Grupare evazionistă care ar fi cauzat bugetului un prejudiciu de 35 milioane lei, destructurată. Este implicată firma "Scorseze Security International"

Grupare evazionistă care ar fi cauzat bugetului un prejudiciu de 35 milioane lei, destructurată. Este implicată firma "Scorseze Security International"

Procurorii DIICOT Neamţ au reţinut cinci suspecţi şi au propus arestarea lor preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, prin înregistrarea fictivă în contabilitatea SC "Scorseze Security International" SRL a unor facturi, pentru degrevarea acesteia de la plata impozitelor către stat.

Procurorii DIICOT Neamţ împreună cu lucrătorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ au efectuat şase percheziţii pe raza judeţelor Neamţ, Galaţi şi a municipiului Bucureşti în dosarul în care se estimează un prejudiciu adus bugetului de stat de 35 de milioane de lei, informează un comunicat al DIICOT.

"În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv documente, care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile. Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către SC 'Scorseze Security International' SRL Bucureşti", se mai arată în comunicat.

O serie de facturi, emise de o societate comercială de tip "fantomă" aflată de la data de 16.10.2013 în procedură de insolvenţă, au fost înregistrate în contabilitatea SC "Scorseze Security International" SRL, având drept rezultat degrevarea artificială şi ilicită a acestei societăţi comerciale de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe şi impozite.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Suspecţii au folosit pentru realizarea scopului infracţional arătat şi SC "Starlet Wood" SRL Bistriţa, jud. Neamţ, precum şi SC "Domexim Team" SRL Vânători Neamţ.

"Probele obţinute în cauză au arătat că aceste două societăţi comerciale au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către SC 'Scorseze Security International' SRL, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei", precizează DIICOT.

Suportul informativ şi tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.