Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Misterioasa maladie a muncitorilor de la o fabrică de cartofi prăjiți │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9492 Vizualizari

HOROSCOP Se întâmplă lucruri ciudate. Iată că, în Belgia, la o fabrică care transformă cartofii în chestii congelate gata de prăjit, 85 de muncitori, din producție, au fost spitalizați, de la sfârșitul lui iulie și în primele zile ale lunii august.

 

 

HOROSCOP Pe 7 august s-au născut Mata Hari, Roland Kirk, Abebe Bikila, David Duchovny, Nicolae Brancomir, Aurel Mihale.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Teodora de la Sihla, Dometie Persul, Narcis din Ierusalim, Irina împărăteasa. Nimic în ”kalendar”.

 

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, se întâmplă lucruri ciudate. Iată că, în Belgia, la o fabrică care transformă cartofii în chestii congelate gata de prăjit, 85 de muncitori, din producție, au fost spitalizați, de la sfârșitul lui iulie și în primele zile ale lunii august.

S-a întâmplat la Neuve-Eglise, un orășel flamand cochet și curat, cu clădirile din cărămidă roșie și locuitori care bat recordul la consum de săpun pe cap de locuitor. Un oraș și niște locuitori curați. Cum era și Bruxelles, până acum trei-patru ani, înainte de invazia musulmanilor murdari la propriu și la figurat și violenți.

Neuve-Eglise este, încă, un orășel curat. Peste tot plutește, însă, un aer, un miros slab de cartofi, ba chiar de cartofi prăjiți. Este de la marea fabrică ”Clarebout Potatoes” de pe strada Heirweg, în Vestul orășelului. Din cei aproape două mii de locuitori, destul de mulți lucrează aici.

HOROSCOP În ultima decadă a lunii iulie s-a declanșat criza. Mai întâi câțiva, apoi 85 de muncitori, cer asistență medicală. Toți cu aceleași simptome: febră, dureri de cap și de spate, amețeli, unii aveau senzație de greață. Medicii fac analize peste analize, unui muncitor i s-au luat probe de sânge de 28 de ori, după cum a declarat jurnalului ”La Voix du Nord”. ”Agence régionale de santé” (ARS) din Hauts-de-France, declară: ”La început am crezut că este vorba de o viroză, de gripă, pentru că mulți muncitori vin din Franța, iar printre bolnavi erau 71 dintre ei. Nu s-a confirmat!”

După cum declară Christophe Laurent, de la Spitalul din Armentières, unde mulți muncitori au fost spitalizați, câteva zile: ”Jurământul profesional mă împiedică de la multe. Pot să spun doar că a fost un rău benign, ușor tratabil, i-am trimis repede acasă cu câteva pastile de Dafalgan.” Dafalgan este echivalentul, mai prost, al lui Tylenol, pe care îl iau eu, de fapt paracetamol. De ce, mai prost? Pentru că normele de puritate ale substanțelor active sunt mult mai stricte peste ocean, ceea ce dă o eficacitate sporită a medicamentului.

 

HOROSCOP Ce o fi fost, numai bunul Dumnezeu știe. Și responsabilii de la Ministerul Sănătății Belgian, Primarul din Heuvelland, comuna de care aparține Neuve-Eglise și bineînțeles, cei de la ”Clarebout Potatoes” . Toți păstrează omerta, chiar și sindicatele. Niște muncitoare au refuzat să vorbească cu jurnaliștii, spunând, cu capul în jos, că nu au voie, își pierd slujba.

Farmacistul din orășel declară: ”Vânzarea de Dafalgan a atins un vârf. Clienții vorbesc, dar nimeni nu știe, sau nu vrea să spună.” Nici brutarul nu știe: ”Au venit la mine mulți dintre cei spitalizați. Se simt bine acum, normal, ca mai înainte. Nimeni nu a vrut să spună nimic, nu au voie. Nici pe Internet nu este nimic.” Cârciumarul este confuz: ”De obicei. după un pahar-două, li se dezleagă limba. Dar nu am aflat nimic-nimic. Este adevărat că pe aici vin mai mult cei de la birouri, dar și muncitori din producție. Nimic, chiar nimic!”

 

HOROSCOP Un prieten din Bruxelles are teoria lui, însă. Tăcerea aceasta suspectă ascunde ceva politic corect. Printre cei 71 de ”francezi” spitalizați se numără cei 23 musulmani migratori - magrebieni, negri, arabi. Care au adus cu ei 127 de tulpini de boli nespecifice Europei. Căldura aceasta infernală a făcut ca un microorganism oarecare, benign, din fericire, purtat de musulmani, specific Asiei sau Africii, să se simtă ca acasă. S-a înmulțit, s-a răspândit și a provocat simptomele respective, până când sistemul imunitar ajutat de Dafalgan a reacționat.

 

Prietenul meu, medic, doctor în medicină, se teme că respectivul microorganism să nu fi ajuns în pungile cu cartofi de prăjit. La fabrica de cartofi prăjiți, după incident, muncitorii sunt obligați să poarte măști medicale, când lucrează, un fapt în sprijinul teoriei doctorului belgian.

Dragi lupi, padawani și hobbiți poate ar fi bine să nu cumpărați o perioadă cartofi de prăjit congelați, dacă sunt făcuți în Belgia. Și nici snack-uri, chips-uri, făcute tot acolo.

 

Dar pe căldura asta infernală, cine mai face cartofi prăjiți?

 

HOROSCOP Astăzi, actorul David Duchovny a împlinit cincizeci de ani și ce-ți mai pasă, să-i spunem La Mulți Ani! Așa că cel mai potrivit ar fi să mă uit la unul-două episoade din Dosarele X. Poate seria nouă, nu am văzut-o. Este prea cald ca să dorm, cu toate că a plouat puțin în Prahova submontană, așa că o să mă uit la seriale, până mâine, când este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Atenție, cu Uranus retrograd în zodie ai mai multe probleme.  Azi eşti la mijloc între dorinţa de reformă a vieţii tale şi nevoia de mai mult spaţiu vital, de mai multă libertate personală! Astăzi, 7 august este o zi bunicică spre bună. Cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte.  Încerci sentimente complexe şi nu este vorba doar de iubire şi pasiune.

 

HOROSCOP

 

TAUR   O perioadă favorabilă, profită şi încercă să-ţi îndrepţi unele obiceiuri proaste şi nesănătoase. Ai ocazia să-ţi schimbi părerea, în bine, despre o persoană. Nimic nu este ceea ce pare a fi! Problemele şi necazurile generate, de fapt de ei înşişi, luni, 7 august, sunt de natura şi din cauza dorinţei de parvenire a nativilor din zodia vertebratului din elementul pământ. Dar oricât te străduieşti şi te concentrezi, lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai visat. Mai încearcă! Sau renunţă la planuri, dacă eşti comod şi planurile nu sunt importante pentru tine.

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate