Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP China conduce în top. În România viteza a crescut cu 45%. Rusia întăreşte cenzura | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9069 Vizualizari

HOROSCOP China va acoperi jumătate din câştigurile OTT pentru cele 22 de ţări monitorizate în zona Asia-Pacific. Împreună, China şi Japonia vor totaliza două treimi din veniturile obţinute în toată regiunea până în 2022.

HOROSCOP Pe 3 august s-au născut P.D. James, Leon Uris, Stanley Baldwin, James Hetfield, Dana Dogaru.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Isaachie, Dalmat şi Faust, Salomeea şi Teodora din Tesalonic.

Nimic în „Kalendar”.

După cum v-am informat, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, primesc o mulţime de informaţii, prin curier. Iată câteva care mi s-au părut interesante:

HOROSCOP China conduce în topul OTT (Over-The-Top content) pentru televiziune şi video în zona Asia-Pacific. Numai din seriale de televiziune şi filme artistice, se estimează câştiguri de 24,41 miliarde de dolari în 2022, triplând astfel câştigurile din 2016. China va acoperi astfel jumătate din câştigurile OTT pentru cele 22 de ţări monitorizate în zona Asia-Pacific. Împreună, China şi Japonia vor totaliza două treimi din veniturile obţinute în toată regiunea până în 2022. Veniturile din publicitate şi din SVOD (Streaming or Subscription Video on Demand) sunt aproape egale. SVOD va fi lider în 2017 şi 2018, dar AVOD (Audio/Video On Demand) va câştiga piaţa în 2019. China va furniza 61% din veniturile AVOD din regiune până în 2022, adică circa 7,27 miliarde de dolari USA. Cercetările referitoare la televiziunea digitală prevăd 234 milioane de dolari din SVOD în 2022. China va câştiga circa 139 de milioane, adicâ jumătate din câştigul pe regiune, iar India şi Japonia vor realiza circa 50 de milioane de euro, lăsând doar 44 de milioane celorlalte 19 ţări din regiune. Se prevede că un sfert dintre conturile din regiune vor opta pentru un pachet SVOD, faţă de o zecime cât sunt acum.

Mai multe la: https://www.digitaltvresearch.com/press-releases?id=209

HOROSCOP ANCOM: Viteza medie de download date internet fix a crescut în România cu aproape 45% în primul semestru al anului.

Viteza medie de download date internet fix a crescut cu aproape 45% În primul semestru al anului 2017, comparativ cu primul semestru al anului trecut, de la 75,07 Mbps la 109,1 Mbps. În pararel, viteza medie de download date internet mobil a scăzut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul creșterii numărului de teste realizate de utilizatori pe acest segment și traficului de date efectuat prin intermediul rețelelor mobile. Statisticile pentru internet fix și mobil în semestrul I al anului 2017 au fost generate de Netograf.ro — aplicația ANCOM pentru testarea calității serviciului de acces la internet — pe baza unui număr de aproximativ 135.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din România.

"Statisticile privind calitatea serviciului de acces la internet din România generate de Netograf.ro — aplicația ANCOM pentru testarea calității serviciului de acces la internet — arată că în primul semestru al anului 2017 românii au experimentat viteze medii naționale de 109 Mbps download date internet fix, fiind înregistrate viteze medii de download de 180 Mbps pentru conexiunile prin fir, respectiv 60 Mbps pentru conexiunile de tip wireless", conform ANCOM.

ANCOM le recomandă utilizatorilor care doresc să-și testeze conexiunile fixe să folosească echipamente terminale conectate prin fir. Vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ 3 ori mai mici decât cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacității limitate de transmisie a routerelor wireless (oferind de regulă viteze nominale de maxim 300 Mbps). În plus, în cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influențată negativ de distanța față de emițătorul/routerul wireless și de existența unor obstacole între terminal și emițător, se mai spune în comunicat.

