Editura Evenimentul si Capital

Flux crescut de mărfuri între Ungaria şi portul Constanţa

Autor: | | 0 Comentarii | 561 Vizualizari

Companii din portul Constanţa şi cei mai importanţi transportatori din Ungaria s-au întâlnit, astăzi, la Budapesta, cu scopul de a intensifica traficul de mărfuri. Zeci de milioane de tone de mărfuri au tranzitat în ultimii ani portul Constanţa, dinspre şi spre Ungaria.

Portul Constanţa este folosit, de ani de zile, pentru tranzitul mărfurilor ungureşti. „Din datele de trafic înregistrate pe relaţia Ungaria, cerealele reprezintă cel mai important tip de marfă. Tranzitând Portul Constanţa, cerealele din Ungaria ajung în Egipt, Japonia, Grecia, Cipru, Israel, Turcia, Liban, Tunisia, Arabia Saudită, Iordania. Combustibilii minerali solizi, vin din China, SUA sau Canada, prin Portul Constanţa, spre Ungaria. Deşi destinaţiile sunt diversificate, cantităţile de mărfuri care tranzitează şi sunt operate în Portul Constanţa sunt departe de potenţial”, spune directorul general al portului Constanţa, Valeriu Ionescu.

Evenimentul de la Budapesta a reunit, alături de companii din Portul Constanţa, pe cei mai importanţi operatori de pe piaţa transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizaţii profesionale şi autorităţi din acest sector. „Din 2008, volumul de mărfuri tranzitat prin Portul Constanţa având ca origine/destinaţie Ungaria a depăşit 20 milioane tone”, a spus directorul comercial al Administraţiei Portului Constanţa, George Vişan. Conducerea portului Constanţa a încheiat şi un protocol de colaborare cu portul dunărean Baja, din Ungaria, pentru creşterea fluxului de mărfuri.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate