Grecia face economii la sânge în fruntea Consiliului UE

Grecia face economii la sânge în fruntea Consiliului UE

Grecia a preluat conducerea semestrială a Consiliului UE şi, cum a scăpat ca prin urechile acului de faliment, nu va cheltui prea mulţi bani pentru a se achita de sarcini.

Decizia de a avea un buget mult mai mic alocat acestei misiuni, comparativ cu cele de care au dispus predecesorii, a fost determinată şi faptul că în mai 2014 vor avea loc alegeri. Autorităţile de la Atena au propus un buget de 50 de milioane de euro. Drept urmare, şi cheltuielile vor fi reduse la mininum.

Aşa se face că Grecia va angaja numai funcţionari publici naţionali şi nu vor externaliza nicio activitate, potrivit EurActiv.com. În biroul de la Atena vor lucra 9 persoane, iar în cadrul reprezentanţei de la Bruxelles doar 156, faţă de 250, câte lucrau acolo în mod normal.

Firmele greceşti se vor ocupa de furnizarea materialelor şi serviciilor necesare derulării activităţii. Logo-ul preşedinţiei, o barcă simbolizând scopul comun şi călătoria Europei şi care atinge una din priorităţile principale ale UE, respectiv politica maritimă, a fost realizat de o firmă locală a unor tineri întreprinzători. Costurile pentru realizarea acestuia au fost de numai 12.500 euro, în vreme ce suma medie cheltuită de predecesorii care au deţinut preşedinţia Consiliului UE a fost de 150.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News