HOROSCOP Rusia întăreşte cenzura pe internet. Kremlinul vrea să interzică utilizarea VPN şi a TOR, cele două mijloace tehnice de decriptare a oricăror site-uri interzise de autorităţi. La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Vladimir Putin a semnat legea care întăreşte şi mai mult controlul asupra internetului. Legea fusese aprobată în Duma pe 17 iulie, iar interdicţiile pe care le conţine vor fi aplicabile din noiembrie 2017. Oficial, noua lege întăreşte lupta contra terorismului şi criminalităţii, dar, de fapt, interzice cele două instrumente de evitare a cenzurii, VPN şi TOR. Aceaşi interdicţie funcţionează şi în China.

Dar, ce este VPN? Virtual Private Network desemnează o tehnologie ce permite conectarea la distanţă a două computere. Se pot conecta reţelele locale ale unei companii aflate la distanţă una de cealaltă. De exemplu, un internaut chinez care doreşte să intre pe Facebook, care este blocat în China, se conectează prin VPN la un computer aflat în altă ţară şi poate să acceadă la FB. VPN şi TOR nu sunt însă total inviolabile şi nici nu asigură anonimatul total.

Mai multe la: http://www.lemonde.fr/pixels/article/2017/07/31/en-chine-et-en-russie-les-vpn-sont-interdits-par-la-censure_5167006_4408996.html#LK3jk7Qut26KLWZc.99

HOROSCOP Având în vedere cele precizate prin ANCOM, că avem o viteză mai mare la descărcat – eu o consider o invitaţie la download, aşa că o să văd ce muzică mai găsesc pe net. În noaptea aceasta caut Pink Martini şi jazz dinainte de WW2. Cât mai pot să descarc pe gratis! Cu toate că o informaţie spune că comunitatea bitcoin poate să devină o amintire, este în cădere liberă. Să ne amintim că proiectul click pay, plata la orice click pe net, se baza pe bitcoin, ca monedă de referinţă.

HOROSCOP Apoi o să intru pe Skype, cu rudele din State, ca să verific o informaţie. Am văzut că pe FB bâzie o veste cum că două computere AI au luat legătura unul cu altul şi au început să vorbească împreună într-un limbaj criptat, imposibil de descifrat de umani. Am mai văzut filmul acesta, chiar a fost un film american vechi în care marele supercomputer de război american intră în legătură cu corespondentul sovietic şi se apucă să discute unul cu celălalt, spre mirarea celor două părţi. Nu mai ştiu cum s-a terminat, cred că bine, era epoca happy-end. Dacă ar fi să rescriu script-ul acum, cred că le-aş pune pe cele două computere să facă pace, peste capul umanilor războinici şi iresponsabili. Make love, not war! a fost lozinca generaţiei mele şi iată, până acum, s-a evitat hecatomba unui nou război mondial. Dar, mă tem de presa urii, de aţâţătorii de profesie, de minciuni şi manipulări grosolane.

Bun, haide să luăm o pauză, o să avem timp să analizăm şi să sintetizăm informaţiile primite, cât este pace, va fi mereu mâine, o altă zi!

HOROSCOP

BERBEC Astăzi este o zi importantă în deciziile sentimentale şi te consumi mai mult. Oferă-ţi, pe seară, relaxare şi odihnă şi nu încerca să-ţi depăşeşti punctul de oboseală. Nu pleca la drum! Spiritul tau cutezator dar utopic tânjeste după o cruciada. Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Până la urma o sa adopţi, virtual şi statistic vorbind, o pisicuta rătăcita, dar la scara cosmica este o victorie mai mare decat cucerirea Ierusalimului, pentru că ai salvat nouă vieţi dintr-o lovitură. Semnele de apa şi de aer îţi sunt favorabile toată lună, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi foc.

HOROSCOP

TAUR Conjunctura favorizează domeniul profesional dacă eşti la serviciu, sau unde activezi, sau planul plăcerilor şi al distracţiilor dacă eşti în vacanţă. Cu ceea ce te ocupi zilnic, statistic! Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nimeni nu iti multumeste. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună de la prieteni sau din presă. Activităţile legate de speculaţii financiare sau imobiliare sunt avantajate. Un incident neplăcut, sau o gafa monumentala, pot fi evitate cu prudenţă şi respectarea regulilor jocului. În orice caz, responsabilităţi crescute, acasă şi la serviciu, sau de vacanţă te bagă în corzi. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu ştii de unde. Problema nu se poate rezolva astăzi, mai ai răbdare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X