Editura Evenimentul si Capital

FRAUDA DE LA COMPANIA NAȚIONALĂ A DRUMURILOR CREȘTE DE LA O ZI LA ALTA. Gaura dată de CNADNR la bugetul de stat se adâncește la o jumătate de miliard €

Autor: | | 3 Comentarii | 3439 Vizualizari

Așa cum menționam și în articolele anterioare, pe subiectul revendicărilor contractuale formulate de constructori și consultanți, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este în incapacitate de a-și mai reprezenta interesele în dosarele de arbitraj internațional. Valoarea acestora se cifrează la circa 500 de milioane de euro, a crescut cu 100 de milioane, căci, între timp, numărul dosarelor a crescut și el, de la 32, la 37.

Prin Raportul nr. 942/27.10.2015, aflat în prezent la DNA, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a atras atenția asupra faptului că prevederile OUG nr.26/2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare nu ar fi fost respectate, atunci când s-au încheiat contractele cu casele de avocatură, deoarece nu s-ar fi obținut aprobarea ordonatorului principal de credite, în speță ministrul transporturilor. Situația rămâne de clarificat, însă, având în vedere precizarea din Raport potrivit căreia, la momentul redactării actului, Corpul de Control nu a avut la dispoziție toate documentele în baza cărora s-au emis facturi și s-au efectuat plați. Raportul nu afirmă nici că respectivele contracte nu ar fi valabile.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate