i-a dat și imboldul către cariera de inginer. Elon Musk spune că a citit cam 2.000 de cărți și acum, fiind foarte ocupat, citește doar o carte pe lună. Favoriții lui sunt Isaac Asimov, Jules Verne, H.G. Welles, Edmomd Hamilton, A.E. van Vogt, Robert A. Heinlein și alții.

Bill Gates, poate cel mai bogat om de pe glob, citește 50 de cărți pe an, dar strict nonfiction. El adună informații și cunoștiințe și călătorind mult și întâlnind persoane interesante.

Mark Zuckerberg a declarat că citește foarte mult, Cât de mult? Mult! În 2015 a lansat o campanie internațională, plătită de el, ca fiecare om de pe Pământ să citească o carte la două săptămâni.

HOROSCOP  La noi, în colonia România, lucrurile au degenerat. După ce în timpul Războiului rece, cititul era încurajat și chiar subvenționat de stat, acum avem peste 12% analfabeți și peste 30% analfabeți second degree, adică știu să citească, dar nu înțeleg mai nimic. Proștii se conduc mai ușor, nu-i așa?

Dragii moșului, cei care se cred mari și tari, să știți că vă suportăm, doar pentru o perioadă. Poate vă faceți totuși treaba, pentru România și bunăstarea poporului. Știm mult mai bine și mai complet decâ voi metodele de influențare ale mulțimii. Dar, așteptăm… poate vă vine mintea la cap!

Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawni și hobbiți, mă duc să citesc o carte. Am studiat cam o mie de cărți, am citit 20.000, am răsfoit 30.000. După ce ți-au trecut prin mână 50.000 de cărți nu mai vrei avere și putere. Ești pe alt nivel al înțelegerii. Am refuzat să mă îmbogățesc. Este greu să înțelegeți, nu-i așa? Strângeți 50.000 de cărți și o să mă înțelegeți!

Aproape fără să fie menționați de presă, zilele acestea  s-au săvârșit din viață două mari personalități ale filmului. Martin Landau și George A. Romero. Un mare actor, de excepție, și tatăl filmelor cu zombie. Filmele cu zombie nu mi-au plăcut niciodată, viața este mai plină de zombie decât orice film, dar o să (re)văd, cu plăcere, câteva episoade din ”Space 1999” cu Martin Landau.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate